כמה שאלות

cmaand

New member
כמה שאלות

1) נגיד והפעלתי שרת אפצ´י יש לי בבית 4 אחים אני ה root לאח שלי אין גישה לתיקיה של html שאפצ´י משתמש בהם בתור האתר ואחע כרגע מתחבר למחשב בניק שלו מישהו מנסה להיכנס לאתר שהוא נכנס לאיי.פי של אותו מחשב האם זה יכנס לאתר אפילו שכרגע למשתמש של המחשב אין גישה לתיקיה של האתר 2) האפצ´י פועל כרגע ואני גם באותו מחשב נמצא בקייד וגולש באינטרנט ונמצא בצאטים irc יוכלו להתחבר אליו אפילו שאני באותו זמן משתמש במחשב לצרכים שלי? 3) יש לי מחשב פרטי עם שרת אפצ´י וכרגע יש לו משתמש אחד - root אני רוצה ליצור חשבונות shell לאנשים שיתחברו אליו מבחוץ ויהיה להם גישה רק לחלק שלהם (חשבון שאלל רגיל... למשתמשים אחרים על המחשב שלי) איך עושים את זה? בתודה מראש cmand.

כמה תשובות ..

1. לא הבנתי את השאלה.. 2. כן, אבל אם תנצל הרבה מרוחב הפס הגולשים אלייך יקבלו תגובה איטית. 3. בחיים אל תעשה את זה .. תוך 12 שעות גג - יפרצו לך למחשב.

cmaand

New member
שאלה ראשונה - הסבר

מה שאני מתכוון זה ככה התיקיה www/html ששם מונחים קבצי האינטרנט שהאפצי נכנס לשם גישה רק לroot ולא לשום ניק אחר ברגע זה ממש.. המשתמש במחשב הוא kipi ולא הroot ומישהו מתחבר לאיי.פי שלי ומנסה להיכנס לאתר הוא יוכל להיכנס? אפילו שברגע זה המשתמש שמחובר למחשב הוא kipi ואין לו גישה לתיקיה של הקבצי אינטרנט

beitar

New member
מעט סדר בבאלאגן !

אין שום קשר בין היוזר שאיתו אתה עושה לוגין לבין היכולת לגלוש אל המחשב שלך.... למעשה, בד"כ במצב רגיל, עובדים עם השרת כשלא עושים לוגין לשום משתמש.... כלומר כשהמערכת רק עולה ללא לוגין, היא בהנחה והמערכת מקונפגת לכך, מפעילה את האפצ´י, והוא "מאזין" לפורטים המוגדרים לו, ולמעשה מוכן לקבל חיבורים ממחשבים אחרים... אין, אבל אין קשר, לאיזה יוזר עובד על המחשב באותו רגע... יכולים לעבוד 10 אלף יוזרים או 0 יוזרים, ועדיין האפצ´י יעשה את העבודה.

למעלה