כמה שאלות

IGAL014

New member
כמה שאלות

האם בנאדם שמאמין באלוהים עושה מצוות לומד תורה אבל חזר בתשובה והוא לא עובד בעבודה הוא נחשב לבנאדם מאמין כי לפי התורה רשום שצריך לעבוד? 2 איפה רשום בתורה שצריך לעבוד אם רשום פרק ופסוקים בבקשה

ישנו פסוק אחד שאני מכיר

שנמצא בפרשה הראשונה בספר בראשית ושם הקללה של האדם מהאלוקים היא:"בזיעת אפך תאכל לחם" אומנם אין זה ציוי מאת השם זוהי " ברכה" שנכפתה עלינו בעל כורחנו. לגבי ציוי מפורש לעבוד אין אבל חכמים כן האריכו בזה הרבה ואמרו כך:"כל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" כלומר על כרחך צריך לעבוד (כך אני מבין זאת עולי יש עוד פירושים אשמח לשמוע) כי עם לא סופך לחטוא עד כדי כך. לרדת לרבד הפסיכולוגי של הדבר צריך עיון אבל זה הפשט שאני מבין. ישנה עוד אימרת חז"ל שאמרו :" אם אין קמח אין תורה " והפירוש על אותו משקל מלמעלה. לכן למסקנה עם רצונך לעבוד יש לך על מי לסמוך...

צריך להבדיל בין שני סוגי אנשים.

רובו המכריע של עם-ישראל צריך אולי באמת לשתף תורה עם עבודה, אבל ישנם צדיקים ש-"תורתם אומנותם", כגון ר' שמעון בר-יוחאי, שהתיקון שלהם הוא דווקא לשבת וללמוד תורה. ובקשר לחוזרים בתשובה, באופן כללי, יש אפשרות גם להמשיך ללמוד מקצוע ו/או לעבוד, אבל ברור לכל שחוזר בתשובה, אם אין לו סדר-יום מסודר של לימוד תורה (בלי שום קשר לעבודה) - די קשה לחזור בתשובה... כי חוזר בתשובה בעצם "מתחיל מאפס", וצריך כביכול גם להשלים את כל התורה שלא למד במהלך שנות חייו... ובכל-מקרה, תמיד טוב גם להתייעץ עם רב בנושא. בברכה.

morbesso

New member
לא כתוב שצריך לעבוד

אלא מותר לבטל מתורה, כלומר להתבטל מתורה על-מנת לעבוד ולפרנס את משפחתך, משום הגזירה בזיעת אפך תאכל לחם. אך כמובן זה אינו ציווי ואם אדם יכול להחזיק משפחה בלי לעבוד ורק ללמוד תורה מצווה גדולה היא!

למעלה