כמה שאלות

meyueshet

New member
כמה שאלות

קיבלתי רשיון לפני יומיים ונסעתי היום פעם ראשונה עם אמא. נסעתי בכביש מהיר והיה ירוק מהבהב ולא היתה לי אפשרות לעצור אז נכנסתי לצומת וכבר היה צהוב. יש מצב שהוא התחלף לאדום בזמן שהייתי בצומת עדיין. מה הסיכוי שהמצלמה קחטה אותי? ואם כן מה הסנקציות מלבד הקנס? ובמידה וכן צילמה אותי המצלמה מתי יגיע הקנס?

נבנבוני

New member
המצלמה לא קלטה אותך

בדרך כלל המצלמה מתחילה לקלוט מכוניות רק שנייה אחת אחרי שהרמזור נהפך כבר לאדום. במידה וצילמה, למרות שלא צילמה לוקח הרבה זמן לקנס להגיע, אפילו חודשים. ופעם הבאה תשים לב לרמזור ואם אתה לא ממש קרוב לרמזור והוא מהבהב תתחיל להאט לקראת עצירה.

Itamarro

New member
כמה תשובות

לדעתי עוד לא כדאי בפעם הראשונה שאתה נוהג על המכונית לנהוג בכביש מהיר, זה מסוכן, כי עוד לא בטוח שיש לך את השליטה הדרושה. אין שום בעיה בלהכנס בצומת בירוק מהבהב, הרבה יותר מסוכן לעשות עצירה פתאומית שממילא לא תצליח לעצור לפני הקו הלבן. בהתקרבות לרמזור, תשים לב ותאט מאט. מה עוד שאם נכנסת ברמזור צהוב, זה עוד בסדר, ובכל מקרה אם נכנסת בצהוב לא תקבל דוח. מצלמות גם מתחילות 2 שניות אחרי הרמזור האדום. אני לא חושב שיש לך מה לדאוג, פעם הבאה רק תשים לב יותר.

נבנבוני

New member
הוא כן יכול לקבל דוח בכתום

אם הוא נכנס בכתום לצומת הוא יכול לקבל דוח אם עומד שם שוטר. מצלמה לא תצלם אותו אבל לפי החוק דין כתום כדין אדום, כלומר אם שוטר רוצה הוא יכול לתת דוח לרכב שנכנס לצומת בכתום והם גם עושים את זה!

wil

New member
תלוי בשוטר

בעיקרון שוטרים לא אוהבים להתעסק עם זה כי לעבור בכתום זו עבירה רק אם "לא ניתן היה לעצור בביטחה לפני קו הצומת" ואת זה קשה להם להוכיח. בכל מקרה גם העבירה הזו (נדירה למדי) היא קלה יותר מעבירת רמזור אדום (נדמה לי 500 ש"ח ללא ניקוד, בהשוואה ל-1000 ש"ח+10 נקודות) בכל מקרה מצלמת רמזור מצלמת אך ורק את מי שנכנס לצומת באור אדום - ואם מישהו צולם אז בוודאות מגיע לו. בצילומי המצלמה מופיע גם הרמזור עצמו ורואים את האור האדום (או יותר נכון העליון - הצילום שחור לבן...), ככה שאם נכנסת בכתום אז ממילא אין שום אפשרות שיהיה צילום "מרשיע" שלך אפילו אם המצלמה לא תקינה (לא סביר בפני עצמו)

אם יש ירוק וכבר נכנסת אז זה לא משנה

שיהיה לך אדום באמצע את עברת בירוק יש רמזורים שאחרי 2 מכוניות ישר כתום-אדום..בדרך כלל אנשים עוברים בכתום גם..

asaf56

New member
ובד"כ אנשים עוברים גם באדום

אתה לא יודע כמה מקרים כבר ראיתי שאנשים עוברים באדום מלא בכוונת תחילה, ויש לי רישיון רק שבועיים, וגם לפני שקיבלתי רישיון.

למעלה