כמה שאלות..

מצטרף לשאלה

גם לי התאריך שנגמר המלווה זה היום אבל אני לא יודע אם מותר לי לנסוע. אתמול נסעתי בלי מלווה וחלק מהאנשים אומרים לי שככה וחלק ככה. מישהו יכול לאמת את השאלה הזאת פעם אחת סופית עם מורה נהיגה??? (אני לא לומד נהיגה אז אני לא יכול לשאול מורה...).

samata

New member
אם התאריך שכתוב לך הוא

9/5/06, הרי שרק מהיום ב-12 בלילה מותר לך לנהוג בלי מלווה. כלומר רק ב-10/5. הדוגמא של Marble Arch עם הפרקים היא ההסבר הכי טוב ל"בעיה" הזאת שצצה כל שבוע מחדש. התאריך שכתוב על הרישיון הוא כולל את אותו יום, בדיקו כמו שאומרים לך ללמוד מספר עמודים מסוים או פרקים, הרי שברור שמתכוונים גם לעמוד/פרק האחרון שצויין.

נסעתי אתמול בלי מלווה

חבר שלי אמר לי שהוא שאל את המורה נהיגה ומותר לנסוע ביום הזה... וגם עשיתי המון סיבובים בישוב שלי וראיתי מלא פעמים את המשטרה שעושה סיורים באיזור. מזל שהיא לא עצרה אותי לבדיקה (סיכוי קטן אבל קיים.

samata

New member
יותר מזל משכל

אם הייתה משטרה עוצרת אותך ובודקת רשיונות, אז רק תפילה חזקה לאלוהים שיגרום לשוטר לרחם עליך בגלל שזה יום לפני סוף המלווה הייתה עוזרת לך... עכשיו בנוגע לתשובה של המורה....יש שתי אופציות: או שהוא ממש מטומטם והוא לא יודע את החוק כמו שצריך (וזה מאוד חמור בהתחשב בזה שהוא מורה נהיגה) או שהחבר שלך לא הסביר לו נכון את השאלה שלך והמורה הבין לא כשורה. בכל מקרה, לעתיד - תברר אצל יותר אנשים שיודעים דבר בעניין...לא הייתי סומך בשאלה כזאת על חבר ששאל מורה, מכיוון שהעונש על היום הקטן הזה שכן נסעת יותר מדי גדול ופשוט חבל לקבל אותם סתם.

Superdror

New member
רק ביום שלאחר אותו תאריך!!!

אם כתוב נדרש מלווה עד 9/5/06, את יכולה לנהוג בלי מלווה רק ב10/5/06. עד זה גם כולל, במליון אחוז. כל מי שאומר אחרת - טועה ומטעה. אם יעצר על ידי שוטר - זימון לבית משפט. אם יעשה תאונה - יצטרך להלחם בחברת הביטוח כדי לקבל פיצויים. עד כאן.

למעלה