כמה שאלות

stich24

New member
כמה שאלות

האם מותר לחברה המפעילה מוקדי שירות, לחייב את הנציג ל מספר חודשים כנגד קנס? אם כן מה גובה הקנס המותר? ומה קורה אם בחוזה, במקום שצריך לרשום את גובה הקנס הם לא רשמו כלום? ומה קורה במידה וכבר התחלתי לעבוד שם, וזכיתי לעלבונות מצוות האחראים והמנהלים? ואני מתכוון לעלבונות אישיים! לא מקצועיים. האם זו סיבה מספיק טובה לדרוש את כספי הקנס בחזרה. וחוץ מזה אשמח אם מישהו כאן שעובד או עבד בביפר יספר לי על היחס שם לנציגים.

הפרת חוזה

אל תקח אותי במילה אבל במידה ולא רשמו את הסכום, משמע שאין קנס. אתה תמיד יכול לשאול בפורום דיני עבודה. הם יעזרו לך יותר במקרה הזה. אני עובדת בביפר עובדת חדשה אני מבינה שעבדת בביפר ... באיזה מוקד אם מותר לשאול? (אפשר גם במסר
) בנתיים טוב לי שם. לא שהלכתי ל"התחתן" איתם, כן? אבל הייתי צריכה עבודה בזמן שאני מתחילה ללמוד. בהצלחה בכל מקרה
מחזיקה לך אצבעות. המממ...עוד משהו אולי תנסה לעבור מוקד
סתם הצעה.

stich24

New member
תודה

תודה על התשובה ואני אעדכן אותכם בעניין בעקרון אני מעדיף לא להגיד באיזה מוקד בביפר עבדתי אבל איך שהמקום מתנהל לא מוצא חן בעיני. ועוד יותר לא מוצא חן בעיני היחס שקיבלתי. בקצרה, הסיפור הוא כזה: 1 - הם החליטו שאני חייב. דגש על חייב. לתת להם 2 משמרות ערב. דבר שלא נאמר בראיון העבודה, וגם לא רשום בחוזה. 2 - יש פריימיות על השכר. ועל כל שטות קטנה הם מאיימים שלא תקבל פרמייה. 3 - מקבלים צעקות ברגע שעוברים את ה 60 שניות שיחה. אפילו אם שיחה היתה 70 שניות מקבלים בראש. 4 - אני לא קובע את המשמרות שלי. אני רק אומר להם מתי אני לא יכול לעבוד. שאר הימים מבחינתם אני פנוי. והם משבצים אותי כראות עינם. אפילו אין לי את הזכות לבחור משמרת של 5 שעות או 8 שעות וכו. ובקבלה לעבודה נאמר בפירוש שיש מגוון של משמרות מ 5 עד 8 שעות ויש לי בחירה. כמו כן זכותם לבוא אלי היום להגיד לי שהם שינו לי את המשמרת של מחר, ואני חייב לעבוד לפי המשמרת החדשה. אם לא מתאים לי שאני אדאג לחילוף. להחליף משמרת יום לפני בלי להתייעץ עם הנציג? מה כאילו אני יושב רגל על רגל בבית ומחכה למשמרות שלהם? אין לי חיים חוץ מביפר? 5 - וסיבה העיקרית שהביאה להתפטרות היא שהם לא היו מרוצים מהקול שלי (נזכרו רק אחרי שקיבלו אותי לעבודה). תכלס. יש לי קול מאוד רדיופוני. תכלס זו לא העבודה הראשונה שלי. לפני כן עבדתי 4 שנים בשירות לקוחות. ולאף אחד לא היתה בעיה עם הקול שלי.להפך, קיבלתי תמיד מחמאות ואף הצעות מגונות בגלל הקול שלי. ופתאום באו ביפר בדרישה שאני אעשה משהו עם הקול שלי ושאני אשנה אותו. אז הסתובבתי לי בשוק הכרמל וחיפשתי לי קול. ולא מצאתי, עברתי גם לשוק בצלאל - וגם שם לא מוכרים קולות להחלפה. הלכתי לשוק הפשפשים, אולי שם יש קול יד שנייה. גם לא. אז החלטתי להתפטר. מה שכן אני יכול לעדכן אותכםם בנתיים, שהודעתי שאני מתפטר, ואמרו לי שהמנהלת תחזור אלי, ואף אחד לא חזר. יום טוב

מוזר ....

