כמה שאלות...

של ומ ית

New member
כמה שאלות...

שלום לכולם, המליצו לי להתייעץ כאן למרות שכבר שאלתי את אותן השאלות בפורום סטודנטים (ולא קיבלתי תשובות לגמרי ברורות). אז ככה- יש לי תואר ראשון בתחום שונה לחלוטין ממדעי המחשב. יש לי אפשרות ללמוד רק חצי מהתואר, זאת אומרת- שיהיה לי כמו דו חוגי במקצוע שלמדתי כבר+מדמ"ח? אמרו לי שאם לא מסיימים בהצטיינות מקבלים עבודות מאוד משעממות שבכלל לא קשורות לתכנות. זה נכון? ושאלה אחרונה- המליצו לי לעשות קורס של מיקרוסופט במקום להתחיל תואר נוסף. האם זה כדאי/שווה משהו בשוק העבודה? בתודה מראש...

vinney

Well-known member
אין כזה דבר "חצי תואר"

יש "לימודי תעודה", משהו שיכול להשלים לך את הפער בין התואר הקיים שלך, לתואר במדמ"ח. אם לא למדת משהו שקשור למדעים, כנראה שלימודי תעודה שלך יסתכמו בלימודי תואר כמעט לחלוטין מלא. לגבי שאר השאלות - מציע לך לפנות לפורום מובטלי הייטק. אגב, לדעתי לעבוד בתכנות זה אחד הדברים המשעממים ביותר בעולם.

של ומ ית

New member
?

אז במה אנשים שלמדו מדעי המחשב יכולים לעבוד, מלבד תכנות? בדיקת תוכנה?

vinney

Well-known member
יש מלא תפקידים

בדיקות תוכנה, ניתוח מערכות, אינטגרציה, אלגוריתמיקה, ניהול למיניהם, לא חסר תפקידים. מתכנת זה הדבר הכי פחות מעניין והכי פחות מאתגר. אם נותנים למתכנתים קצת לעסוק גם בניתוח, זה מוסיף קצת בשר לתפקיד, אבל בשביל זה צריך להוכיח ידע ויכולת.

של ומ ית

New member
ובדיקת תוכנה זה פחות משעמם?

אלגוריתמיקה זה לא תכנות? זאת אומרת- בניית אלגוריתם מסוים לצורך בניית תוכנה? סליחה על מבול השאלות אני פשוט די מבולבלת...

yoniBLA

New member
שימי לב

שויני כתב שלדעתו תיכנות זה משעמם, לדעתי זה מרתק. זה מאד תלוי בבן-אדם, ובהגדרה שנותנים ל"תיכנות", שהיא כנראה תוצר של היכרות עם הגדרות שונות ממקומות עבודה שונים. ההגדרה שלי לתיכנות כוללת בתוכה אלגוריתמיקה, אולי לא אלגוריתמיקה מתמטית כבדה, אבל מתכנת ממוצע נתקל באלגוריתמיקה הרבה פעמים כחלק מבניית הdesign לתוכנה. כמובן שיש סוגים שונים של תיכנות ובלה בלה בלה, גם בודקי תוכנה מסויימים הם מקרה פרטי של מתכנתים, הם מתכנתים הרי תוכנות שבודקות תוכנות אחרות.

vinney

Well-known member
כל תפקיד טכני שלא דורש מחשבה

יהיה משעמם. בדיקות תוכנה בד"כ דורש לא מעט מחשבה, אבל גם בתפקידים האלה את יכולה למצוא את עצמך מריצה תסריטים כל היום. אלגוריתמיקה זה לא תכנות. תכנות זה לשבת מול מסך ולקודד פונקציות כל היום. אלגוריתמיקה זה אלגוריתמיקה, פתרון בעיות. בסופו של דבר יש בלבול מסויים במושגים. מה שעושים הרבה מתכנתים זה לקבל מסמך אפיון מפורט, ולקודד את מה שכתוב שם, תפקיד "פקידותי" לחלוטין. יש אנשים שעושים את זה, אבל הם גם אלה שכותבים את המסמך הזה, ובעצם מבצעים גם עבודת ניתוח, שדורשת הרבה יותר מחשבה עצמאית, אבל גם ידע ויכולת (בהקבלה, הרבה בודקי תוכנה הם גם אלה שחושבים על התסריטים ומנסחים אותם).

