כמה שאלות ...

muaythai

New member
כמה שאלות ...

תגידו, האם למשטרה יש מן יחידה כזו או סתם קבוצה של אנשים שעובדים פחות או יותר כמו המסתערבים ? אני לא מתכוון למדורניקים או ליס"מניקים. מן קבוצה של אנשים (שמן הסתם על סמוי) ובזמן שהם צריכים לעצור מישהו והם לא רוצים שידעו שהם עצרו את אותם האנשים (אם הם מכירים אותם או משהו ואין ברירה), אז הם שמים כוכבע גרב כזה על הפנים כדי שלא יזהו אותם .. או משהו בסגנון ? ואז תופסים ומכניסים פשוט למכונית הסמוייה ונוסעים לתחנת המשטרה ? הימ"מ פועלים בסגנון לא ? ואם לא הם, אז מי כן .. ? האם גם למדורניקים מותר או לבלשים ? .. תודה.

UTM

New member
במדינת חוק?!

במדינת חוק השוטר העוצר חייב להזדהות על ידי תעודה מזהה, הכוללת את שמו המלא. ישנן יחידות שלשוטרים המשרתים בהן יש תעודות של "מוסדות מדינה אחרים" (על פי העיתונות) כדי שלא ידעו שהם שוטרים. אבל מן הסתם לא שולחים אותם לעצור חשודים - יש מספיק שוטרים רגילים במדינה שאפשר לשלוח בצורה גלויה וחוקית לחלוטין לעצור את מי שצריך (ואם צריך משהו שיצביע על החשוד כדי שמשהו אחר יעצור אותו, גם את זה אפשר לארגן בצורה חוקים ותקינה בלי לסכן את המודיע). מסתערבים פועלים ב"מדינה" אחרת, ותחת "חוקי לוחמה זעירה" וזה עולם אחר לגמרי.

muaythai

New member
אבל ..

כיום לא מסוכן להיות כ"סמוי" ? אחרי בסופו של דבר כולם רודפים אחריך. מפחיד לצאת החוצה ולחשוד מי יודע שאתה כזעה ומי לא .. מפחיד לצאת החוצה ולהגיד לעצמי "מעניין מה יהיה היום", "מעניין את מי אני יפיל היום" .. וכל מה שקשור לבלשות, תפיסות וריגולים אחר נוער או כל אדם אחר. יש לכם דרכים לא לחשוב ככה או סתם עיצות שיוכלו לעזור להתגבר על זה ? הרי באיזשהו שלב פה זה בכל זאת מציק לי ומפחיד אותי .. אתמול גם הייתה תכנית שהראו כמה שהעבריינים הגדולים שונאים את היס"מניקים ורק מחכים להתנקם בהם. תודה, והמשך יום טוב לכולם. \=

mor romano

New member
אין דבר כזה מדור..

פעם שהיו מספיק שוטרים ומח"ש לא היו בתמונה הייתה יחידה בכל מחוז שהייתה ניקראת המדור.. היום כבר אין אותה..

8ballsnooper

New member
חחחח טעות נפוצה...

המדור כיום מוכרת ב-ימ"ר, היחידה המרכזית, שהייתה ידועה פעם כ-"הצפונית", הצפונית כמובן מיוחסת רק לימ"ר ת"א , אך המדור = ימ"ר.

19יוסי

New member
יחידת הגדעונים-המסתערבים של המשטרה

לא להתבלבל בין הימ"ס ,הימ"ס זה של מג"ב והגדעונים זה של המשטרה

hafifdalil

New member
צודק

המדור נגזר מהשם המדור המרכזי, שמה הקודם של היחידה המרכזית. אך בעקבות השינוי, הוצא כוח הבילוש מהתחנות והך לכוח מחוזי/מרחבי ושמו שונה ליחידה המרכזית. היום כבר אין מדור, אך חבר'ה ותיקים עוד קוראים לבילוש תחנתי - מדור. הצפונית אכן מתייחס אך ורק לימ"ר ת"א בגלל מיקומה כאשר ישבה בצפון דיזינגוף.

למעלה