כמה שאלות

כמה שאלות

קניתי פוקסיה. במשתלה היא הייתה בשמש מלאה (לצורך הקשחה לדברי השתלן) בבית הנחתי אותה בצל: 1. הגבעולים שהתארכו שינו את צבעם מאדום ללבן- האם זה בסדר? 2. אחרי זמן מה היא תפסה כנימות ירוקות- הסרתי אותם ביד- האם זה מספיק או שכדאי לרסס- אם כן, במה? (סבון, רעל?) 3. על השיבה והלבנדר שלי יש נקודות שחורות (נראה כמו פיח) והעלים מצהיבים- מה לעשות? 4. אצל המרווה- העלים כאשר הם מתבגרים מעט, מסתלסלים ומופיעים עליהם כתמים לבנים -מה לעשות? אובד עצות... יוסף

ועוד..

בנוסף. זיהיתי עוד שני מזיקים- 1. על המרווה נקודות אדומות על העלים נראה כמו סוג של כנימה. 2. גם כן על המרווה משהו שנראה כמו רוק עם קצף -מיהם ומה לעשות נגדם?

רוּפֵן

New member
עוד..

כנימות, אמרנו, מיצוי ניקוטין או שום מרחיק אותן. תמיסת סבון הורגת אותם. ה'קצף' שנראה כמו 'רוק' זה תוצר של 'קצפית' - יצור הדומה ל'ציקדה' וה'רוק' משמש לגידול הצאצאית שלה. סילון מים, יעיף אותה משם, עם ה'רוק'. הנה, תעיף מבט כאן http://www.fcps.k12.va.us/StratfordLandingES/Ecology/mpages/meadow_spittlebug.htm

רוּפֵן

New member
כמה תשובות...

עשה לך מנהג של קבע... כל צמח או שתיל, שאתה מביא הבייתה מהמשתלה, תן לו שבוע של הסתגלות בתנאים שהכי דומים לתנאים בהם היה נתון במשתלה - אור - שמש - צל במשתלה הם קיבלו "טיפול מיוחד", אולי השקייה קבועה בדשנים, אולי ריסוס מים במערפלים.., אולי הורמוני גדילה.. כך שלוקח להם זמן להסתגל לתנאים החדשים שאתה נותן להם. כנימות - חפש במאמרי הפורום - "הדברה ירוקה" או "מיצוי ניקוטין", "מיצוי שום" וכן "תמיסת סבון". 'תמיסת סבון' - חונקת את הכנימות ויש לשטוף אותה מהצמח במים, כ 10 - 15 דקות לאחר הריסוס, אחרת גם הצמח 'יחנק'. מרווה לא אוהבת הרבה מים - היא צמח "מדברי" ויודעת לחיות בקיץ, בלי מים בכלל. התרגל להשקות אותה מעט, ופעם בשבוע. כך היא תהיה חזקה יותר, ריחנית יותר וטעימה יותר. "פי" או "פייחת" זה תוצר לוואי של כנימות הנמצאות על הצמח ומושכות אליהן נבגים של פטרייות המרחפים באויר. סילון מים חזק, ינקה את הצמחים. כדאי שתתרגל שה'שיבא' מלאה בכל מיני "יצורים". היא מאוד פופלרית ומשמשת כ"מלכודת חרקים" בגינת התבלינים. אז שתול לך 'שיבא' בכל פינה של הגינה, כדי שהחרקים יבואו אליה, ולא לצמחים האחרים.

טסונמי1

New member
פוקסיה זקוקה לכמות אור מרובה

בעונה זו היא תישמח לכמה שעות שמש [שעתיים יהיה בסדר] בצל מוחלט היא הופכת לדלוחה- את שלי אני מעבירה לצל מוחלט רק בקיץ

רוּפֵן

New member
מה הסביבה הטבעית שלה ?!

בארץ מוצאה..?! מאיפה היא באה בכלל ? איך היא מרגישה בקיץ ישראלי לוהט ? האם היא שורדת יום שמש ארוך ומלא בקיץ ?

סאקרה

New member
פוקסיה- דרון אמריקאית..

שם יש המון מינים,לא כולם חיים באותם תנאים. (עכשיו,אחרי פרוייקט הפוקסיות הגדול גם בארץ יש לא מעט מינים..) צריך לזכור שחלק מהן גדלות ביערות ומטפסות על עצים חלק אחר משתרע על הקרקע ויש פוקסיות שיחיות שגדלות בשמש. כולן שתייניות של מים ! רובן לא תסרבנה למנה הגונה של דשן.. הקיץ הישראלי חם מדי לרב הפוקסיות. בקיץ צריך להעביר לצל ולרסס במים. הכי רגישות לשמש הן המטפסות. אפשר לגדל בפטיו על הדליה.

רוּפֵן

New member
יופי של מאמר... תודה.

שווה להוסיף למילון... הולייך לבדוק אם הוא מופיע..

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif לא אתקן את "שגיאת הכתיב"

יופי, "הרגשתי ככה" לגביהן ואני אכן מתכוון לשכן אותן באזור שמקבל שמש של אחה"צ בלבד יתאים יופי... תודה

למעלה