כמה שאלות

כמה שאלות

1.האם יש עניין לערוך את שולחן שבת ביום חמישי בלילה? 2.אם יש בסלון קצת רעש מהטלויזיה מותר לי לעשות סעודת שחרית בחדר שלי ?לערוך על הספריה את השולחן? 3.יצא לאחרונה פטרוזיליה וחסה "ירק קטיף" ברשות הרב אפרתי....יש המלצה? מה צריך לעשות בטו בשבט? האם צריך לברך שהחיינו על המשמש? מתי אוכלים אתהפירות? מה מברכים ?תודה

בוקר טוב

1]יש בזה הדור לשבת אבל לא חובה , 2]אם זה לשבת זה מעט לא היה הידור שבת אבל זה לא אסור,מה שכן רצוי להשאיר את המפה כול השבת על ספריה , אם זהאמצה שבוע אין בעיה , 3] לא ראיתי לא יכולה לענות

סליחה

פרות בטו בשבט יש הנוהגים אחרי נטילת ידיים לאכול פרות ויש אחרי , שחינו מברכים על פרות שלא אכלנו כבר הרבה זמן וכן אפשר על משמש או חרובים,

בבקשה.

1. אני אישית עורך מיום חמישי כדי להכנס לשבת בנחת. אבל יש שמקפידים לערוך רק ביום שישי אחר חצות היום. 2. מותר ואף רצוי. 3. מומלץ. 4. המשמש המיובש הינו פרי של שנה שעברה וכבר ברכנו עליו שהחינו. רצוי למצוא פרי חדש. אוכלים מתי שרוצים. בלילה או ביום בתחילת הסעודה אחר המוציא או בסופה... מברכים בורא פרי העץ על פרי משבעת המינים הקרוב יותר ל-"ארץ" גפן - צימוקים או זיתים או תמרים = למעשה אם יש לך זית מברכים עליו אם אין אז על תמר ואם אין אז על צימוקים. ,

לגבי שאלה 3 ....

עדיף של חסלט, ולא של ירק קטיף, אני אישית לא סומך על ההכשרים של הרב אפרתי, מפני מעשים שהיו ואין כאן מקום להאריך...

למעלה