כמה שאלות

boringvered

New member
כמה שאלות

+ אני מחפשת פתרון לתצוגה זמנית של יצירות מהגן של הילדה - לדוגמא כמו בשאלה ששאלתי בפורום 973. + שאלתי גם בשרשור אחר - וכנראה התפספס - איפה אפשר להשיג לוונדר יבש כדי לשים בקופסאות שאני מאחסנת במחסן? + שאלה אחרונה - הילדה אתמול חזרה מהגן עם כל מיני אביזרי חנוכה... חנוכיה מעץ שהדביקה, כד חימר קטן, כתר, הדבקה של כד... איפה שמים את כל הדברים האלה... לכמה זמן לשמור... איך להפתר מהדברים בלי לגרום לילדה עצב? (אני פשוט לא רוצה לאחסן כל כך הרבה דברים כאלה.... אין לזה סוף...) תודה, ורד

אני מנפנפת מהר מאוד את היצירות

מקסימום- אפשר לצלם את היצירה ולשמור את התמונה. ציורים ממש מיוחדים - אני שומרת בקלסר. לדעתי הילדים שלי לא יודעים שבבתים אחרים שומרים יצירות פאר שנוצרו בגן

boringvered

New member
אני כל הזמן זורקת...

אבל חשבתי שיהיה נחמד להציג כמה כל כמה ימים... איזה 2-3 - לא יותר... לפני שזורקים.... כמו שמציגים בגן.... אולי באמת צריך איזה פוליגל וזהו... ורד

קשתית34

New member
את הרוב פשוט...

זורקים..כן נשמע לא נעים אבל זה ממש ככה, מה שאני עושה זה, שומרת לכל ילדה בקלסר או קופסא, תלוי אם זה ציור או יצירה. ממש דוגמא מכל שלב התפתחות יש משהו כמו -3-2 יצירות בשנה וכמה ציורים שבהם אני גם טורחת וכותבת תאריך וגיל מאחור, כדי שבעוד כמה שנים היא תדע איך היא ציירה בגיל 5 או משהו כזה... לכל אחת יש את הקופסא והקלסר שלה, אחת החליטה להשאיר את זה באיזו מגרה בחדר הארונות שלי, ואחרת החליטה לשמור את זה בארגז המצעים שיש לה מתחת למיטה. אגב, כשאני כותבת קופסא..אני מתכוונת כולה לקופסת נעליים..

אילנית03

New member
טוב אז רעיונות של מטפלת שהיא גם אמא

לוחקים שמרדף מדביקים בצד אחד שלו מגנטים(של הפרסומות) ומדביקים על המקרר מכניסים לשם את הציורים של הילדה ואחת לחודש מרוקנים את התוכן שלו מלבד ציור אחד וככה הילדה לא יודעת שהיצירות שלה הגיעו לפח, ומרוצה מהתצוגה.
מחליטים על פינה בחדר של הילדה מחברים לקיר בעזרת מסמר קרטון ביצוע ואז הילדה יכולה להדביק עם סלוטפ את היצירות שלה וכשהקרטון מתמלא היא צריכה להחליט על איזה ציורים היא מוותרת.
חנוכה: בחנוכיה שלה אפשר להדליק את הנרות ולהשאיר לה למשחק את הכד והכתר בסוף חנוכה מעלימים את החנוכיה (הבן שלי קורא לזה החנוכיה הולכת לישון עד שנה הבאה) בינתיים הם שוכחים ממנה ומכינים חדשה בגן. ואת שאר משחקי חנוכה למינהם אצלנו בד"כ עד שנגמר החג ואז הילדים לבד מחליטים שזה כבר לא יפה או שזה נשאר למשחק עוד קצת ואז ....
אנחנו קנינו באיקאה ארגז יפיפה שנכנס מתחת למיטה שלהם ויחד איתם אנחנו בוחרים את העבודות היפות יותר לשמור בקופסא.

מחל

New member
אצלנו: לוח שעם יפה ועליו היצירות

כל ילד בוחר עבודות יצירה, או מבחנים שהילד הגדול בוחר (כל אחד 3) ותולים אותם בלוח... עד ליום שישי הבא ואז מחליפים! ומה שהיה הולך לזבל!

