כמה שאלות

809080

New member
כמה שאלות

שלום אני מתגייס חודש הבא כנראה לתותחנים ויש לי כמה שאלות 1 למה פוגשים קצין מיון בבקום? עדיין יש אפשרות לקבל תפקיד אחר? (הבנתי שאלה שבטוח מתגייסים לתותחנים מקבלים נספחים על החיל ונפגשים עם איזה מפקד תותחנים או משהו) 2 מי נותן את הפטור מגילוח? ואם אני רוצה פטור רפואי אני יכול סתם להגיד שיש לי רגישות בעור או שהם שולחים למומחה עור או משהו? 3 אם במהלך השירות או הטירונת יורד לי פרופיל מה עושים? 4 איך, מתי ולפי מה מחליטים אם מגיע לי להיות בנורית או מטארולגיה? (מתי- בשבוע הראשון?, איזה שאלות שואלים במבחנים? והאם צריך להביא את האיבחון לקויי למידה?) 5 איך ולמה מקבלים את הפטורים הבאים- שבת, תוספת שינה (ואיזה נעלים מקבלים? קלות?) זהו בנתיים תודה

כמה תשובות

1. אתה לא פוגש קצין מיון בבקו"ם. הדבר הזה ששמעת עליו - אתה תקבל בדואר הביתה מין חוברת קטנה חמודה כזו, עם מידע על החיל והמסלול. קצין מהחיל, אמור לבוא אלייך הביתה, לדבר איתך ולהסביר לך כל מה שאתה רוצה לשמוע על חיל התותחנים. 2. פטור מגילוח תקבל מרופא היחידה שלך. אתה לא יכול "סתם" להגיד שיש לך רגישות, אתה צריך להוכיח. אבל לא אצל רופא עור, אלא אצל רופא היחידה, זה מספיק. 3. אם במהלך השירות יירד לך הפרופיל - אם עדיין תחשב לכשיר למקצוע שלך - לא תהיה שום בעיה. אם תהיה חריג למקצוע, אבל כשיר לבסיס - השארה רפואית למקצוע תוגש על שמך. אם יאשרו אותה - תישאר בתפקיד. אם ישללו אותה - יצטרכו לפסול לך מקצוע, ותשובץ מחדש במסגרת החיל. אם תהיה חריג לבסיס - תיפלט מהיחידה שלך (מהגדוד), ותגיע למפקדת האגד לשיבוץ מחדש. אם אתה חריג גם לאגד, תגיע למז"י למדור כ"א חת"ם (כבוד
), לשיבוץ מחדש. כל זה - הסבר נורא מיותר כרגע, אבל שאלת, וזו התשובה
4. באופן עקרוני - החלוקה לגדודים נקבעת אפילו לפני הגיוס שלך. למרות זאת, ביום הגיוס, כשאתה מגיע לשיבטה (הית הספר לתותחנות - ביסל"ת), אתה ממלא שאלון כזה, ולפיו משבצים אותך. עד כמה שאני יודעת, אין איזשהו מבחן, ואתה לא צריך להביא איבחון לקויי למידה איתך
5. וואו אתה שואל שאלות ממש גדולות
תתגייס, ויסבירו לך את כל הנהלים גם ככה... "פטור משבת"?
אם יהיה לך הת"ש 7. תוספת שינה? אתה צריך לעשות בדיקות במעבדת שינה, או לסבול מבעיה שרופא יחליט שהיא מצריכה שעות שינה נוספות. תקבל נעליים כבדות, להגנה מפני נפילת פגזים על הרגליים (לא פגז שירו אותו כמובן, שלא יהיו טעויות...
פגזים שמרימים וסוחבים....) זהו בינתיים בבקשה

