כמה שאלות

sl 3977

New member
כמה שאלות

שלום אני מאוד מתעניין במשטרה והייתי מעונין לדעת איזה צבעי מדים יש במשטרה ומה הצבע של כל יחידה ויחידה האם יש גם כמה סוגי מדים במשמר האזרחי האם לשוטרת מותר לעצור גבר בכוח סביר או לשוטר מותר לעצור אישה בכוח סביר מה עושים עם בעצור בעל הפרעות נפשיות(חולה נפש) והאם שוטרים ומתנדבים מתחשבים במצבו הנפשי של העצור והאם עם עוזרים לו בעת הצורך לילה טוב לכולם

UTM

New member
בקיצור

מגב: זית, השאר כחול. משא"ז (מתנדבים במדים) תואם לשוטרים אחרים באותה יחידה. שימוש בכוח הוא בהתאם לנסיבות ולצורך. בדרך כלל שוטר יטפל בעצור ושוטרת בעצורה (אם ניתן ואפשר בנסיבות המקום). כשמגיע להפעלת כוח סביר (בעברית יש התנגדות למעצר) הצוות במקום מטפל בארוע למינימום הכוח הנדרש לצורך ביצוע המעצר. אם (לדוגמה) יש עציר משתולל, ויש במקום שתי שוטרות, הן אמורות לעצור אותו בדיוק כמו שני שוטרים. אם הצוות מודע למצב תהיה התחשבות, אבל השוטרים אינם אמורים (או בעלי הכשרה) לספק יותר מסיוע נפשי מאוד ראשוני

UTM

New member
המשך

-- הסתיגות הכותב אינו בעל שוטר, עורך דין או בעל תפקיד רשמי כל שהוא במשטרת ישראל. המידע למעלה מתבסס על התרשמותו ואינו מהוו נוהל רשמי או מדיניות של המשטרה. למידע מדוייק ומבוסס יותר רצוי לפנות לגורמים הרשמיים של המשטרה

mfsing

New member
יש לי שני דברים להוסיף יסמ צבע

אפור ויש גם צוות צס"מ צוות סיור מיוחד שזה כחול כהה

760

New member
מדים כחולים כהים

אלו הם מדי עבודה. כעיקרון אין יחידות שזהו התקן שלהם למדים. אנשי צוות טכני משתמשים במדים כחולים כהים. אנשי השיטור הימי מסתובבים עם מדים כחולים כהים. ועוד כל מיני קצינים שהצליחו להשיג מדים שכאלו. המדים מוגדרים כבגדי עבודה ואין תיקניים של יחידה כזאת או אחרת. לא רק היס"מ לובשים מדים אפורים כי אם גם התח"צ - יואב, חורב, ניצן ו- 498.

Super Go

New member
טעות...

המדים הכחולים הכהים נקראים מדי ב' - כן, גם במשטרה יש מדי ב'. ליחידת הזרים יש תקן להשתמש בהם אלו הם מדים תקניים בשבילהם.

שירןן21

New member
יחידת הזרים..??

אתה מתכוון למנהלת ההגירה אולי.. כן להם יש תקן להשתמש במדים האלו.. גם לשוטרי מרחב דוד , ולשוטרי הימ"ק (היחידה למקומות קדושים) במרחב דוד ירושלים יש את האישור ללבוש את המדים אלו. אני ניהול כמו אפסנאים, יחידת הבניה של המשטרה (היא עוד לא פורקה!) בוחנים וכו' אמורים ללבוש את המדים האלו גם.. עם השנים החבר'ה האלו המציאו להם כל מיני חולצות טי' .. .

sl 3977

New member
מהי היחידה האהובה עליכם

ומה צבע המדים האהובים עליכם עלי שתי היחידות הכי אהובות הן מג"ב מדים ירוק זית מאוד יפים ויס"מ מדים אפורים מדהימים ביופים חתיכים היס"מניקים נכון? מהי יחידת חורב ומה המטרות שלה? האם אפשר להתנדב ליס"מ וללבוש מדים אפורים? ואחרון חביב ערב טוב ונעים לכולם

שירןן21

New member
אני יכולה לספר על חורב..