bladesmaster

New member
שאלת תם

יש אנשים שכותבים את לב התוכנית, שהיקפו כמה עשרו שורות, אבל המיומנות (אני לא אתיימר לסווג את המיומנות) הדרושה לכך היא כזו שמעטים מסוגלים למלא תפקיד זה. הם לא עוסקים בתכנון או ניהול, ולא מוציאים מסמכי איפיון או דומיו. האם אלו מתכנתים? האם תפקידם טכני? ייתכן ואני מגזים, ולא קיימים כאלו. ובכל זאת?

vinney

Well-known member
לא קיימים כאלה

מיומנות שדרושה לכתוב כמה עשרות קוד היא פחות ממיומנות שדרושה להיות מזכירה מוצלחת. מי שכותב 10 שורות קוד ביום, ולא עוסק בניתוח או ניהול - כנראה לא עושה כלום.

bladesmaster

New member
אני חולק עליך

הכוונה הייתה שתגיד שאמנם יש כאלו, אבל מספרם זניח, ואז אני אתווכח ואגיד שלא.... לא ציפיתי שתכחיש את עצם קיומם.
ידידים (ספורים, אמנם) שלי, הם בדיוק מה שכתבתי, הלכה למעשה. אחרי יותר מ10 שנות נסיון בתחום, יש צוות שלם שמתכנת את "העבודה השחורה" המשעממת, והם כותבים את לב התוכנית. עשרות שורות, לא יותר, אבל עושים את ההבדל בין תוכנת זמן אמת מוצלחת, למוצר איטי וכושל. הם לא רבים, אבל הם קיימים. ומקבלים משכורות יפות מאוד.

vinney

Well-known member
לא, זה לא מה שהם עושים

עשרות שורות שהם כותבים זה תוצר סופי של העבודה שלהם, לא תכליתה.

bladesmaster

New member
ומה ביניהם?

מהי תכלית העבודה? לייצר קוד תקין ועובד, לא? ומה בין תכלית לתוצר (התוצר היחיד, יש לציין)?

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי, זה התוצר

קוד תקין ועובד. תכלית העבודה זה להחליט מה זה עובד, מה זה תקין, לעשות את הניתוח לגבי איך עושים את זה, ורק בסוף בסוף - לעשות את זה.

yoniBLA

New member
אני לא מבין,

אתה חוזר ומשתמש במונח "ניתוח" בשלבי תיכנון המערכת - מה יש לנתח? צריך לאפיין! אם מתכנת הוא לא זה שמאפיין את המערכת - איך נקרא זה שכן? חלוקת התפקידים הזאת זרה לי (ואמנם הנסיון שלי מסתכם במקום אחד וקריאת בלוגים של מתכנתים). אני מכיר את החלוקה כמתכנתים (כותבים אפיון וקוד, הרי כפי שאמרת החלק של כתיבת הקוד ברגע שהאפיון כתוב דורש 0 מאמץ) ובודקים (חושבים על מקרי קצה ובכלל מנסים למצוא באגים בתוכנה ; מוודאים שהיא עובדת על מגוון רחב של פלטפורמות ; כותבים כלי אוטומטיזציה לצרכים הנ"ל). אשמח לשמוע את חלוקת התפקידים שאתה מכיר.

של ומ ית

New member
וואוו, בילבלתם אותי לגמרי...

כנראה שצריך פשוט להתחיל ולראות. נראה לי שאני אתחיל מהאוניברסיטה הפתוחה ואני אראה איך זה.

vinney

Well-known member
אני עבדתי בחברה לא קטנה בכלל

אחד הגדולות בארץ, למעשה, שעבודת מתכנת הסתכמה שם בלקבל אפיון ולקודד פונקציות. אם היו נותנים לי תפקיד כזה הייתי מתאבד. אני נתקלתי בזה גם בעוד מקומות, אבל במידה פחותה. זה נכון שברוב המקומות המתכנתים הם אלה שדואגים גם לאפיון המפורט, אבל זה בעיקר מתכנתים עם נסיון וידע, אף אחד לא מתחיל לכתוב אפיונים ביומו הראשון בעבודה. אותו כנ"ל גם לבודקים, בדיוק באותה הצורה.

למעלה