תקרא את החוזה ותראה על מה התחייבת. גם אני התחייבתי למשהו. אבל מזלי שהם טיפה התחשבו בי ואני עובדת 3 משמרות באמצע שבוע וכל מוצ"ש. מאחלת לך בהצלחה ובקשר לקול, נראה לי סיבה מפגרת ביותר.

שלום

על אף שהתנהלות המוקד נשמעת מאוד לא בריאה, מספר דברים לי אליך: חשוב חשוב חשוב לקרוא את החוזה טרם חותמים עליו. לא חותמים על עיוור, ככה נופלים! בחוזה תמיד יפורטו תנאי ההעסקה, נושא הקנס, על איזה חוזה אתה חתום וכל מה שמסביב. במידה ומדובר בחוזה קיבוצי החברה רשאית לגבות ממך קנס על נטישת העבודה במסגרת החוזה, זאת כמובן אם הוסכם מההתחלה על ידי שני הצדדים מראש ובכתב על גובה הקנס ותנאי גבייתו. ברוב מקומות העבודה שאני מכירה, ועבדתי בלא מעט, נהוג להגיש מגבלות על ימי עבודה ושעות בהם אי אפשר לעבוד, מקום העבודה משבץ אותך למשמרות מעבר לכך, אתה בדרך כלל לא יכול לבחור אבל תמיד יש אופציה להחליף עם אנשים אחרים. מעבר לכך כפי שכבר אמרתי, ההתנהלות במוקד נשמעת לי מאוד לא בריאה. אם הקול שלך מפריע להם, הם היו צריכים לדאוג לזה לפני שהם העסיקו אותך, אין שום סיבה שתשנה את הקול שלך, מעבר לכך זמני המתנה על אף שבכל מקום לחוצים עליהם לא צריכים להכניס אותך לחרדות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה עם ההתפטרות

stich24

New member
נראה לי שהסתדרתי

שלום אקונומיקה. תראי. עבדתי 4 שנים בשירות לקוחות בשני מקומות שנתיים בכל אחד. ואני לא רגיל לשיטת העבודה הזו. בשני המקומות רשמתי מתי אני מעוניין לעבוד. והם השתדלו לעשות את המיטב. וכמו כן גם בחרתי כמה שעות לעבוד כל יום. אבל זה לא משנה. התפטרתי. דיברתי עם מנהלת המוקד, עשיתי קצת שרירים. ופתאום מסתבר שאין קנס. זה הי ברור. כי הם לא מילאו את גובה הקנס בחוזה. השאירו אותו ריק. אני צריך רק לחתום על עוד כמה טפסים ואז אני משוחרר. מעניים מה היה קורה אם לא הייתי מראה להם שאני מודע לכך שגובה הקנס לפי החוזה הוא אפס שקלים. בכל מקרה, די הספיק לי משירות לקוחות. מעכשיו נמצא משהו אחר.

גם אני מבקשת כל שבוע משמרות

וגם אצלי משתדלים להתחשב, זה לא אומר שכל שבוע אני מקבלת סידור קצת הפוך ממה שביקשתי. נפלת על מקומות עבודה מתחשבים בסידור זה טוב, זה לא אומר שכולם כאלו. מעבר לכך, אם קראת את החוזה ואתה מודע לעובדה שאין קנס אז כאן כבר אין בעיה, גביית הקנס ברגע שכזה תהיה לא חוקית. לילה טוב

stich24

New member
לילה טוב

ודרך אגב, אחלה שם משתמש. את אקונומיקה רגילה או בריח לימון?

קנסות

רוב החברות מחייבות בקנס למי שפורש לפני תום החוזה, אבל יש מקרים חריגים שמוותרים על הקנס, בעיקר אם מדובר בפרישה בגלל שינוי בתנאים או בעיות בריאות וכדומה. כדאי לך לשאול בפורום דיני עבודה לגבי המקרה שלך, ונשמח מאוד לקבל עדכון על התשובה שיתנו לך. בהצלחה

למעלה