תשובות חלקיות

לוונדר ניתן להשיג בחנויות של ניצת הדובדבן בשקיות - יש חנות באבן גבירול בתל אביב ובירושלים בשוק מחנה יהודה יכול להיות שיש להם עוד חנויות אני לא יודעת לגבי שמירה של דברים של הילדה - אני לא הייתי זורקת כי זה מזכרת לכל החיים אישית הבת שלי עוד לא מביאה דברים הביתה אבל כשיגיע הרבה בטוח שאני לא אזרוק

YULI9

New member
יש לי תצוגה מתחלפת

כל פעם שהילדה מביאה יצירה חדשה הראויה להצגה יצירה ישנה יורדת, אני לא זורקת את זה בפניה אלא כשהיא לא בבית. כנל לגבי הציורים על המקרר. ציור או שניים מיוחים מכל תקופת גיל נשמר בקלסר. מניסיון אם היא לא תראה אותך זורקת היא לא תיזכר ביצירות הישנות ולא תצטער. אם במקרה היא שואלת מסבירים בפשטות שאם לא נזרוק את היצירות הישנות לא יהיה מקום ליצירה הנהדרת החדשה. כך גם לא מחנכים לאגירה ומלמדים לשחרר חפצים ישנים. לשאלת הלוונדר ראיתי בכמה חנויות תבלינים בשוק מחנה יהודה, נמכר בשקים גדולים, בטוח יש בכל שוק גדול.

השאלה רלבנטית מתמיד לקראת חנוכה

כל היוזמות (היפות, יש לומר) ליצור חנוכיות מיוחדות היא נטל על מקומות האיחסון והתצוגה של הבית.... הגדולה כבר שנה שניה בחוג קרמיקה וחוזרת משם עם יצירות מושקעות ונהדרות. החנוכיה של שנה זו היא פריט מוזאוני ממש (בעיני כמובן), אבל רבאק! למה חנוכיה כל כך גדולה?! ויש כמובן גם את החנוכיה של השנה שעברה, שגם אותה אני רוצה לשמור. בכל אופן, פיתרון טוב שאני מצאתי לעניין גודש היצירות בבית (ביחוד אלה שבאמת הן תולדה של הרבה יצירתיות והשקעה) הוא... לתת אותן במתנה. אוי כמה שכיף לתת מתנות! גם לה כיף לתת, וגם לי כיף שהיא נותנת... בכל פעם שיש איזה יום הולדת במשפחה או סיבה אחרת למסיבה אני מציעה לה שתיתן יצירה במתנה. לשימחתי זה עובד והיא מרגישה שהיא נותנת משהו ממשי, שיתקבל בשימחה. ואין כמו סבא וסבתא גאים בנכדתם ששומרים על היצירות האלה מכל משמר והיא רואה אותן בכל פעם שאנחנו באים לבקר! חג שמח, נטע.

boringvered

New member
תודה רבה על כל התשובות

בינתיים קניתי 2 פסי מתכת מאיקאה ומגנטים בשביל לתלות עליהם תמונות בתור פתרון פשוט וגם יש כמה תמונות על המקרר. היום בצעתי החלפה שלהם ולא ראיתי שהיא התרגשה יותר מידי שהתמונות הקודמות אינן - יותר שמחה על אלה החדשות ששמתי. תודה רבה רבה!

שתהיה בריאה הגננת....

מאז שעניתי אמש הספקתי להיות במסיבת חנוכה ובסדנת יצירה, חזרנו עמוסות לעייפה.... ובשלל: עוד חנוכיה, פמוט מיוחד לנר, כד צבוע במיטב הנצנצים (אלה שיש להם נטיה להתפזר אח"כ בכל הבית), סביבון מבריסטול ועוד יצירות שהילדים הכינו במשך השבוע בגן... היה נחמד, באמת. והילדים נהנו וזה הכי חשוב. אבל בדרך החוצה לא יכולתי שלא לחייך לשיחת ההורים שהתנהלה בלחש מעל ראשי הילדים איך ומתי היצירות האלה יפונו מהבית... מסתבר שהשאלה שלך רלבנטית בהרבה בתים. אם אי פעם אהיה גננת (אין סיכוי) אעדיף לתת לילדים לעשות יצירות דו מימדיות (=ציורים) ולא כמו שאנחנו עשינו היום בסדנא, וזאת מתוך התחשבות בהוריהם... נטע.

boringvered

New member
מודה... מתכוונת בהדרגה

פשוט להעלים אותן... כרגע רכזתי הכל במגש על השיש במטבח, לפחות שיהיה מסודר... וככל שהעניין שלה בהם יפחת, ככה יהיה לי יותר קל להפטר מהם - זה יפה, זה חמוד... אבל משתלט על הבית... ועכשיו מאז המעבר כל העניין שלי מופנה לשמירה על סדר - זה עושה לי ממש טוב ואז באמת באות הגננות ומייצרות לנו בלאגן... טוב, אני סתם רעה... אבל אוף... ורד

למעלה