מכירה משם שוטר .. בעיקרון היחידה הזו היא יחידה לאבטחת תחבורה ציבורית.. אבל.. כן יש אבל.. ב - 8 חודשים האחרונים ממ"ז ת"א החליט לשדרג את היחידה ואת אופי הפעילות שלה, לפי מה שהוא סיפר לי היחידה עובדת 15% בחודש באבטחת תחבורה ציבורית וכל השאר היא עבודה פלילית.. אני יודעת שהם עובדים כמעט חצי שנה בכל סופי שבוע לילה ועכשיו גם במבצע שומר לילה.. לאירועים הם לא ממש מושכים אבל תפיסות של סמים,שבל"ר פורצים יש כמעט כל משמרת זהו.. לפי מה שניראה שהפכו את היחידה הזו למין יחידה אני לא רוצה להגיד יס"מ אבל בהחלט הפכו אותה ליחדת זרועה לוחמת של מחוז ת"א.. אגב ככה בדיוק עשו עם יחידת יואב בצפון.. מפקדי המחוז "מנצלים" את היחידות המחוזיות האלו ואת הכשירות שלהם לטובת כלל המחוז.. היו איתי בקורס שוטרים שתי שוטרים מחורב ואחד מיואב חבר'ה ממש איכותיים אני ממש התרשמתי מהיחידות האלו למרות כל הדיבורים של כולם מסביב. אממ זהו..

mor romano

New member
כן יש מתנדבים ביס"מ

בעצם היס"מ היחיד שקלט מתנדבים זה יס"מ יפתח.. לפני שנה בערך היו מיונים של מתנדבים מתוך כמה עשרות ניקלטו נידמה לי 4 מתנדבים שהם שייכים ליחידה הזו.. זה איזה פרוייקט נסיוני כניראה רוצים להמשיך איתו הלאה ולנסות לגייס עוד מתנדבים.. התנאים לשם ממש קשים ויש יום כיבוש בבסכ"מ , רק כדי להכינס למיונים צריך רובאי 05 ומעלה לעמוד במבחן כושר מבצעי ועוד כמה קריטריונים יש גם סיווג בטחוני מאוד גבוה.. ולגבי המדים , מקבלים מדי יס"מ מעיל וכל שאר האביזרים .

760

New member
אבל ההתנדבות שם שונה

מכיוון שמדובר באזרחים, הם לא מפזרים פיזית הפגנות, אלא יעסקו בכל מה שמסביב. ומור, אתה בוודאי מתכוון ליום גיבוש בבסכ"מ ולא כיבוש
מדים אפורים מקבלים גם מתנדבי התח"צ (יואב, חורב, 498 וניצן) הדרישות מהמתנדבים הם יוצאי יחידה קרבית, יתרון לבוגרי ק.פיקודי. מעבר ראיון וכמובן שמעבר להתנדבות, המתנדבים צריכים להשתתף מידי פעם בפעם בימי הכשירות של היחידות. ועדיין - קל יותר מלהתנדב ליס"מ. (וסיכת הלוחם כמובן יפה יותר ומרשימה יותר מסיכת לוחם יס"מ)

mor romano

New member
.....יאפ..

אכן התכוונתי לגיבוש
אממ ההתנדבות שם שונה במה? גם מתנדבי הסיור למינהם לא יוכלו להשתתף בהפגנות או להיות חלק ממפזרי ההפגנות זה נכון לכלל מתנדבי המשא"ז.. כל מתנדב בכל יחידה זוכה לעבודה ספציפית שהיחידה שלו מתמקצעת בה, מתנדב של בילוש יעבוד על פי המדדים של היחידה הזו כנ"ל גם לסיור.. ליס"מ שהיא בין היחידות המיוחדות של המשטרה (אגב היום גם יואב חורב ניצן ו498 נחשבות ליחידות סיור מיוחדות לכן המדים שלהם בהתאם) ליס"מ הכי קשה להתקבל או בוא ניקרא לזה יש יותר תנאים לקבלה ליחידות האלו.. מה אני חושב על כל זה אני לא מוצא לנכון לפרט פה בפורום.. אבל יפה שהמשטרה כמשטרה נותנת צ'אנסים כאלו לאק"מ לנסות ולהוכיח את עצמו ועוד יותר יפה הפתרונות ה"קצרים" האלו לפתרון כל מיני בעיות של המערכת..

למעלה