כמה שאלות

כמה שאלות

שלום, 1) רציתי לשאול אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות מכסחת דשא ידנית, ואם כן כמה בערך היא עולה? 2) מה התנאי גידול של אלון התבור,סלרי? 3) למישהו יש תמונה של לפופית אלבה? תודה רבה,

רוּפֵן

New member
אלון תבור וסלרי

אלון תבור - הנבטה מ'בלוט'. לוקחים בלוט, מודאים שאין לו חור מאיזה מזיק, משכיבים אותו על אדמה בעציץ המלא עד 3/4 ומכסים אותו בחומר צמחי לח - עלךים ענפים.. עד כמה שהעציץ יכול להכיל ושומרים על לחות במקום מוצל. סבלנות..! קודם הוא מוציא שורשון שמתחפר באדמה, ורק אחרי כן, מהחיבור שבים השורש לבלוט, יוצא 'ניצן' כשהבלוט משמש כ'מחסן מזון'. אם אתה מטייל במקרה לצפון, תוכל לעבור אצלי ולקבל שתיל מונבט של 'אלון תבור'. קח בחשבון שמדובר בעץ ענק ! סלרי - נכלל בירקות חורף. אם יש לך פינה מוצלת לחלוטין, ללא שמש אבל עם אור עקיף, תוכל לגדל אותו גם בקיץ. שוב, אם אתה רוצה זרעים, שלח לי מסר עם כתובת הדואר שלך, ואם אתה רוצה שתילים, אותו דבר.. אם אתה עובר פה, תוכל לקבל כמה.. תקיש במסך החיפוש אלבה ותקבל את כל ההודעות שעסקו בלפופית בזו.. הנה, עשיתי את זה .. לחץ על הקישור המצורף.. כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=66923096&FlagSybase=1

כבר

יש לי שתיל של אלון התבור, קיבלתי במתנה מהחווה החקלאית בפ"ת. וכל העלים שלו נשרו אבל הוא עדיין חי. ואני חושב שאני לא מגדל אותו טוב, אז יש למישהו הוראות גידול? יש לי שתילים של סלרי קיבלתי במפגש. תודה רבה,

רוּפֵן

New member
כפי שכתבתי..

לגבי השתיל של אלון התבור צריך מיכל עמוק.. לפחות 50 ס"מ להניח למעלה שכבה עבה של עלים ושארייות גזם וענפים לשמור שהכל יהיה לח לגדל במקום ללא שמש, רק אור.

רוּפֵן

New member
מכסחת דשא ידנית

מתאימה לשטחי דשא קטנים יותר הדשא חייב להיות יש ומפולס במכסחת ידנית, הדשא נקצר הבדרך הטובה ביותר והבריאה ביותר לדשא, מעצם העובדה שהמכסחת עובדת כמו 'מספריים'. המכסחת שקטה ולא מרעישה כשהדשא גבוה, המאמץ מעט יותר גדול, אך אין ספק, לדשא זה יותר בריא המחירים מתחילים מכ 300 ש"ח ועולים לפי טיב ואיכות.. מישהו בפורום, התיעץ כמוך ולבסוף רכש מכסחת ידנית של חב' 'גרדנה' במחיר של 550 ש"ח והוא מאוד מרוצה ממנה המחיר כולל כמובן 'סל איסוף' ראיתי באתרים בחו"ל מכסחת כזו עם מנוע חשמלי וזה כבר ממש ה"טופ".. הנה, מצרף לך גם אתר העוסק בהן.. http://www.lawnthatchers.com/comfort-mower.html

אבל

איפה קונים את זה? ב ace? בכל בו לגן אין כזה דבר. אבל הסתכלתי במחירים באינטרנט וזה עולה 300 ש"ח

shlumbergera

New member
אם מצאת אתר עם מחירים זה אומר ששם

מוכרים את המכשיר. שלח להם אימייל ותשאל שאלות או אם החלטת לקנות, בצע מכירה באמצעות האתר. תצטרך לתת כרטיס אשראי ע"מ שהקנייה שלך תתבצע.

רוּפֵן

New member
אכן, כתבתי.."החל מ 300 ש"ח.."

אז כדאי ללהמתין בסבלנות, ולשמוע, לאורך היום עוד עצות מהחברים פה, שיש להם יותר ניסיון, וכן מגננים מיקצועיים, כאן בפורום, כי אולי, זו של ה 300 ש"ח, לא כל כך טובה, ואולי כן.. אז לאט לאט..! הבחור מהפורום, שקנה את המכסחת ההיא של חברת 'גרדנה', כתב כי רכש אותה בחברת הגרעין שלה יש סניפים בכל הארץ.. עדיף לפנות לסניפים אלו, של 'הגרעין' או 'אמיר הספקה' ולא ל'הום סנטר' או 'אייס קנה ובנה'... כי הם יותר מקצועיים. לאחר שתחליט מה הכי מתאים לך, מבחינת דגם וחברה, אז חפש את המחיר הזול יותר, של אותו דגם.. אם באינטרנט, או במבצעים של 'הום סנטר' וכדומה.

למעלה