כמה שאלות

motiml77

New member
כמה שאלות

1.מותר לקרא את התפילה רק עם העיניים בלי להזיז את הפה? (חוץ מ18) 2.אם באמצע תפילת 18 מישהו דחף אותך והזת את הרגל בגלל זה,צריך להתחיל מהתחלה? 3.יש 2 פעמים "יהיו לרצון אמרי פי..." אם בטעות אחרי ה "יהיו לרצון.." הראשון עשיתי 3 צעדים אחורה (כאילו בשביל העושה שלום) מה אני אמור לעשות? 4.יש לי תמונות בחדר והם על הקיר של הצד אליו מתפללים...האם מותר להתפלל מולם? או שרק ב18 אסור? 5.במקרה שאיחרתי לתפילה והש"ץ עומד להגיד את החזרה...ואני רוצה להתחיל שמונה-עשרה,אז אני צריך להגיד איתו ואז כולם עונים גם לי על הברכות?(ברוך הוא וברוך שמו ואמן) אם כן,אז אני גם צריך להגיד קדושה או שבשלב הזה אני ממשיך לבד? 6.אם אני נמצא באמצע 18..וכולם הגיעו לקדושה,אני צריך להפסיק את התפילה? (בלי להגיד קדושה...פשוט לחכות..) תודה מראשש

לגבי 1

זה מזכיר לי שאלה ששאלתי: השאלה: שאני מתפלל נגיד תפילת 18, האם אני צריך להוציא את המילים מהפה או שאני צריך להתפלל בלב? שמעתי שצריך להוציא את המילים מהפה , כלומר שיהיה חיתוך עם השפתיים עם כול מילה, והמינימום שאני ישמע מה שאני אומר באוזניי ? התשובה: אכן שמעת נכון, צריך להוציא בפה בלחש, שרק הוא ישמע את תפילתו. זה לא מינימום אלא גם מקסימום לכן התפילה נקראת תפילה בלחש יש ענין שתאמר בלחישה. ביחוד שיש כאלו שמתפללים בקול וגורמים הפרעה לשאר המתפללים כיון שזה פוגם בריכוז והתיחדות עם התפילה.

asaf2000

New member
תשובה

1. אסור, חייבים להוציא את המילים מהפה בכל חלקי התפילה. 2. ממש לא, צריך להמשיך כרגיל. 3. להשלים את התפילה ("אלהי נצור וכו'") ואחר כך לעשות את הכריעות של "עושה שלום...". 4. אסור להתפלל שמונה עשרה מול ציורים כי זה מבטל את הכוונה, אם אין ברירה אז תתפלל בעצימת עיניים. בשאר התפילה אין בעיה. 5. אם אני מבין נכון אתה מדבר על תפילת מנחה. אם כך תתחיל שמונה עשרה בלחש ותגיד מילה במילה במקביל לחזן כולל את הקדושה. (אם מותר "להמשיך לבד" אחרי קדושה אני לא יודע). 6. כן, להפסיק ולשתוק עד אחרי קדושה ולא לענות.

motiml77

New member
תודה!!בקשר ל6...

לא הבנת...אם אני נמצא ב18 שלי...אז אי גם צריך לשתוק?כי פה אמרת לא לענות כאילו אני נמצא במשהו אחר..הכוונה בתפילת 18 שלי.

asaf2000

New member
תגובה

בשמונה עשרה שלך אתה צריך לשתוק, לכוון למה שאומר השליח ציבור ואחרי זה להמשיך בתפילה.

למעלה