כמה שאלות...

or bike

New member
כמה שאלות...

1. מישהו יכול להסביר לי במדיוק איך אני נרשם לטיסות ברשת ואיך אני מפעיל את הסימולטור עליו?(FS9) 2. איך אני בודק את הNAV של כל מסלול שאני בגישה לנחיתה עליו (כמו בן גוריון NAV1- 110.30) תודה מראש... אור!

אבירן171

New member
לאיזה חברה אתה רוצה להירשם?

VATIL? IVAO? עיט? אחרת? אנא פרט ואולי אז אני אצליח להביא לך מדריך. בברכה, אבירן..

אבירן...

תשים לב רק שאתה מבין במה שאתה שולח. VATIL היא החטיבה הישראלית ב-VATSIM ועיט היא VA שפועלת בתוך VATSIM. נתת שתי דוגמאות לא נכונות שמתייחסות לאותה הרשת... בכל אופן, לפותח הדיון, יש שתי רשתות מרכזיות, VATSIM ו-IVAO, צירפתי לינקים, חקור ותראה מה מתאים לך ומשם כבר לא תהיה בעיה להצטרף ולהתחיל. מומלץ להתחיל לטוס ברשת עם כמות מסויימת של ידע וניסיון, זה בדר"כ מקל על העניינים. לגבי תדרי ILS/LOC כאשר מבצעים גישה למסלול. את התדרים ניתן למצוא בדפיות הגישה של אותם השדות וגם דרך הסימולטור דרך המפה העולמית(זו שמופיעה כאשר מתכננים את מסלול הטיסה) ע"י לחיצה על שדה התעופה. יופיע פירוט המסלולים כולל התדרים הרלוונטים במידה ויש. www.vatsim.net www.vatil.org www.ivao.org www.ivao-il.org

אבירן171

New member
לא ידעתי את זה.. מצטער

מרגישים בחסרונו של איתי.. איתי חזור אלינו מהר!!! אבירן..

davidfainshtein

Member
מנהל
רק, טל, תיקון קל ללינק ברשותך:

לאתר של רשת IVAO: הכתובת של האתר העולמי היא: www.ivao.aero והכתובת של החטיבה הישראלית, היא כפי שציינת: www.ivao-il.org.

lir67

New member
הבדלים AVTSIM-IVAO?

מישהו יכול בכמה מילים להסביר מה ההבדלים בין הרשתות?

davidfainshtein

Member
מנהל
אין הבדלים משמעותיים.

החיבור לרשתות מתבצע דרך תוכנות השונות במעט זו מזו. הנהלים וצורת העבודה די דומות.

רק הערה קטנה ...

התדר מתאים לשני צדדיו של המסלול . כלומר במקרה הזה שאתה מדבר עליו - תוכל להשתמש בתדר גם בגישה ל 12 וגם בגישה ל 26 .

almogi

New member
יש פרוצדורת LLZ/BC ל 30 ?

עד כמה שאני יודע הגישה ל 30 היא גישת ראיה או VOR/DME לא ?

אבירן171

New member
יאפ, הגישה היא VOR\DME ו../images/Emo207.gif

הגישה ל26 היא ILS(כן אני יודע שאין כמעט נחיתות) ול 12 אם אני זוכר נכון יש את כל הגישות שהוזכרו. הנצל"ש הוא, למה מסלול 26 נראה כמו מסלול לחיפושית?(כשהעלתי עליו B737 עוד איכשהו עלה, אבל B747 ואפילו B777 כבר היא גדולים מהסלול, למה זה) בברכה, אבירן.

LLEM

New member
שים לב מה הוא שאל

הוא שואל משהו ואתה עונה לו משהו אחר. הוא שאל על Back Course. אם מוטת כנפיים של מטוס חורגת מרוחב המסלול, אין זה אומר שהוא קטן מדי בשביל המטוס.

אבירן171

New member
רק המוט?

התזוזה הכי קטנה עם B747 ואני מחוץ למסלול. וזה גם למה כתבתי "נצלש". בברכה, אבירן..

LLEM

New member
לא מוט

מוטת כנפיים זה המרחק בין קצה כנף אחת לקצה הכנף השניה. אם אתה לא מצליח להשאיר 747 על אמצע מסלול 26, אז אתה רק צריך להתאמן או לכייל את הג'ויסטיק שלך. אין שום הסבר אחר. המסלול ברוחב תקין.

אבירן171

New member
כן התכוונתי למוטות רק לא כתבתי נכון

אני אגיד לא מה, כל פעם בריצת המראה הג'ויסטיק מסיט לי את המטוס כשאני לא אוחז בו(נראה לי שגם הוא לוקח את עצמו טיפה קדימה אבל זה כבר משהו אחר שגם מפריע אבל רק בנחיתה), אם זה היה רק ב B747, הייתי אומר ניכה, הוא ממילא כבד אז הוא לא זז הרבה ואפשר להחזיר אותו למסלול במידה וכן, אבל כל האחרים פשוט עפים לי כשאני עוזב את הסטיק, ניסיתי לכייל כמה פעמים ולא הצלחתי. אם אתה אומר אתה יודע, פשוט המסלול נראה לי מאוד צר יחסית ל 30. בברכה, אבירן..

אין BC ל-30,

למיטב ידיעתי בשל התנאים הפיזיים לאורך ציר הפיינל שמפריעים לשידור. אין לי שום סימוכין לכך, זה מה שאני זוכר בלבד (שלא יהיו אי הבנות).

אבירן171

New member
אני אמרתי שיש BC ל-30?

לא זכור לי שאמרתי וגם לא כתוב שאמרתי. בברכה, אבירן..

למעלה