כמה שאלות

some1abc

New member
כמה שאלות

1. האם ניתן להשתלב בעבודה בתחום לאחר תואר ראשון דו חוגי במדעי המחשב ומקצוע נוסף לא קשור(מנהל עסקים או אפילו היסטוריה)? 2. האם ניתן למצוא עבודה במידה וממשיכים לתואר שני ללא ניסיון ממשי בעבודה? זאת אומרת האם בעל תואר שני במדעי המחשב ללא נסיון בכלל בתחום הספיציפי הזה ימצא עבודה בתחום? תודה על העזרה...

bsagi

New member
לא יודע לגבי עבודה אבל

שים לב שמי שעושה תואר דו חוגי במדעי המחשב לא תמיד יכול להמשיך לתואר שני במדמ"ח. למשל בוגרי התארים ניהול/כלכלה ומדמ"ח באו"פ. הסיבה לכך היא שקורסי התשתית שנלמדים במתמטיקה למשל הם חלקיים ביותר. אני גיליתי זאת רק לאחרונה, כאשר אני כבר עמוק בתוך הלימודים לתואר בניהול ומדמ"ח, אך זה לא מטריד אותי במיוחד כי אני לא רואה את עצמי עוסק במדעי המחשב נטו במשך זמן רב. אני מניח שזה צריך להיות השיקול העיקרי למי שמתכנן ללמוד תואר דו חוגי, במה הוא רוצה לעסוק בעתיד.

some1abc

New member
אבל אני מדבר על מקרה בו ישנה אפשרות

להמשיך לתואר שני... אפילו ללא השלמות...

חשבתי על לעשות את הניהול ומדמ"ח אך

המליצו לי להמקצע בנושא אחד ולא לעשות תואר חצי חצי .. בתור אחד שעושה את זה מה נראה לך? מכיוון שהעיקרי בתואר הזה הוא ניהול, עדיין יהיה קל למצוא עבודה בנושא המחשוב?

bsagi

New member
אני רק באמצע

אז אין לי ממש מושג איך נראה שוק העבודה עם התואר הנ"ל ביד. אני אמנם עובד ב"תחום המחשוב" וקיבלתי הצעות עבודה שונות ומכובדות במהלך הלימודים, אך במקום העבודה הנוכחי עבדתי הרבה לפני שהתחלתי ללמוד, כך שאין ללימודים השפעה כלשהי בינתיים. אני די בטוח שכאשר אסיים תהיה לי בעיה לעבוד במקומות מסויימים שדורשים בוגרים "אמיתיים" של מדעי המחשב לצורך עבודות שדורשות ידע נרחב במתמטיקה ואלגוריתמים מאשר התואר הזה מציע. אך כאמור, לפחות נכון להיום אין לי כל רצון לעבוד בתפקידים כאלה.

vinney

Well-known member
אם יש לך נסיון בעבודה

ואתה ממשיך לעבוד באותו התחום - חשיבות סוג התואר, ממוצע, מקום לימודים וכד' - יורדת מאוד, עד כדי זניחה. התואר חשוב כשאין לך נסיון, כשאתה מתחיל מ0, ותואר זאת הוכחת יכולת יחידה שיש לך.

למעלה