כמה שאלות ..

amitsu

New member
כמה שאלות ..

שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה וחדש בכלל בכל הנושא. קנו לי בונסאי לא ממשתלה, "עץ אהבה" היה רשום, ומעבר לכך היה רשום להשקות בקיץ פעם בשבוע בחורף פעם בשבועיים. עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. מישהו מכיר את ה"עץ אהבה" הזה? כי אני יודע שלא כך נקרא הסוג ואם מישהו יוכל לומר לי איזה סוג.. 2. אני גר באיזור השרון הצפוני (ליד חדרה) ואם מישהו יודע על משתלה שמתמצאת בבונסאי בקרבת מקום? 3. בחורף כשאין שמש מה הפתרון המומלץ לבעיית האור? 4. היכן הכי רצוי לשים אותו? אני חסר כל ניסיון בגידול מכל סוג שהוא (אני בן 18) אשמח לעזרה, תודה מראש.

סן תאי

New member
שלום עמית

בעקבות פנייתך הקודמת השבתי לשאלותייך הנ"ל בדוא"ל שכנראה לא קיבלת . אז כך, ראשית דבר 'עץ האהבה' אינו בונסאי על אף שנמכר כבונסאי בחנויות ובמשתלות. העץ המדובר הוא 'ברכיכטון' מזנים שונים או 'כסוניה' מורכבת עם 'ברכיכטון'. בחורף "בעיית" השמש נכונה לגבי כל העצים והצמחים, אבל מאחר וכולם שורדים..כנראה שזו לא באמת בעייה. חשוב לחשוף לאור טבעי, גם הברכיכטון רצוי שימוקם בקירבת מקור אור טבעי כגון חלון. בתחום הבונסאי נושא ההשקייה מאוד מוקפד ואנחנו לא ניצמדים למתכון כלשהו כפי שרשום לך על עץ האהבה, אלא משקים על פי בדיקת הלחות במצע. עם הברכיכטון אין בעיה להיצמד למתכון שקיבלת, הוא רגיש לעודף מים ומעט השקייה פעם בשבוע תספק אותו. בהצלחה

amitsu

New member
תודה, עוד משהו קטן..

אם זה לא בונסאי, אז מה הוא ? ונורא מעניין אותי כל נושא הבונסאי, מישהו יודע איפה יש משתלה קרוב לאזור שלי?

סן תאי

New member
אם לא בונסאי..

כפי שאמרתי המוצר המדובר מקוטלג לרוב כ 'עץ האהבה' וזאת בזכות מבנה שורשיו החשופים המשתרגים זה בזה ומזכירים אולי אוהבים חבוקים
. בקישורי הפורום תמצא הפניות למשתלות בונסאי.

למעלה