כמה שאלות

Melvina

New member
כמה שאלות

תודה רבה על ההזמנה לפורום, לא ידעתי שקיים כזה והוא כנראה באמת יתרום לי הרבה, אז תודה. יש לי מס' בעיות שמלוות אותי כבר הרבה זמן ואני לא מוצאת פיתרון. הבעיה הראשונה היא הבטן שלי, בשלשת השנים האחרונות אני נאבקת בבטן התחתונה שלי. אני חייבת לציין שמלבד ה"צדדים" והבטן התחתונה, כל הגוף שלי רזה עד כדיי כך שלפעמים אנשים בטוחים שאני אנורקסית (על אף שאני 168 על 52 קילו וזה בסדר גמור). ניסיתי כל דבר אפשרי, כפיפות בטן פשוט לא עוזרות לי, הן מחזקות לי את השרירים אבל השומן שמעל פשוט לא נעלם. שרירי הבטן שלי עד כדיי כך חזקים שמכה מאגרוף לא תורגש, אבל השומנים עדיין שם. מה הפיתרון? אני מתאמנת בחדר כושר, יש המלצה מסויימת? תוכנית מסויימת? מוסיפה 2 תמונות

Melvina

New member
תמונה 2 +בעיה נוספת

בעיה נוספת היא תופעה נוראית של צלוליטיס בעיקר באיזור שמהברכיים ועד הישבן, אני משערת שזה התחיל מתזונה לא נכונה לפני 3 שנים כשלמדתי בבית ספר צבאי ואכלתי אוכל צבאי, אבל לאחרונה נראה כאילו התעוררתי בבוקר והתופעה נהייתה עד כדיי כך חריפה שגם עם בגדים כשאני הולכת רואים שיש לי צלוליטיס. הצעות? עצות?

חן M

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא../images/Emo24.gif

הגעת לפה ממש באקספרס
.... לגבי התמונה הראשונה ממה שאני רואה הבעיה של הבטן היא לאו דוקא "שומן עודף" אלה חוסר החזקה של שרירי הבטן הפנימיים. בכדי ללמד אותך לתרגל עבודה נכונה של שרירים אלו את צריכה לפנות למדריך או מדריכה בעלי ידע ביציבה . לא ניתן ללמד אותך איך להחזיק שרירי בטן כי הפעולה היא לא "להכניס את הבטן וזהו" כמו שרבים גורסים. בכדי ללמד אותך לעשות זאת בצורה שתאפשר שיפור אסטתי של איזור זה ללא מאמץ מיוחד זה מצריך לימוד פנים אל פנים ולא דרך אינטרנט. לגבי שאר הבעיות..... את מתאמנת בחדר כושר או בחוג מסויים??

חן M

New member
../images/Emo124.gifכאן נמחקה הודעה של רפרגב

הפרסום על גבי הפורום אסור

Melvina

New member
תודה על העזרה

אני מתאמנת בחדר כושר לפחות פעמיים בשבוע, בד"כ כמעט כל יום (פעם שחיה ופעם חדר כושר). יש לי כמה חוגים אבל אני לא משתתפת בהם בקביעות בגלל שאני לומדת עד שעה מאוחרת אבל אשמח לדעת על איזה חוגים תמליץ, הנה הרשימה: פלדנקרייז פילאטיס יוגה תחזוקת הגב פיט בול התעמלות בריאותית התעמלות מפרקים טאי צ'י בונה עצם בטן ישבן וירכיים אירובי חיטוב ועיצוב אירובי מדרגה התעמלות מים ברידג' ספינינג שיקום הגוף ג'אז אירובי דאנס קיקבוקסינג בראקדנס+היפ הופ יוגה ברימה טקוואנדו

חן M

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

זה לא השיעור מה שמשנה... אלה מי שמעביר אותו.... -את פלדנקרייז אני פחות מכיר. -פילאטיס: תלוי אם זה מזרון או מכשירים. [מכשירים יותר מומלץ אך שוב זה תלוי במדריך ופילאטיס מכשירים זה יותר יקר] -יוגה -תחזוקת הגב? נשמע מעניין אבל תלוי מה תוכן השיעור... בעיקרון כל השמות מאוד מפוצצים אבל מאוד תלוי מי המדריך.... תראי את המסר שכתבתי לך בקשר למאמרים אם תרצי אני אחפש ואשלח לך כמה... לילה טוב

יעל81

New member
בשביל הנשמה אירובי מדרגה

(זה גם מרומם את היציבה...) בשביל היציבה פרופר - פיטבול,פילאטיס, פלדנקרייז, יוגה, יתכן שתחזוקת הגב ושיקום הגוף גם (בטח יש שם בעיקר זקנים...). מציעה לך לנסות מה שבאפשרותך, ולהרגיש - ממה את נהנית יותר, איפה יש יחס אישי של המדריכה למתאמנות. כמובן שמפעם אחת לא תרוויחי כלום, רק התמדה תביא תוצאות.

amitpeled

New member
לצערי, לצערך ולצער רבים אחרים

לא ניתן לשלוט על איזור שריפת השומנים בגוף. כלומר עבודה על הבטן לא אומרת שהשומן באיזור הבטן ייעלם, נכון ששרירי הבטן יתחזקו ויעוצבו אבל מה לעשות שהכל מוסתר ע"י הצמיגים. הדבר נכון לכל איזור אחר שבגוף.... ירכיים ישבן וכד'. הדרך היחידה לשרוף שומן היא ע"י תזונה נכונה ופעילות אירובית, הליכה, ריצה, ספינינג וכד'.... וגם פעילות מעין זו צריכה להעשות לפרק זמן מסויים תוך כדי העלת קצב הלב לרמה מסויימת ומבוקרת. גם אז הגוף הוא זה שמחליט מאיפה לשרוף את השומן על מנת לספק אנרגיה זמינה לפעילות הארובית והדבר הוא אינדיבידואלי, מה שעובד יפה אצל אחרים לא תמיד יעבוד באותה צורה אצל אחרים. לא לשכוח את פונקציית הגיל שגם היא משחקת פה תפקיד... ירידה של חילוף החומרים בגוף עם הזמן, חילוף חומרים של גיל 26 הוא לא חילוף חומרים של גיל 16.

למעלה