כמה שאלות.

כמה שאלות.

שלום לכולם... יש לי שאלה ואני מקווה שתבינו למה אני מתכוונת חח אז מחר אני ניגשת לטסט שני (אוף איזה לחץ) והיום בשיעור נסעתי פעם ראשונה על כביש של 3 נתיבים בכביש מהיר וואוולה לא ידעתי איך לנהוג שם מרוב לחץ כי לא הבנתי מאיפה צצו כל הנתיבים האלו זה ממש ממש הלחיץ אותי!!! אז אני צריכה שתסבירו לי כמה דברים שלא הבנתי..... אני בכביש בעל 3 נתיבים על מהירות 90 קמש הילוך 5,בנתיב הימני ביותר ...אומרים לי בפנייה הקרובה לפנות שמאלה מה לעשות קודם? לאותת,להסתכל במראה ,לעבור נתיב עם אותה מהירות ואז להוריד מהירות והילוכים בזריזות עד לפנייה. או שקודם להאט,להוריד הילוך,ואז לאותת+מראה,ואז לעבור נתיב או מה? כי זה מה שאני עשיתי היום,והמורה הלחיץ אותי " אבל למה? תעברי כבר לנתיבבבבבב!!!!" מרוב הלחץ של המהירות לא הבנתי מה הוא רוצה ממני אז מה עושים במקרה הזה? מקווה שהבנתם אותי בכלל חח...מחר בבוקר הטסט אז אין עוד שיעור לתרגל... ועוד שאלונת,אחרי עקיפה של רכב בכביש דו-סיטרי,כשאני רוצה לחזור לנתיב שלי אני צריכה לאותת שוב? ממ טיפים,עצות לפני הטסט? איך להתנהג עם הטסטר?חח מקווה לטוב ,תודה מראש

PinkyRaSta

New member
אסור להאט! ../images/Emo210.gif

כל עוד את לא בנתיב המיועד לפניה שמאלה! בטסט אין לך מה להילחץ כי הטסטר/ית יגיד לך הרבה לפני שאת צכה לפנות שמאלה, ככה שיהיה לך הרבה זמן להתארגן. ראשית את מאותתת, מסתכלת במראות, רואה שפנוי- עוברת לנתיב האמצעי. משאירה את האיתות, מסתכלת שוב במראות, רואה שפנוי- עוברת להכי שמאלי. תנסי לעשות שתהיה מין הפסקה כזאת בין נתיב לנתיב שלא ייראה כאילו עברת 2 נתיבים בו זמנית, כי זה לא טוב. אבל גם לא הפסקה גדולה מדיי, פשוט איך שאמרתי לך, מהרגע שאת באמצעי, פשוט תסתכלי שוב במראות ותעברי אם פנוי. וברגע שאת כבר בנתיב המיועד לפניה שמאלה את יכולה להתחיל להאט.

תודה מאמי

וואוו הסברת לי ממש טוב,תודה! ודרך אגב כשאני לפני ביצוע הפנייה על אותו כביש מהיר כדי לתת זכות קדימה מספיק לי הילוך שני ,או שגם פה חייב להוריד לראשון? ושוב תודה :)

popapipu

New member
זה יכול להיות גם ראשון

וגם שני, כל עוד זה כך שאת לא מכריחה את הרכב שלו את נותנת זכות קדימה להאט. איזה מצחיק, בדיוק היום בשיעור היה לי אותו דבר- התחלתי להאט לפני סטייה, והמורה שלי נתן לי גז כי הוא אמר שזה מעכב את התנועה שלא רוצה לפנות שמאלה, צודק... למה לא שאלת אותו אחרי כל הבלאגן?

חח

נראה לי נבהלתי יותר מידי,כי הוא ממש הסיט לי את כל ההגה לנתיב ועוד במהירות היה נראה שהוא מיואש ממני חח...ככה שהעדפתי גם לא לשאול אותו...

