כמה שאלות

• פותח הנושא tkhri
  • פורסם בתאריך

tkhri

New member
כמה שאלות

1)מותר לייחל\להתפלל למותו של אדם? אני מתכוון האם מותר לי ליחלל למותו של נסראללה,שהוא אוייב לעם היהודי, ולא לסתם אדם מהרחוב או למישהו שהרגיז אותי. 2)אם האויב נפגע.....אם חייליו\מחבליו נהרגים....מותר לי להיות מרוצה מהרג זה? תודה על התשובות.

תתפלל שהיצר הרע ימות

כי אם נסראללה וחייליו ימותו יבואו איראן ואז יבואו סוריה ואז הפלסטינים ואין לזה סוף, תתפלל שהיצר הרע יעזוב אותנו ונקיים מצוות ונביא את הגואל במהרה בימינו אמן.

פירוש החתימה:

פרקי אבות פרק שלישי אם אני לא טועה רבי עקיבא מביא כמה דברים ביניהם את זה: רבי עקיבא אומר: הכל נתון בערבון, [שום דבר בעולם אינו רכושו הפרטי של אף אחד לבד הקב"ה כי כולם יעזבו פה יום אחד את כל הרכוש ואף את המשפחה מה שאומר שהם רק שומרים על זה לבא אחריהם ואין בעלות על כלום אפילו לא על הגוף] ומצודה פרוסה על כל החיים. [כמו דגים ששוחים בים ונהנים ככה אנחנו מטיילים בעולם ולא יודעים שאנחנו מעל מצודה,שהיא הרשת דייג של הדייג וברגע שהוא ימשוך אנחנו נעלה למעלה כמו הדגים שלא יודעים שהם שוחים מעל המצודה ואז זה סופנו] החנות פתוחה, והחנוני מקיף, [נדמה לי שזה העולם שפתוח לכל אחד לעשות בו כרצונו, והחנווני זה הקב"ה שמשגיח,מקיף] והפנקס פתוח, והיד כותבת, [כל המעשים של האדם נרשמים ובאים בחשבון] וכל הרוצה ללוות יבוא וילוה, [כמו שאדם נכנס לסופרמרקט זה הפירוש של כל הרוצה ללוות-מעמיסים עגלות כל מה שרוצים כל מי שרוצה יבוא וייקח, אין בעיות] והגבאים מחזירים תדיר בכל יום, [אבל המלאכים הממונים ונשמת האדם נותנת דיווח בכל יום על מעשייה-וכשמגיעים לקופה צריך לשלם...] ונפרעין מן האדם מדעתו ושלא מדעתו, [ואז יכולים לפרוע את חובותיו של האדם מדעתו ושלא מדעתו-בעל כורחו,אם הוא רוצה או לא רוצה,מוכן או לא מוכן] ויש להם על מה שיסמוכו, [יש להם על מה לסמוך שיפרעו ממנו-שכן מעוונותיו הם נבראו והוא כעת בחוב וצריך להפרע ממנו] והדין דין אמת, והכל מתוקן לסעודה. [כל מה שעושה הקב"ה הוא אמת ואמיתי ללא כל סילופים,והדין הוא שיא הצדק במאזניים מדויקות מאוד-והאדם יהיה חייב לקבל על עצמו את הדין כי הדין דין אמת-ואז הכל יהיה מתוקן לסעודה,לחיי העולם הבא. אני מקווה שמובן עשיתי לקט מכמה פירושים למשנה הזאת.

למעלה