כמה שאלות ..

Blooming Rose

New member
כמה שאלות ..

1 . אני ממש אוהבת אופנת רחוב יפנית והייתי רוצה לדעת עליה יותר , אולי איזשהם מאמרים או אתרים עם תמונות מאוד יעזרו ~^^ . 2 . יש חנות בארץ שמוכרת קימונו , מניפות יפניות מקוריות ואולי גם חרבות יפניות ? @.@ מאוד הייתי רוצה לדעת על אחת אם אתם מכירים .. 3 . באיזה מקרים אמור להופיע " דסו " ?

furrball

New member
לגבי desu

בדיבור מנומס, שבו מדברים לאנשים יותר מבוגרים או בכירים, לאנשים שמראים להם כבוד, או לאנשים זרים, במשפטים שמסתיימים בשם פועל, שם הפועל מקבל סיומת masu. כמעט כל שאר המשפטים מסתיימים בdesu. לdesu גם תפקיד הצהרתי, הוא בא בדיבור מנומס גם במקרים בהם בדיבור הפשוט מסיימים משפט בda (אוגד כמו למשל "is" באנגלית) ,וגם בשאלות לפני סיומת שאלה ka.

ToHrU

New member
אני מכירה חנות . . .

שמוכרת דברים בייבוא מיפן .. . אבל בפעם האחרונה שהייתי שם לא איתי קימונו..... וגם כתבתי את זה ל"קוריצה משתוללת" לפני כמה ימים . . . זה בנחלת בניימין בת"א לייד שוק הכרמל . .. יש שם דברים מדהימים :)

tals56

New member
ווי הבגדים שלהם נחמדים

חשבתי שהם כמו האמריקאים,שאין להם שום טעם באופנה אבל טעיתי...הם דיי נורמלים כמונו וכמו אירופה

AngelicPretty

New member
הלוואי שישראלים היו מתלבשים ככה

תאמיני לי שלישראלים אין שום טעם באופנה... כולם פה פרימיטיבים שלא מבינים כלום, ואם יש מישהי שלא לובשת חצאית מיני מ"פוקס" ודווקא לובשת דברים שונים ומיוחדים ייעשו ממנה צחוק. מניסיון.

tals56

New member
גם נכון...אבל עדיין לאמריקאים אין

שום טעם באופנה
(לדוגמא בייל גייטס...אם אני הייתי מיליונר בחיים לא הייתי יוצא מהבית ככה) וגם ממזמן הייתי עובד לI-MODE FELICA במקום כרטיס אשראי

hazu1

New member
היפנים הם מס 1 באופנה

לדעתי הרבה יותר מאירופה, וברור שיותר מישראל. יש להם חוש אסתטי מדהים ואופנה מדהימה ואיכות טובה גם לדברים זולים.

swirrrly

New member
בקשר לחנויות ../images/Emo118.gif

חנויות שמוכרות מוצרים יפניים באופן כללי? מגילות למשל? ואם בא לכם ממש לעזור לי- אני מחפשת השראה למתנת פרידה לאדם יקר ששימש מעין סנסאיי בשבילי.

KnifeClub

New member
הי

בארץ יש רק מקום אחד לרכישת חרבות יפניות אמיתיות, לא רפליקות, ולא קישוט אלא אמיתיות, פונקציונליות שנעשו בעבודת יד של אומנים יפנים וסינים, בנפחיה בסין.

למעלה