One Echoe

New member
איך המורה שלך נתן גז?

למורה שלי יש רק ברקס וקלאצ' באוטו...

popapipu

New member
יש לו גם גז, וגם

צפצפה. הדבר היחיד שאין לו זה הגה, אבל זה לא מונע ממנו להשתמש בהגה כאוות נפשו כשאני אמורה לנהוג...

One Echoe

New member
תלוי אם יש לך שדה ראייה.

אם יש לך תמרור עצור את יכולה לבוא גם בשני, ואז לעצור. אם יש לך תן זכות קדימה, ויש לך שדה ראייה, את יכולה לבוא בשני, אבל להאט מאוד, ואז לעצור\להמשיך. אם יש לך תן זכות קדימה ואין לך שדה ראייה, שזה המצב ברוב המקרים, את חייבת לעבור לראשון ואז לעצור\להמשיך.

One Echoe

New member
טעות.

קודם מסתכלים במראות, אחרי זה מאותתים. נכשלתי על החרא הזה.

לא הבנתי

על מה נכשלת?על זה שאותת ורק אז הסתכלת במראה??? או שהתכוונת כמו אצלי שהאטת לפני האיתות?

One Echoe

New member
על כך שקודם אותתתי ולאחר מכן

הסתכלתי במראה. כאילו, בערך בגלל זה. יותר נכון על זה שהשתלבתי מבלי שהסתכלתי מספיק...אבל הוא אמר לי, הטסטר: "קודם מסתכלים במראה, אחרי זה מאותתים"

PinkyRaSta

New member
הייתי מערערת ../images/Emo210.gif

אם היו מכשילים אותי על זה. אבל אתה אומר גם ש"השתלבת מבלי שהסתכלת מספיק".. זה משו אחר. אני לא יודעת למה הטסטר בחר להגיד לך שקודם מסתכלים ואז מאותתים. תמיד צריך תחילה לאותת כדי להראות כוונה על מעבר נתיב, יש אנשים <ורבים לצערי> שאצלהם איתות נחשב ישירות כסטייה לנתיב ה2. אצלי תוך כדי האיתות מלווה גם הסתכלות במראות, אני לא יודעת אם רכשתי את זה כבר אחרי שעברתי טסט, אבל ברגע שמאותתים צריך כבר לחפש את הפירצה ולבדוק אם הנתיב ה2 נקי לכניסה אליו. אם אתה אומר שקודם מסתכלים במראות ואז מאותתים זה גורר את הפעולה של איתות וסטייה מיידית לנתיב, ולא לזה התכוון המשורר לדעתי. כי בכביש אני לפחות רואה הרבה נהגים שבשניה שהם התחילו לאותת הם עוברים נתיב, או שהם עושים את זה כדי לצאת מתוך כדי חובה או שהם משתמשים פשוט בשיטה שאתה מתאר, או הטסטר- להסתכל קודם במראות, לראות שפנוי ואז מהר לאותת ולעבור. וזה לא ממש טוב, כי זה מהיר ובלי אזהרה מוקדמת לנהגים/ות שמאחור, גם אם יש מספיק מרחב.. לפעמים זה לא מספיק, והרי לשם מה קיים האיתות? על מנת להתריע מראש, להתריע על כוונת מעבר נתיב/ סטייה ממסלול הנסיעה, אם האיתות בא תוך כדי המעבר אז הוא מיותר, אני יותר אשים לב לרכב שעובר נתיב מאשר למנורה מסכנה שמאותת לי על כך. קיצר סתוית, כדי לא לבלבל אותך לפני הטסט. קודם כל תעשי איך שלמדת, ואם את עדיין קצת מבולבלת, אז תפעילי את האיתות ותוך כדי תסתכלי במראות ורק כאשר את בטוחה שפנוי עברי נתיב, בלי להוריד מהירות, כי אז כל ההסתכלות והאיתות לא שווים את זה וזה רק מסכן את כלי הרכב מאחורה שממשיכים לנוע באותה המהירות. הצלחה

