כמה שאלות...

Gome202

New member
כמה שאלות...

קניתי מטבעות שוקולד וחמאת קקאו לטמפרור אני רוצה לצקת או לקרוץ בתוך חותכן של אותיות (מעדיפה לצקת אם אפשרי) הוא מיועד להיות כמו סוכריה (על שיפוד) מתי נועצים את השיפוד? יש לכם טיפים מאמר הסברים או דגשים בשבילי? זו פעם ראשונה שלי.... איך כדאי לשמור את המטבעות שישארו לי? קופסא אטומה ולמקרר? תודה לעונים

Gome202

New member
תוספת

האם אפשר לערבב סוגי שוקולד? קניתי 63%(מזל שלא יותר) ונראה לי שהוא קצת מר אפשר לשפר?

הי גומא

אפשר לערבב סוגי שוקולד בלי בעיה, לנעוץ שיפוד - בעיתי , כי להוציא את השוקולד מהחותכנים תוכלי רק אחרי שהוא יתקשה , תצטרכי לדעתי לחשוב על עיצוב שונה או להדביק את השיפוד אחרי כן מאחור עם שוקולד מטומפרר.

Gome202

New member
היי

תודה האם את יכולה לתת לי טיפים לעבודה? עשה ואל תעשה? התנסית בטמפרור עם החמאה הזו? האם השוקולד שקניתי אכיל ככה? (לי הוא מר אבל אני ממילא לא אוהבת מריר...אז אולי לאוהבי מריר הוא בסדר?..) אפשר לצקת את השוקולד לחותכן או שעדיף לקרוץ? הוא ייצא לי בקלות אחרי הקירור? אפשר לזרז עי" קירור במקרר? תודה

Gome202

New member
לא...

אין לי מד חום גם... קניתי את החמאה הזו.... המוכר הסביר לי שאיתה לא צריך מד חום ולא צריך לדעת לטמפרר בכל מקרה עשיתי ניסוי ושמתי במקרר שלפתי מהחותכן והשוקולד נמס מכל מגע קל זה בגלל טמפרור לקוי?

לא יודעת מי הסביר לך ...אבל זה ממש

ממש- לא נכון!!!!! טמפרור הוא תהליך מדוייק מאוד - ולא כל כך פשוט... יש ללמוד אותו ולהתנסות בו תוך אימון רב עד שהוא מצליח באמת, הדוגמא שעשית וכתבת עליה מעידה על כך שלא הצלחת לטמפרר. יש מי שיצליחו ללמוד בניסוי ותהיה מתוך קריאת ספרות מקצועית או הנחיות באתרי אינטרנט - וזאת בתנאי שינסו שוב ושוב ושוב ובדרך הארוכה והקשה ילמדו. חפשי חומר על טמפרור, אם פה באתר או בגוגל, תקראי ותקבלי מושג, ואז תביני שאותו מוכר בסה"כ רצה למכור..בכל מחיר.

Gome202

New member
עכשיו אחרי לילה במקרר זה קשה יותר

השאלה אם בחוץ הוא יחזור למצב נוזלי- אני מנחשת שכן כי הטמפרור לא היה טוב- אני צודקת? האמת מה שהוא אמר גם מופיע על ההוראות של המוצר(אני חושבת ככה לפחות) את מכירה את המוצר? ותודה

גומא

ראשית אין לי מושג מה קנית ומה המוצר, איפה קנית ? כשיודעים לטמפרר לא צריך בד"כ חמאת קקאו, כשהטמפרור טוב השוקולד קשה (בלי מקרר) מבריק ונושר בקלילות מהתבנית.

Gome202

New member
כמה זמן לוקח לו להתקשות בטמפרור

נכון? אני אצלם יותר מאוחר את מה שקניתי קניתי ב"לגעת באוכל" וזה כל העניין.. אמרתי לו שאני לא יודעת לטמפרר אז הוא מכר לי את החמאה הזו. הוא אמר שהיא מחליפה את הטמפרור

דקות ספורות..

צר לי שהטעו אותך,חמאת קקאו עוזרת ומקלה על הטמפרור. אבל- אין תחליף לטמפרור- וחייבים ללמוד אותו ולהתאמן הרבה! עד שמצליח.

Gome202

New member
צילמתי

זה מוזר מצד אחד כתוב חומר עזר לטמפרור ומצד שני כתוב אין צורך לטמפרר... בכל מקרה... איך את מציעה לשמור את המטבעות שקניתי שלא יתקלקלו? שקית במקרר? בארון? עדיף קופסא? ותודה על עזרתך- השכלתי.

ו ר ד ה 1

New member
הי, לחומר קוראים "MYCRYO, אכן מאוד

יעיל. הוראות השימוש הן כאלו: מתיכים את השוקולד לטמפ' של מריר 34-35 וחלב 33-34 מוסיפים 1% חומר ולערבב. אחרי כדקה ניתן לעבוד. שימי לב שכשאת מערבבת יש כאילו פירורים קטנטנים זה מצויין והם בעצם מתחילים את הגיבוש הנכון של השוקולד. מאז שהגיע החומר לארץ אני הפסקתי לטמפרר בדרך הקלסית והפרלינים קופצים מהתבנית מבריקים ויפים. מה שיכול להיות זה שהשוקולד שלך היה חם מידי והמיס גם את הגבישים של חמאת הקקאו. בהצלחה.

תודה ורדה- גם אני השכלתי! לא הכרתי

את החומר הזה אבל- אם כך- מגוע גומא לא מצליחה ?

האם תוכלי להעלות צילום גדול

שנוכל לראות את המרכיבים, או פשוט כתבי מה זה מכיל,

Gome202

New member
לא כתוב מה זה מכיל

יש רק את ההוראות שאני לא ממש מבינה לדעתי מה שעשיתי היה להמיס את המטבעות להוסיף מעט מהחומר ערבבתי ויצקתי לתבנית אין לי מד חום אז לא הקפדתי על המעלות שכתובות אולי מפה הבעיה לא יודעת

יש לי רעיון

צלצלי לחנות ובקשי הוראות מפורטות,הרי הם הבטיחו הבטחות וגרמו לך לרכוש. בנוסף בקשי את פירוט הרכיבים (לדעתי זו חובה שיהיה כתוב על פי חוק!). ואז ספרי לנו - שנלמד .

Gome202

New member
מה שהוא הסביר לי עשיתי

וכתוב על זה חמאת קקאו אולי זה מרכיב בסיסי שמופק איכשהו ולכן לא כתוב מה הוא מכיל? (ניחוש...) אני אנסה בכל זאת את מה שהצעת לי תודה

Ambrosius

New member
Mycryo

זה של קליבו-הם המציאו. זה 100% חמאת קקאו בצורה של אבקה ומוסיפים 10ג לכל קילו שוקולד. באתר שלו אפשר לקרוא עוד על זה.

למעלה