כמה תיקונים לגברת ../images/Emo9.gif

בס"ד 1. אתה כן תראה קצין מיון. אבל, זה לא יהיה במתכונת קצין המיון שרואים המתגייסים לכלל צהלי ג'ובניקי. הוא לא יציע לך תפקידים שונים, או ימיין אותך לאנשהו. תיכנס לחדרון שלו, הוא ישאל אותך מס' אישי או מס' זהות, ויגיד לך : "אתה הולך לתותחנים. בהצלחה. ביי" 2. פטור מגילוח. אתה יכול להוציא פטור מגילוח גם לא רפואי, בתנאי שתתגייס עם הזקן, תצטלם עמו לחוגר, ולא תגלח אותו עד שתקבל את הפטור. לפי הק"א 33-055-01, חייל רשאי להמשיך ולגדל זקן באם הוא התגייס אתו, ואם הזקן עומד בתנאים של הצבא. אתה מגיע לבסיס שלך ושם מבקש פטור מטעמי אורח חיים או משהו כזה, וקצין מדרגת רס"ו ומעלה --חייב-- לחתום לך. תתעקש על זה. הנוסח המפורט של הפקודה נמצא במאמרים, "הוראות הופעה ולבוש". אם תרצה להוציא פטור רפואי, תצטרך להראות להם שאכן כשאתה מתגלח, יש לך פצעים וכד'. זה הליך אצל רוםא היחידה. 5. בנוגע לנעליים- צה"ל התחיל בתהליך של חלוקת נעליים קלות לכל הבנים הקרביים (ואולי בעתיד אף לג'ובניקים), מהסיבה שהנעליים הקלות זולות יותר. ופרטנית לתותחנים- מפני שהנסיון הוכיח שהנעל- למרבה ההפתעה- לא עוזרת אם פגז נופל על הרגל.. לא יודע אם כבר המחזור שלך יקבל נעליים קלות, אבל זה בתהליך. בהצלחה!

אוקיי, אבל זה לא מה שהוא התכוון!

בשאלה הראשונה הוא דיבר על מה שהסברתי לו, הוא עירבב בין הדברים.

809080

New member
תודה לכם ו...

בקשר ל 2 אני רק מדלל (לזיפים כאילו) כמעט מאז שהתחלתי להתגלח וכשאני מתגלח רגיל יש לי פצעים אבל לא משהו ממש רציני (רק אסתטי) אז חשבתי להגיד גם ששורף לי או משהו, וכמה זמן יקח עד שאני יקבל את הפטור והאם זה תופס על זיפים 4 לפי מה זה נקבע? והאם יש דרך לדעת לאן אני מיועד עוד לפני הגיוס (שאני ידע אם לסרב פנוי
... סתם ואם אין דרך מתי אני ידע? ביום הראשון?) 5 אם אני ינעל קלות אני עלול לקבל מאסר? תודה

4 ו-5

זה נקבע בד"כ באקראיות... חברים שלי מהמדור יושבים ומחליטים. וכן, תדע ביום הראשון/שני - ברגע שתגיע לשיבטה... אם תנעל נעליים קלות לא תקבל מאסר
מקסימום המפקדים שלך יצעקו עלייך ויגידו לך להחליף, אם באמת למחזור שלך לא יגיעו נעליים קלות כמו שעמית אמר שיגיעו...

809080

New member
ויש אפשרות כל שהיא

לקבל את מה שאני רוצה? ואם כן איך אני מבקש?

בהחלט יש,

אתה ממלא משוב כזה, ויש שם גם כמה שאלות שמבקשות ממך לכתוב איפה אתה מעדיף, ולמה... בד"כ מנסים להתחשב, אל תדאג

809080

New member
תודה אבל לפי מה שהבנתי...

החלוקה שמתבצעת בתחילת הטירונות זה לMLRS לבין התותחים הרגילים וזה מה שאת מדברת עליו, והחלוקה למטארולוגיה, נורית, מיתר מ"ט .... נעשת לקראת סוף הטירונות ועל פי מבחנים אני צודק?, הבנתי נכון? אה ומה זה הת"ש 7? (אני עדיין אזרח
)

אני לא יודעת ../images/Emo3.gif

ואם אתה צודק - אז מה אתה חושב על זה בכלל עכשיו
תסיים טירונות, תלמד ת'חומר שצריך, ותעשה ת'מבחנים ותגיע לאן שתגיע... זה עוד רחוק מיליון שנות אור ממך
הת"ש 7 זה "הקלה בתנאי שירות" 7
זה אומר שיש לך לינת בית. זה אומר שאתה לא יכול להיות לוחם, מן הסתם.. וזה אומר שזה לא צריך לעניין אותך כרגע גם
זה בא על רקע משפחתי (מישו במשפחה חולה)/רפואי שלך/נפשי שלך.

809080

New member
אז בקשר לחלוקה

הראשונה יתחשבו בדעתי בטוח? סליחה על החפירה אבל זה ממש חשוב לי תודה

Tomer878

New member
ל Death Of Balance

לחלק התקשרו כבר לגבי זה שיבוא קצין הביתה, ואליי עוד לא... אני אמור להתגייס לתותחנים, קבלתי את החוברת והכל, אבל לא התקשרו עוד.. עדיין מוקדם מדיי? או שאת יכולה להביא לי טלפון או משו?

אני אתן לך טלפון...

לפעמים יש קצת בלאגן עם זה...
דבר עם מדור חת"ם במז"י, הם אחראים על זה. 08-8619017 08-8619016 אם לא עונים לך שם - ואל תוותר בפעם הראשונה, דבר איתי שוב

למעלה