כמה שאלות ..

כמה שאלות ..

1. a b c d ו e הם מספרים בין 1 ל10 שממוצעם 7 הממוצע של a b ו c הוא 5 מהו d ? 7 8 9 10 2. AB+ 9 = BA מה מהבאים נכון בהכרח? 1. a ספרה זוגית 2. a גדול מ1 3. b ספרה זוגית 4. b גדול מ1 אגב- מצטערת אם זה נראה כאילו שאני לא מגיבה כאן לאחרונה, נהרס לי המחשב .. דווקא עכשיו .. :( תודה למי שיענה

תשובות

שאלה 1 = 10 ממוצע של כל ה5 מספרים הוא 7, אז הסכום הוא 35 ממוצע של 3 מהם הוא 5, סכום 15 נחסר ונקבל שהסכום של השניים הנותרים הוא 20 אז כל אחד מהם חייב להיות 10.. שאלה 2 = בי גדול ב1.. אם בי קטן מאחד א זהוא שהוא 0, ואז מספר העשרות בתוצאה יהיה צריך להיות איי ולא בי ואם בי אחד אז ספרת האחדות בתוצאה תהיה 0, וזה לא יתכן כי במספר הראשון היא מופיע בספרה של העשרות והיא לא יכולה להיות 0..

..

תודה על השאלה השנייה, נראה נורא פשוט פתאום.. ובשאלה הראשונה גם אני בחרתי ככה, כי זה הכי הגיוני, אבל בתשובות רשום לי שזה 7 שברתי ת'ראש ואני לא מצליחה להבין איך 7?? אולי טעות בספר?

benda2109

New member
טיפ קטן

בשאלות ממוצעים - תמיד כששאולים על ערכו של מס' אחד ולא יודעים את האיברים האחרים, התשובה רק יכולה להיות שהוא שווה לערך המקסימלי (שזה גם בממוצע שלו עם שאר המס' שלא ידועים), אחרת לא היו יכולים לשאול את השאלה.

עוד שאלות.. הפעם באנגלית..

אם יש אפשרות שמישהו יסביר את השאלות 16 ו12 בפרק 1 בבחינה 13H של המרכז הארצי. פשוט זה לכתוב כ"כ הרבה אנגלית (ואני שונאת אנגלית!!). תירגמתי שם כמעט מילה מילה ואני עדיין בטוחה שאני צודקת.

כתבתי לך תשובות, אבל נמחקו, אז עוד

פעם.. סעמק עם המחשב הדפוק הזה.. 12 - 4 1 נפסלת כי אומרים בתשובה שהיה ביניהם ויכוח על בעיית ניגוד האופי שלהם.. זה שונה ממה שכתוב בשאלה.. לא כתוב שהיה ביניהם ויכוח, רק שהיה ניגוד באופי.. 2 נפסלת כי אומרים שזה עניין של דעה פשר הניתוק שלהם.. וזה לא עניין של דיעה, כתוב בשאלה שזה עניין של ניגוד אופי וניגוד דעות 3 נפסלת כי כתוב שם אחרי 1912, לא רלוונטי בכלל 4 לא נפסלת 16 - 3 1 נפסלת כי יש עשו סלט מילים.. כתבו שתעשית השעונים היא שלישית או רביעית בעולם, ובשאלה כתוב שהיא שלישית או רביעית בשוויץ 2 נפסלת כי היא לא הכי קשורה לקטע.. יש תוספת מידע.. 4 נפסלת כי כתוב שהמדינה מדורגת שלוש או ארבע בעולם, וזה לא קשור, כי הדירוג שלוש-ארבע לפי השאלה מתאים לתעשית השעונים בשוויץ.. 3 לא נפסלת.. מקווה שמובן בהצלחה :)

את 12 עשיתי בדיוק כמוך..

כיף לראות שצדקתי.. חח כנראה טעות ברישום של התשובות הנכונות והבנתי את 16 תודה!!!

תודה לך

עוד יומיים המבחן ואני לא לומד בכלל.. אני כל הזמן פה.. אז זה התרגול היחיד שאני עושה.. אז תמשיכי עם השאלות :)

חח..

איך אתה יכול לא ללמוד. אני דיי מתה מפחד , הרבה זמן שלא הייתי לחוצה ככה. אתמול אחי בחן אותי על המילים ולא הכרתי כמעט כלום, הוא אמר שזה נראה כאילו שזו פעם ראשונה שאני רואה ת'מילים ואני סתם מנסה לנחש ת'משמעות שלהם . מקווה להתעשת עד יום שלישי ושהשכחה שלי תעבור ..

איך אני יכול?

העצלנות מתגברת עלי.. :/ תכננתי לפתור סימולציות והכל ולעשות חזרה על מילים.. אבל אני עצלן.. אני אעשה מחר סימולציה 16H וחזרה על מילים.. ראשון מנוחה.. ושני מבחן.. נקווה להפציץ בציון כמו בסימולציות (אחרונה 730).. ואת מתארת מצב קיצוני של לחץ.. תנשמי עמוק, ספרי עד 10.. אולי תעשי הפסקה של יום מלימודים.. לחץ זה אף פעם לא טוב.. אומנם נכון שזה מבחן חשוב, אבל זה רק מבחן, ותמיד אפשר לגשת אליו עוד פעם.. נכון שזה יבאס לקבל ציון לא כמו שאת מצפה, אבל זה לא אומר שזה לא יעזור לך להתקבל לאן שאת רוצה ללמוד.. במקרה הכי גרוע, תגשי עוד ארבעה חודשים.. אבל אל תפסיקי ללמוד, אומנם אל תלמדי בקצב רצחני, אבל כדי לא לשכוח הכל.. (זה מה שאני אעשה אם לא אקבל את הציון שאני רוצה :/) הכי חשוב, קחי הכל בקלות.. מי יודע, אולי בסוף יכנס לך ג'וק לראש ולא תרצי ללמוד לימודים אקדמאים בכלל ותמצאי תעצמך זרוקה בקולומביה למשך כמה שנים :)

למעלה