כמה שאלות...

sweet fairy

New member
כמה שאלות...

כשעושים פריסה וצריך לתת לשואל להגות את השאלה.. הוא הוגה אותה בקול רם או בליבו?? מהי הדרך הטובה ביותר ללמוד מה הקלפים אומרים ולא להיעזר בספר?? איזו פריסה עושים לשאלות כן ולא??

sweet fairy

New member
ועוד משהו שמטריד אותי

כצריך לחתוך את הקלפים ל- 3 קטנים את מה שחתכנו אחרון שמים אותו ראשון ואת מה שחתכנו ראשון שמים אחרון והאמצעי נשאר אמצעי... ואני לא מבינה את ההיגיון פה כי בדרך הזאת הקפלים ממילא נשארים באותו מיקום... זה לא שכאילו זה שינה את המיקום שלהם.. אני מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי

כמה תשובות...

1) רצוי שהשואל יגיד את השאלה בקול. זה נותן מיקוד לשאלה וגם לדיבור יש כוח. לפעמים השואל לא מעוניין "להסגיר" את שאלתו ואז זה בסדר שלא ישאל. בשבילי מצב כזה הוא בעייתי יותר אבל לפעמים "זה מה שיש". 2) תרגול תרגול ועוד פעם תרגול. תנסי ותראי בעצמך. זה בסדר גם להיעזר בספר, בטח בהתחלה אבל גם כשיש יותר ניסיון. 3) יש כל מיני... אני נוהג לא לתת תשובות אבסולוטיות אלא לעזור לשואל לראות את האפשרות הנפרשת בכל דרך שהוא יבחר (כן או לא). פריסה הכי פשוטה: להוציא קלף אחד ל"כן" וקלף אחד ל"לא". כל קלף מייצג את מה שהשואל יפגוש אם הוא ייבחר באחת האפשרויות. אפשר אחרי זה להמשיך ולהעמיק על ידי הוצאה נוספת של קלף (אחד לכן ואחד ללא) ולראות לאן זה לוקח. מעוז

למעלה