כמה שאלות

C T S

New member
כמה שאלות

טוב אז התגייסתי בחמישי 16.11 למודיעין והוציאו אותנו היום בבוקר הביתה טירונות משך שבועיים-שלוש. האמת שבינתיים אחלה אבל על היום הראשון המפקדים טרטרו אותנו עם הקפצות למיניהם. יש לי כמה שאלות למי שיודע- מדי ב' זה מה שאני לובש ומדי א' זה המדים שאני לא לובש נכון?(נעלתי עם מנעול את המדים בחדר בבסיס ולקחתי איתי את התיק האישי והקטיבג). מה חובה להשאיר בבסיס מבחינת צה"ל?

תשובה + שאלה

מדי ב' לובשים בבסיס, ומדי א' לובשים מחוץ לבסיס, כלומר בדרך מ\אל הבסיס. שאלה: איפה הטירונות שלך?? בגלילות או בדרום?

C T S

New member
...

אבל יצאתי עם מדי ב' יש עוד זוג מדים שקיבלנו בבקום ולא לבשתי אז אני לא יכול לבוא עם מדי ב' כל פעם לטירונות בקיצור לא הבנתי את כל הקטע והטירונות היא לא בדרום

צ.

מדי א' זה המדים שקיבלת בבקו"ם, אלה שעשוים מבד קשיח ומגעיל. אלה המדים שאתה צריך ללבוש בדרך אל הבסיס ובדרך חזרה מהבסיס. מדי ב' הם מדי הכותנה שקיבלת בבסיס טירונות שלך, את המדים האלה אתה לובש במהלך שהותך בבסיס. אסור לך להיות בחוץ על מדי ב' אלא אם כן יש לך אישור מיוחד.

תשובה

בס"ד ציוד א'- ובכללו גם מדי א'- זה כל מה שחתמת עליו בבקו"ם, וקיבלת בבקו"ם ביום הגיוס. מדי א' עשויים מדרקון, צבעם זית בהיר, הם יצוגיים, בוהקים, וכו'. ציוד ב'- ובכללו מדי ב'- זה מה שחתמת עליו בבסיס. מדי ב' הם מדים מבד רגיל, בצבע ירוק זית כהה יותר, ונועדו לתנועה בתוך הבסיס, והם לא ייצוגיים. לגבי מה חובה להשאיר בבסיס- זה תלוי בנהלי הבסיס. בכל מקרה, חומר מסווג כמובן אסור להוציא
ובד"כ בטירונות מותר להוציא רק זוג מדי ב' אחד הביתה לכביסה, ואסור להוציא ציוד ב'.

C T S

New member
תודה על התשובות

אבל לא זכור לי שקיבלתי בגדים כלשהים בבסיס הטירונות ביום החיול בבקום קיבלתי 3 זוגות מכנסיים . 3 חולצות צה"ל ו 3 גופיות ירוקות. בנוסף לזה כל הגרביים תחתונים ושאר הדברים העניין עדיין לא ברור לי כ"כ. תודה

miracle16

New member
אם התגייסת ביום חמישי

והשתחררת ביום שישי אז ככל הנראה עוד לא הספיקו לחלק לכם מדי ב' או משהו כזה.. (אני כשהתגייסתי ביום חמישי אז ביום חמישי כבר ב9 בערב חיכינו בחוץ וקיבלנו מדי ב' אבל אני ישר סגרתי) לאן אתה מתגייס? אם לא קיבלת אף זוג מדים בבסיס טירונות שלך (לא בבקו"ם) אז לא קיבלת ב'. בכל מקרה בבסיס טירונות עצמו אתה בד"כ על ב' ורק ביציאה הביתה ובהגעה מהבית אתה על א'. לחייל ללא אישור מיוחד אסור לשהות בחוץ על מדי ב'. אפשר לזהות ב' כי בד"כ הם ישנים כאלה עם מידה לא מתאימה ומגעילים כאלה. מדי א' בבקו"ם הם דחשים דנדשים מהשקית.

אני איתך בטירונות

קיבלנו א' בבקום ונקבל עוד ב' בבסיס אנחנו חייבים להשאיר סט של א' בבסיס

C T S

New member
וואלה? איזו מחלקה?

יום ראשון ב9 צריכים להיות בבסיס נכון?

castrow

New member
כן ראינו אתכם הטירונים החדשים...

יהיה בסדר!! הטירונות בגלילות אחלה... אני עברתי אותה לפני חודשיים, אני כרגע בקורס.

למעלה