כמה שאלות...

pumi879

New member
כמה שאלות...

שלום מאז ומתמיד היו לי מדיי פעם חלומות מודעיים, אך לא יחסתי לזה חשיבות, עד שלפני כמה ימים שמעתי משהו על זה ברדיו וגיליתי כי קיימים מחקרים בנושא. התעניינתי בזה, קראתי חומר באינטרנט וכן גיליתי את הפורום הזה. אתמול בלילה לאחר שהבנתי כיצד אפשר לזרז ולגרום לחלום צלול הלכתי לישון, ובאחד החלומות שלי גיליתי כי אני חולם ואכן התחלתי לשלוט בחולם. להלן שאלותי: 1. באותו חלום ראיתי ממש גרוע, מאותו רגע למעשה שהחלום הפך למודע, הייתי צריך ממש להתאמץ כדי לראות טוב, האם זאת בעיה מוכרת? האם יש דרך להתגבר על זה? 2. בנוסף, האם איזו פעולה שלי בתוך החלום יכולה להתרחש גם פיזית, דוגמת פתיחת עיניים, הזזת גפיים או דיבור? אשמח מאוד לקבל תשובות לשאלותי וגם השארות אם משהו לא בטוח. שבת שלום.

DJfroyke

New member
תשובות

1. בשביל זה יש שיטות להגברת הצלילות ולהארכת החלום הצלול - ובדיקות מציאות למיניהן. כמובן שעם תרגול, קיום יומן חלומות, ובדיקות מציאות תכופות ביום יום - החלומות שלך יהפכו יותר צלולים עם הזמן ויותר תכופים. כאמור, אם אתה מגלה שאתה בחלום, בצע בדיקות מציאות כדי להוכיח לעצמך בלי ספק. ואם בכל זאת אתה מרגיש שהחלום מטושטש ובדרך להיעלמות, אתה יכול להשתמש בפקודות קוליות, כגון "הגבר צלילות!" וכד', הסתחררות במקום, ועוד תוכל לקרוא כאן. http://www.planetnana.co.il/Lucidity/Sub4.htm 2. אם בטעות תזיז איברים במציאות, אני מניח שזה יעיר אותך, וכנ"ל מן הסתם אם תפתח עיניים במציאות. אבל השיטות להגברת הצלילות כגון שפשוף ידיים זו בזו וסחרור במקום, נועדו כדי לשמור על הריכוז שלך בגוף הוירטואלי שלך בחלום ולא להיסחף לתחושה של הגוף המציאותי שלך מה שיגרור התעוררות.

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif

רק בנוגע לסעיף השני, לא מדוייק. במהלך השינה מתרחש תהליך הנקרא שיתוק שינה. מטרת תהליך זה היא למנוע מן הגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע בזמן החלום. מסיבה זו, בגדול, התנועות שאתה מבצע בחלום אינן מתרחשות במציאות (מלבד תנועות קלות).

DJfroyke

New member
נכון. אבל

הרבה פעמים קורה שאנחנו מתעוררים בחלום כי "הצלחנו" בטעות לזוז במציאות במקום לזוז בחלום, מה שגורם לך לשכוח מהחלום ולחזור למציאות, כי התחושה במציאות הופכת לחזקה יותר מהתחושה של החלום. כמו לדוגמא, הרי שהשיטה הכי נפוצה להתעוררות מחלום, היא עצימת עיניים ופתיחתן, ואז אתה פותח עיניים במציאות. בין עשית את זה בכוונה או לא בכוונה. יש מסכים?

silverhawk

New member
כן ולא

נכון שהגוף מבצע תנועות במהלך החלום (שבראשן, כמובן, ההתפכות מצד לצד שמטרתה למנוע היווצרות פצעי לחץ), אולם אלו אינן תנועות הנשלטות ע"י המוח החולם. למה בכל זאת חלק מהתנועות מבוצעות (ולעיתים מתעוררים מהן, כפי שציינת)? אין לי מושג.
אם למישהו יש רעיון - אשמח לשמוע. ואגב, למען האמת העיניים הן האיבר היחיד בגוף שלא מושפעות משיתוק השינה. אם ייצא לך לחוות שיתוק שינה מודע בקרוב, אתה תראה שאת העיניים אתה מסוגל להזיז.

DJfroyke

New member
? הפעולות הטבעיות שקורות במהלךהשינה

הן לא קשורות לחלום. כשמדובר על פעולות כמו התהפכות במיטה וכו', זה לא שאנחנו מבצעים אותן בחלום ובמקרה הן מבוצעות במציאות. וכנ"ל, לא מהן אנחנו מתעוררים. מדובר על פעולות כמו קפיצה, תזוזה מיידית כדי למנוע נפילה וכו', שמתבטאות לפעמים בתנועה במציאות - קפיצה קטנה במיטה או תזוזה - כאשר בחלום אנחנו מנסים מאוד לבצע אותה. כאשר זה קורה, ואנחנו מנסים בחלום להזיז איבר או לקפוץ או משהו דומה ואנחנו זזים במציאות, זה גורם לנו פתאום לקבל תחושה חזקה של הגוף במציאות, שגורמת להתפוגגות די מיידית של החלום. ואובדן התחושה בו.

ליליאן15

New member
ראה את הקישור ששלחתי למעלה

קרא אותו בעיון וההצלחה מובטחת- יש שם המון המון דרכים איך להתחיל חלום צלול, איך לשלוט בו, לשלוט ברמת הצלילות, וכן דרכים להאריך את החלום! האתר הזה מאוד מעניין והוא מאוד מאוד עזר לי! להלן הקישור- http://www.planetnana.co.il/lucidity/ בהצלחה!

למעלה