כמה שאלות

ilovebarbie

New member
כמה שאלות

שבת שלום 1. אילו חלקים באופניים צריך לשמן חוץ מהשרשרת . (אמר לי שצירים, ובמיוחד מעביר קדמי ואחורי, אבל אני לא יודע בדיוק אילו חלקים) 2. כמה אמור לעלות ג'יפה לשתי הגלגלים ? 3. כמה אמורה לעלות החלפה של הציר של הגלגל האחורי לפתיחה מהירה ? תודה רבה מראש

nintense

New member
גם בצירי המעבירים...

טוב לשים מדי פעם שמן. מחירים תשאל בחנות.

עי יד ן

New member
תשובות

1 אני לא משמן אבל הם בטח מדברים על הקפיץ 2 בקבוק גיפה שמספיק לשני הגלגלים עולה בין 25 ל 70 תלוי בחברה אני מצאתי שגיפה שקניתי ב 25 שח פועלת טוב לאומת גיפה של 55 שח שלא סתמה חורים טוב 3 אים אתה מדבר על החלק שנועל את הגלגל אז אחד כזה איכותי עולה מעל 70 ובדרך כלל מוכרים כסט קידמי + אחורי וליפעמים גם לכיסא

אסף בר1

New member
יש לך מזל כי אני בידיוק ביררתי גם!

פתיחה ושיחרור מהיר של גלגל.. עולה 70-60 שקל כל 3 הפתיחות. אחד לקדמי אחד לאחורי ואחד לכיסא. קניתי בחשמונאים בבייק קלאב ב-70 שקל וסלאלום אותו מחיר... אם תיכנס לחנות סקוט. הם חשבו שאני טמבל פראייר ורצו ממני רק לאחד כן אחד בלבד 60 שקל! אז תיזהר... גיפה עזוב אותך... לך על הפס גומי הישראלי השחור עבה!! לא היה לי פנצ'ר כבר 4 שנים ואין ג'יפה בפנים! מילה וההבטחה שלי לא תתאכזב ממנו!

ilovebarbie

New member
בקשר לשימון

אז ג'יפה אני לא אשים, יש לי פס גומי וחשבתי שהג'יפה זה עניין של מקסימום 20 ש"ח, אז אני לא צריך גם פס וגם ג'יפה ובקשר לשימון, עדיין לא הבנתי בדיוק מה לשמן... אני משמן את השרשרת, מריץ אותה קצת ואז מנגב אילו עוד חלקים צריך לשמן ?? תמונות יעזרו מאוד תודה ושבוע טוב

dyego

New member
לא כל כך ברור איפה אתה רוכב....

בקיץ הישראלי אי אפשר להמנע מפנצ'רים ברכיבת שטח (לא שבילים לבנים), בשל הקוצים (גם לא עם פס גומי ישראלי). מעבר לכך תקח בחשבון שפס הגומי הישראלי אולי יעיל אבל "הורג" את הרגישות של הצמיג לשטח ומוריד את רמת האחיזה.... המלצתי לבחור, אם אתה רוכב בשטח קנה פנימיות עם ג'יפה או הכנס אותה בעצמך. במידה ואתה רוצה שים פס גומי אבל תזכור שהוא פוגע בביצועים!!!

אסף בר1

New member
פס גומי שחור הישראלי

אני מעדיף את הפס גומי + 4 שנים ללא פנצ'ר. מאשר שתגיד לי שהוא "יעיל אבל הורג את הרגישות של הצמיג לשטח ומוריד רמת אחיזה" תנסה לשלב אותו עם הצמיג של מקסיס איגניטור ותראה פלאים! הרי ברור שיש לו חיסרונות אבל עד עד עכשיו היתרונות עולות בהרבה על חסרונות שאני לא שם לב. אולי אני אדיש?! כל אחד שיקולים ועדיפויות שלו... ואני רוכב דווקא בגליל ובעיקר בנגב המערבי באזור חוות חקלאיות שרכבתי עם הקבוצה אני היחיד שיצאתי ללא פנצ'ר ועוד מקרים דומים באזור חבל לכיש שקף. ובלי ג'יפה וניתן להעביר אותו ורב שימוש. לעומת הג'יפה, שהפנימית מתפוצצת מסנייק בייט. איך אפשר ללקק את החומר בחזרה? אז למה לשים גם ג'יפה וגם פס גומי? משקל כפול! ושימון רק את השרשרת קסטה והגלגליות של המעביר האחורי (לא את הקפיץ עצמו!!)

Fake Jew

New member
תשובה

אני בעד פס הגומי השחור... הוא מגנט קוצים של ממש אבל הקוצים לא מגיעים לפנימית... אני מרוצה. בקשר לשימונים, בכל מקום שמסתובב מומלץ לשמן ולדאוג להוריד אבק מדיי פעם.

ilovebarbie

New member
עדיין לא הבנתי, חלק אומרים לי לשמן

כל מיני חלקים חוץ מהשרשרת, וחלק אומרים לי לשמן רק את השרשרת אפשר תשובה סופית בבקשה, אני מבולבל... ובקשר לפס גומי, יש לי רק באחורי, אז אני אוריד אותו ואקנה ג'יפה תודה

מכניקר

New member
תשובה

לשמן שרשרת בלבד ולא הגזים בשימון לנקות שרשרת לפחות כל שלוש רכיבות לא לשמון שום חלק אחר באופניים משום שהשמן סופח אבק ולכלוך וגורם לשחיקה מואצת של מיסבי החלקה

למעלה