כמה שאלות

almost

New member
כמה שאלות

טוב – אז הבטחתי שאחרי ש"אכין קצת שיעורי בית" אני אכנס , אז הנה אני מקיימת. כפי שהסברתי ל Lucid Guess קראתי קצת לגבי חלומות צלולים באתר שהוא הפנה אותי אליו ואחרי שניסיתי לזכור חלומות החלטתי שאם יעלה בידי להגיע לחלום צלול הייתי רוצה לנהל איזשהי שיחה ואתמול קרה לי משהו מוזר - שאני בכלל לא יודעת אם הוא חלום או חלום בתוך חלום. מה שכן פתאום הרגשתי שהגוף שלי מאובן לחלוטין ושאפילו השערות שלי כאילו סומרות, הסתכלתי וחיפשתי משהו לא נורמלי בחדר - מצאתי שיש לי שעון לצד המיטה (שעון שהבן שלי שבר לפני כמה ימים) אז כמובן החלטתי שזה חלום צלול - וניסיתי לקרוא למי נורא רציתי לדבר איתה - ואפילו היה לי איזשהו שביב שיחה - אבל משהו השתבש . כמה הבהרות – כן ידעתי שזה היה חלום, אבל הייתי קפואה לגמרי – מן שיתוק מוחלט (מה שדי טבעי לחלומות...)אבל השיתוק הזה הפחיד אותי לגמרי עד כדי כך שכל מה שבעצם רציתי זה לסיים את החלום הזה מרוב פחד. לא היה לי שום כיף בחלום- למעשה רק סבל ורצון שהחלום יגמר. זהו - אח"כ כשחשבתי על זה הגעתי למסקנה שכנראה זה היה מין חלום על חלום, מה דעתכם?

Variety

New member
תגובה

היי almost. לדעתי זה חלום צלול, כי ידעת שאת חולמת בחלום, אך היית משום מה בשיתוק שינה שגם עבר לחלום. לי זה גם מדי פעם קורה שבחלום אני מתקשה לזוז. אין מה לסבול בחלומות כאלה, אני מציע שבפעם הבאה שיש לך חלום כזה, תנשמי עמוק, ותרגעי, תראי לאן זה יוביל אותך, אולי פשוט תוכלי לקום ולזוז, או שתוכלי לאט לאט לצבור שליטה על הגוף ולקום ולזוז. אם את לא מתליחה, אני מציע שתנסי להזיז קודם כל אצבע אחת, ולאט לאט תעברי לשאר הגוף. כך תוכלי לדעתי לקום, ולהיות בחלום צלול ללא השיתוק (שהוא תופעה טבעית, שקוראת לכולנו). חלומות פז, Variety-

LucidGuess

New member
חוות דעת נוספת

אם ידעת שזה חלום, אז זה היה חלום צלול. כמו שאולי את כבר יודעת, בזמן שאת חולמת גופך משותק, לפעמים כשאת על סף הרדמות או על סף התעוררות את עלולה למצוא את עצמך במצב ביניים, על הגבול בין עירות לשינה, מצב שבו את במצב קרוב מאד לחלימה, אך עם מודעות עצמית מלאה, במצב כזה את יכולה להיקלע בקלות למצב של שיתוק שינה כשאת מודעת בדיוק למה שקורה סביבך אך אינך יכולה לזוז ואת מרגישה חסרת אונים בשל כך, זה טיבעי ואין ממה לפחד, שיתוק שינה הוא נקודת התחלה מעולה לנסות ולהיכנס לתוך חלום צלול ( = חלום צלול מתוך עירנות = ווילד = WILD ) , לדעתי מה שקרה לך אתמול זה שהיית קרובה להתעוררות, היית על קו התפר, והרגשת את שיתוק השינה של גופך במיטה, לכן גם בחלום הצלול שלך היתקשית לזוז, קרה גם לי כמה פעמים בעבר, לא נורא בכלל ולמדתי להנות מזה. חוסר ההנאה שלך נבע מחוסר היכולת שלך לזוז ומהרגשת פחד וחוסר אונים שנבעו מכך, בחלום צלול "טיבעי" עם רמת צלילות גבוהה את יכולה לזוז באופן חופשי לגמרי, להתסובב ולחקור את הסביבה, ללכת, לעוף, לדבר עם דמויות ואנשים באיזור, לעבור דרך קירות, להיכנס למראות, ועוד מליון ואחד דברים, בחלום צלול כזה הכל יראה לך מציאותי לגמרי בלי שום טיפת טישטוש או עירפול, תהיי צלולה לגמרי מחשבתית וויזואלית, הכל יראה יותר מציאותי מהמציאות שאת נמצאת בא כרגע. תאמיני לי שזו חוויה מדהימה שלא דומה בשום אופן לחוויה שעברת אתמול, עצתי אליך, תמשיכי לנסות ואל תתייאשי, אל תתאכזבי מהנסיון הלא מוצלח של אתמול ותעשי נסיונות נוספים עד שתצליחי להגיע לחלום צלול אמיתי מושלם ברמת צלילות גבוהה, תאמיני לי שזה עולם שונה לגמרי מנסיונך אתמול. תיבדקי ב"קישורים" בראש דף הפורום, יש שם כמה אתרים מעולים בנושא, חלקם בעברית וחלקם באנגלית. שיהיו לך המון חלומות צלולים
ושלווה בכל הארץ ( אמן ) LucidGuess

LucidGuess

New member
ויש עוד אפשרות

אם קראת באתר שנתתי לך אז קישור אליו בקשר לשיטת ה ה WILD ( ח.צלול מתוך עירנות ) אז את יודעת אולי שבמצב של שיתוק שינה את עלולה לראות דברים פרי דמיונך שמישתלבים ברקע האמיתי של חדרך, קרה גם לי יותר מפעם אחת, יכול מאד להיות שמה שקרה לך אתמול כלל לא היה חלום צלול, יכול מאד מאד להיות ( וגם לי זה קרה מספר פעמים השנה ) שבזמן שהיית בשיתוק השינה עיניך היו מעט פתוחות וראית באמת את החדר האמיתי שבו היית, אך השעון היה חפץ פרי דמיונך שהישתלב לו בצורה יפה בחדר האמיתי, ברקע, באותו אופן יכולת לראות את בעלך עומד ליד המיטה או איזו פייה או מכשפה, במקרה כזה ואם זה מה שקרה, אז זה לא היה חלום צלול אלא רק מצב של שיתוק שינה מודע בתוספת של קצת דמיון מוחשי, זה מסביר דיי יפה לדעתי את מה שקרה אתמול. חג שקט לכולנו. LucidGuess

Blade2

New member
קרו לי דברים דומים בעבר

היו לי כמה וכמה חלומות שבהם הייתי משותק, אך ידעתי שזה לא אמיתי. החלום הצלול הראשון שלי לאחר שהכרתי את הנושא (היו לי לפני) היה משהו כמו שאת מתארת, כאילו חלמתי שאני חולם חלום צלול, וגם חלמתי שאני עושה WILD והיו לי גם חלומות שבהם ידעתי שאני חולם, אך הייתי חצי מחוץ לחלום, הייתי משותק במיטה, וראיתי מה שרואים כשהעיניים עצומות ובו זמנית הייתי גם בחלום. אין מה לפחד מזה, זה לא מזיק, ופעם הבאה שזה יקרה, תשתלטי על זה. מאחל לך הרבה הצלחה

למעלה