ממה שאני יודע אתה טועה

קודם נותנים מבט/מראה, אחרי זה מאותתים ושוב מבט במראה ועוברים נתיב, הטסטר לדעתי צודק ב100% כי לפני שמאותתים צריך לבדוק קודם אם השטח נקי, כי מה הטעם לאותת אם הנתיב לא פנוי?! תחשוב על זה

נשמע לי מוזר

תמיד היה נראה לי הגיוני שמאותתים קודם ואז מסתכלים בראי, בכל אופן אף פעם המורה לא הזכיר דבר כזה..אני אשאל אותו

One Echoe

New member
לא נכשלתי על זה,

כמו שאמרתי נכשלתי על ההשתלבות הלקויה. זה לא שמסתכלים על המראות, מאותתים וישר עוברים נתיב. זה שקודם כל מסתכלים שפנוי, מאותתים, מסתכלים שוב, ואז עוברים נתיב. אם למשל הדרך לא פנויה ואת מאותתת, מה הרכב שמאחוריך אמור לחשוב? שאת עומדת להיכנס בו?

PinkyRaSta

New member
המשפט האחרון שלך רק מראה ../images/Emo210.gif

כמה שלא הבנת אותי. הנהג/ת שמאחוריי אמור להבין שהכוונה שלי היא לעבור נתיב, הוא/היא יכול לבחור אם לתת לי ולתפוס מרחק או לעקוף אותי, או אפילו להמשיך באותה מהירות, אבל הכוונה באיתות היא תחילה, ליידע את הנהגים/ות מאחוריי על הכוונה שלי, כ-ו-ו-נ-ה. אני לא בדיוק יכולה להסביר במילים פעולות שאני עושה על הכביש, כי כשאת/ה נוהג זה בא די באוטומטיות כל הקטע הזה, אני רק מציינת אתה אמור להתסכל במראות מדי פעם גם בלי קשר לכל איתות, ככה שברור שגם לפני האיתות אתה תסתכל במראות, אבל לדעתי הרבה יותר בטוח ללמוד את זה ככה <קודם לאותת-ואז להסתכל> וגם, ככה לימדו אותי ועדיין, אף אוט לא צפר לי או היבהב לי כשעברתי לנתיב "שלו". זה שאצל אנשים מסויימים ובייחוד אצל לומדי הנהיגה יש את הקטע הזה של איתות גורר מיידית סטייה לנתיב שאליו מאותתים זה לא טוב, וגם אני רואה א זה מספיק פעמים על הכביש, וזה מה שמסוכן פה. אני אתאר לך מצב שקרה לי שבו אותתי לפחות איזה 2 דקות בלי לעבור נתיב, ולא כי שכחתי לכבות. אני נוסעת בכביש מהיר וביציאה הבאה אני אמורה להשתלב ימינה לכיוון חיפה, סבבה? הכביש פקוק לגמרי, הדבר הראשון שעשיתי זה הדלקתי איתות להראות את כוונותי לעבור, ברור שאני מסתכלת במראות תוך כדי ומנסה למצוא את הפירצה ולעבור וברור שאני גם מקווה שמכל המכוניות מישהי תפנה לי דרך ותיתן לי להיכנס. אם הייתי תחילה מסתכלת במראה ורואה שהרי הכול מלא, פקוק- אין מצב שאני עוברת.. אז מה אני לא אפעיל איתות?? ואפספס את היציאה לחיפה?

אוףףף איזה עצבים!

עד שהתכוננתי,וקיוויתי לסיים עם זה כבר המורה הודיע לי בבוקר שיש ביטולי טסטים
איזה באסההההההה עוד שבוע לחכות אחרי שאני מחכה כבר 3 שבועות!! טוב נקווה שזה רק לטובה ונתרגל את מה ששאלתי אתכם פה...

למעלה