כמה שאלות

eyes of sea

New member
כמה שאלות

1. מישהו יכול להביא לי קישור או מאמר כאן בפורום או באתרים אחרים שבו אני יכולה לראות כמה מהפקודות המטכליות העיקריות והבולטות שיש בצה"ל(7 שעות שינה לפני יציאה הביתה, 2 שעות לפחות הגעה הביתה לפני כניסת שבת, 6שעות שינה מטכליות במשך השבוע, 20 דקות חובה ארוחת בוקר וכו'..)? 2. אני מעוניינת לצאת להדרכה, יש לי אפשרות לכך ואני צריכה שלב ראשון להעביר שיעור מול הקורס שלי והמפקדות, ושלב שני לעבור בידוקים מול ועדה בסוף הקורס שתחליט אם אני מתאימה או לא. הבנתי שבודקים את זה לפי היכולת דיבור\התבטאות\התנסחות ובכלל איך שאני מציגה ומעבירה את הנושא. השאלה שלי היא כזאת..קודם כל איזה נושא קליל, מעניין ומתאים לדעתכם אני יכולה להעביר? ודבר שני איזה דגשים אני צריכה לשים כדי לעבור את הבידוקים האלה? על מה הם הכי הרבה מסתכלים? אני יודעת ש-או שיש לך את זה או שאין לך את זה, אבל בכל זאת, איזה קריטריונים צריכים להיות חזקים אצלי ועל מה אני יכולה לעבוד כדי לעבור את זה בהצלחה? יש כאן מישהי או מישהו שיצאו להדרכה או מבינים בעיניין ויכולים להמליץ ולתת דגשים?

outer

New member
זכויות וחובות החייל

1) נמצאים כאן http://www.aka.idf.il/rights/asp/home.asp 2) הטריק כדי לעבור מיון להדרכה הוא, לדעתי, שיתוף הקהל בהדרכה. תערבי את האנשים, אל תעמדי ותרצי, צרי פעילות אינטגרטיבית. בהצלחה

jeller

New member
היי../images/Emo39.gif

בנוגע לסעיף 1, אין לי ממש איך לעזור לך... אבל בקשר לסעיף 2: גם אני בקרוב אעמוד בפני ועדות כאלה ואחרות של איתור הדרכה. אם עוד לא מצאת נושא להעביר-תחשבי על משהו הכי בנאלי והכי פשוט שיכול להיות.. ואחרי שמצאת נושא תחשבי איך המפקד\מדריך שלך בקורס היה מעביר את זה ותשווי את זה לאיך שאת היית רוצה לעבור את השיעור הזה בתור חניכה. בסופו של דבר תמצאי דרך מקורית משלך להעביר את הנושא שבחרת ואל תשכחי לשתף את כל הנוכחים בשיעור-גם אלה שיושבים בפינה בשקט, ואלה שלא מנדבים את עצמם לדבר (אחד מהדברים שנבדקים פרט ליכולת דיבור מול קהל, היא ההתייחסות לקהל..). וזהו נראה לי... אם את צריכה משהו-אני פה

יפשושית

New member
שלום לך

את מעוניינת לצאת להדרכה בבח"א 21? ככה זה נשמע לי. בכל אופן, אני מגיעה משם ועברתי את מיון ההדרכה שאת מדברת עליו (אם את לא משם, אז ככה זה גם אצלנו). דבר ראשון- אין לך ממש לחשוש. בסך הכל מנסים לבדוק את העמידה שלך מול קהל, בטחון עצמי, יכולת התנסחות וכו' מציאת נושא- תבחרי נושא אקטואלי אך עם זאת בעל תכנים ציוניים או צבאיים וכמובן ישנה האפשרות של תכנים יהודיים. תכיני לך "מערך שיעור"- כתבי לך על דף מה את הולכת להגיד, לעשות וכו' בשיעור עצמו תפגיני המון בטחון עצמי (גם אם את מתרגשת- ברוב הפעמים זה לא מוקרן כלפי חוץ... זכרי זאת ) ו... שיהיה לך בהצלחה :) אם תרצי עוד טיפים ועצות שלחי מסר.....

למעלה