כמה שאלות

HADASA1979

New member
כמה שאלות

אחרי שכולכם קראתם את משתה לעורבים, מה דעתכם על: 1. למי לפי דעתכם הייתה מובטחת אריאן הנסיכה מדורן? ולאן נסע אחיה? 2.מה האינטרסים של פטיר? הוא מבטיח לסאנסה את וינטרפל אך היא הרי כבר נשואה וגם הוא פשוט מטריד אותה מינית לדעתי. וזה רק ילך ויחמיר. 3. ניראה לכם שלוראס יחיה? 4. ומה ייקרה עכשיו לגילי?

שתי השאלות הראשונות קלות

1)אריאן הייתה מובטחת לוויסריז,קווינטין בדרך לדאני. 2)פטיר תאב כוח,הוא כן יתן לסנסה את הצפון-וישלוט בו דרכה.ככה יהיו לו הבקעה והצפון,לורד בשם של מישור הנהרות (אולי הוא גם ישלוט בו בסוף) הוא הופך לאדם החזק בווסטרוז. 3)הוא שרד,הוא יחיה כנראה אבל באמת שאין לי מושג למה מרטין הסתבך עם זה,ולא ממש אכפת לי 4)או שתישאר באולדטאון בחסות המצודה או שסאם ישלח ותה למצודה של אביו ,שתי אפשרויות לא שונות במיוחד.

HADASA1979

New member
אה וגם

1.מה עושה קיבורן בתאים השחורים ולמה הוא זקוק לנשים בשסיל הניסויים הללו או מה שזה? 2.למה דג שחור מעולם לא התחתן?

dorgilyt

New member
לשאלה הראשונה

נראה לי שהוא פשוט עושה ניסויים באנשים שם כדי לבדוק תרופות כאלה ואחרות, או משהו כזה.

אני דווקא קיבלתי את ההרגשה

שהוא עושה דברים עם גופות... או עם חלקים של אנשים חיים.

ljs

New member
אולי בסוף

הזומבים של קיבורן יצילו את הממלכה מידי הרפאים של ה'אחרים'..

תשובה

רציתי להגיב לשאלה השנייה, לדעתי פטיר לא בהכרח ישלוט דרך סאנסה. אם הוא ייתן לה את הצפון, הבקעה, וארצות הנהר (אחרי הכל, היא בת טאלי ואנשי הנהר ילכו אחריה), היא תוכל לתת לו איזורים יותר חשובים. הוא יכול להרוויח הרבה יותר מארצות הנהר, הוא יכול להרוויח את צוק קאסטרלי, או אפילו את מעלה מלך (לסאנסה אין בו שום רצון). למרות שזה נראה כאילו אצבעון יודע שדאני עומדת לכבוש את ווסטרוז, אז המעשים שלו נראים די חסרי טעם. אלא אם כן הוא כבר שלח אליה שליח להישבע לה אמונים, והוא משתמש בסאנסה כדי להחליש את כל הצבאות לבואה של דאני. זה נשמע די קלוש, אבל מהיכירות עם אצבעון הוא לא נשמע כמו אחד שיאמין שלסאנסה יש סיכוי מול דאני, והוא ציין את העובדה שדאני הולכת להילחם בסאנסה (מלחמת שלושת המלכות).

ljs

New member
טעות קטנה, [נדמה לי]

אצבעון לא דיבר על 'מלחמת שלוש המלכות', אלא על 'תקופת שלוש המלכות'. ההבדל די משמעותי. חוץ מזה, לא נראה לי שאדם חכם כמו אצבעון חושב שהוא יוכל לשלוט על הממלכה, לפחות לא עד אחרי שדאינריז תכבוש אותה. בהנחה שדאינריז תצליח לשמור אצלה את הדרקונים, [רמז: בסוף הספר הרביעי יש פרק מהחמישי שבו מוזכר מאורע משמעותי בנוגע לאחד הדרקונים..] אחרי שהם יגדלו לא יהיה צבא שיוכל לעמוד בפניהם. אני מהמר על כך שאצבעון הולך לתמוך בדאינריז, אולי בשיתוף פעולה עם הדורניים. הבדיחה הכי טובה תהיה במקרה שאצבעון וטיריון ישבו יחד במועצה של דאינריז, רק וואריז חסר כדי שכל גלאי ערמומיות בסביבה יתפוצץ לרסיסים מרוב התרגשות...

אז זה יותר הגיוני...

כי אז הוא עומד לתת את הצבא הגדול של סאנסה לשליטתה של דאני, בקצב הזה לא יישאר לדאני במי להילחם... זה יהיה די מגניב.

NJS

New member
סאנסה מלכה?

לא נראה לי אני חושב ב"שלוש המלכות" מדובר על סרסיי מארגארי ודאני..

YanivLib

New member
סעיף 2

לא מסוגל להסכים איתך. אחרי הדיאלוג המרגש בין סאנסה לבין פטיר, הדבר היחיד שניתן להסיק הוא שזה סופי, אי אפשר להסיק כלום לגבי פטיר. אחרי הדיאלוג התרחקנו משמעותית מלגלות את התוכניות של פטיר, כי נראה שהוא מסוגל לומר כל מה שדרוש לכל מי שדרוש בלי לחשוף כלום מהתוכניות שלו. אם יש כאן מישהו שכן צפה את המהלך הזה של אצבעון, אני לוקח את דברי בחזרה.

למעלה