כמה שאלות

Blackpanter1י

New member
כמה שאלות

1.בחנוכה (בלי קשר לראש חודש) מתפללים מוסף? 2.איפה נגמר הלל לאדם שמתפלל ביחיד? ומה לא אומרים?

לשאלה השנייה..

א. כששאלתי אם יחיד קורא את כול ההלל אמרו לי " יחיד אומר את כל הלל, אומרים בעמידה ואסור להפסיק בדיבור באמצע" קישור:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=90545655 ב. בנוסף שאלתי עוד שאלה: בהלל- יש חלק ( לקראת סוף ההלל) שבו הש"ץ קורא והציבור חוזר אחריו, אם אני קורא יחיד, אני קורא גם את החזרות?" וענו לי כך: אם כוונתך ל"הודו לה' כי טוב לעולם חסדו וכו'" אז יחיד לא. אם כוונתך לפסוקים הכפולים "אודך...אבן מאסו...מאת ה'...זה היום" אז כן. קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=90987872 ג. בנוסף הבנתי שקוראים את הקטעים גם בהלל שכתוב "בימים שגומרים בהם את ההלל" ( משהו כזה)- אבל אני בספק לגבי זה. ד. הבנתי שקוראים את ההלל רק בשחרית- גם אני לגבי זה בספק בהצלחה! ואני מקווה שעוד אנשים יתקנו אותי אם טעיתי

asaf2000

New member
תגובה

נכון, בחנוכה קוראים גם את הקטעים שכתוב "בימים שגומרים בהם את ההלל". הלל קוראים רק בשחרית.

בפסח אין הלל בערבית?

משום מה זכור לי הלל שאמרנו והיה חושך בחוץ לא יודע, התווכנת אולי שרק בחנוכה אומרים רק בשחרית?

asaf2000

New member
תשובה

בכל השנה כשאומרים - אומרים בשחרית בלבד, יוצא מן הכלל ערב פסח שנוהגים לומר גם בערב.

Blackpanter1י

New member
עוד שאלות שעלו לי השבת...

1.בתפילת שחרית של שבת יש קטע שכתוב "האל הפותח בכל יום דלתות שערי מזרח, ובוקע חלוני רקיע, מוציא חמה ממקומה ולבנה ממכון שבתה ומאיר לעולם כלו וליושביו, שברא במדת הרחמים וכו'" אבל לא הבנתי בקטע של "המוציא חמה ממקומה ולבנה ממכון שבתה" מזאת אומרת מוציא חמה ממקומה שבתה? השמש מסתובבת סביב כדור הארץ? ומאיפה הלבנה יוצאת בכלל? 2.בתפילת שחרית של שבת, ביחיד אומרים את ה"כי לעולם חסדו וכו'"? ואת הקטע שאחרי עם ה"האדרת והאמונה לחי העולמים וכו'"?

אופירA

New member
מנהל
עבודת ה' מנקודת המבט של האדם

האופן הטכני שבו מתרחשים חילופי המאורות על כל איזור בכדור הארץ, והאופן הטכני שבו כל הכוכבים במערכת השמש משפיעים על סדרי הטבע, על הטמפרטורה הנכונה בכל איזור בכדור הארץ, ועל הביולוגיה והכימיה שקיימת בכדור הארץ - אינם משנים כלל עבור עבודת ה' של האדם. עבודת ה' של האדם צריכה להיות מנקודת המבט שלו, מנקודת החווייה האנושית שלו. ומנקודת המבט של כל אדם בכל איזור בכדור הארץ, יש רגע מסוים שבו השמש והלבנה מחליפים מקום - השמש עולה ממקום שהיתה "שקועה" בו (עפ"י מושגינו) ומופיעה לעינינו, והלבנה הולכת ומשתקעת במקום שנסתר מעינינו. כיוון שהשמש עולה במזרח, מבחינתנו איפשר הקב"ה שיפתחו לה שערי המזרח והיא תופיע. זה שמבחינה טכנית זה נעשה ע"י הסיבובים והמיקומים של הירח וכדור הארץ זה לא משנה בכלל. האדם מברך את הקב"ה על מה שהוא מרגיש, על מה שהוא רואה - פיזית ונפשית בחושיו, ולא על איך שהמדע מצייר את הדברים בכל דור ודור, או על איך שהקבלה מתארת אותם וכו'. מה שנוגע לאדם במערכת היחסים עם הקב"ה, הוא שההארה של היום משולה למידת הרחמים (אור רב, שבו רואים את האמת יותר בקלות, בהכרה עמוקה ומוכחת), ואילו ההארה של הלילה משולה למידת הדין (שבה יש הסתר של האור, וצריך להסתמך יותר על האמונה והשכל, ופחות על ראות העין וההכרה החזקה).

למעלה