כמה שאלות:

ורד 86

New member
כמה שאלות:

בקשר לארנבים\ ארנבונים אז ככה: 1) מה ההבדל בין השניים (אם בכלל)? 2) למי שמגדל- איפה הם נמצאים בבית? אני יודעת שלא כל כך טוב להם לחיות בחוץ בגלל מזג- אוויר.... אבל מצד שני- אולי לא כל כך נוח בתוך החדר הפרטי שלי (ההורים שלי לא מרשים לי כ"כ למרות שאוגרים הם כן הסכימו...)

Sweet Fantasy

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

1. את יכולה לקרוא במאמרים על ההבדלים ועל ארנבונים. 2. אני לא מגדלת, אבל.. איך החלטת ואיך הגעת לזה שלא נוח להם בחוץ? ההפך, במידה ביש להם מחסה הולם מרוחות וגשמים, הארנבונים יעדיפו את המזג אוויר בחוץ, הם מותאמים למזג האוויר הקר, פשוט צריך לספק מחסה ומקום לינה חמים. בקיץ זה יותר בעייתי כיוון שהם סובלים מחום, ולכן רצוי למצוא להם פינה מוצלת וממוזגת.

zulli

New member
ארנבים וארנבונים

ארנב - הוא חית בר, הארנב ידוע כארנב השדה, הוא חי בטבע והוא אינו חית מחמד, הוא גדול יותר מהארנבון שאנו מכירים. ארנבון - למעשה כל הארנבים והשפנים שאנו מכירים מהסיפורים הם כולם ארנבונים, הארנבון הוא חיית מחמד, וישנם סוגים שונים של ארנבונים. היכן מגדלים את הארנבון? ובכן יש להחליט אם מגדלים אותו בפנים או בחוץ ולהישאר עם ההחלטה הזו. המעבר בין הבית לחוץ עלול להחליש את הארנבונים ואף לגרום לסקביאס באוזניים. אם החלטנו לגדל את הארנבון בחוץ, יש לדאוג שלכלוב שלו יש תחתית רשת - זאת אומרת שאם הכלוב בעצם בנוי על האדמה, צריך לחפור מתחת לאדמה ולשים שם בטון או רשת שכן ארנבונים אוהבים לחפור מחילות באדמה והם ידועים בנטייתם לברוח מהכלובים. אם אנחנו נגדל את הארנבון בבית יש לדאוג לכלוב מספיק גדול, למשל כלוב rabbit100 שאורכו מטר על 80 סמ' לערך מספיק לארנבון אחד או מקסימום שניים. בכל מקרה יש לספק לארנבונים מאורת עץ, מחילות, מתקני מים שיהיו זמינים תמיד עם מים טריים כל יום, אספסת וחציר טריים ללא הגבלה (מאוד חשוב לדיאטה שלהם). סוג נוסף של גידול הוא גידול "ארנבוני חופש" אלה ארנבונים שהרגלנו אותם לסביבה הביתית, יש לאלפם לעשות צרכים בארגז הקקי (כמו של חתול) וכן לאלפם לא ללעוס ולכרסם חוטים. אז אפשר לשחרר את הארנבונים בבית. מאוד חשוב לשים לב שאם יש זכר ונקבה יחד הם יתרבו מאוד מהר ולכן מאוד מומלץ לסרס את הזכר.

tomasmo

New member
ארנבונים ננסיים

היי לכולם, רציתי לדעת קצת יותר מידע על ארנבונים ננסיים.... קיבלתי מתנה זוג ארנבונים ננסיים...בחנות המוכר אמר כי הארנבונים הננסיים בשל שהם חיות מעבדה, לא טוב לתת להם ירקות...מה שנראה במקצת מפתיע... הרי ארנבים בד"כ אוכלים ירקות...השאלה שלי היא האם זה נכון שארנבונים ננסיים אינם אוכללים ירקות..???? שאלה נוספת... יש לי זוג ארנבים נסיים...הזכר הוא רגיל בעוד לנקבה היא מסוג "דאש אריה", השאלה הינה במידה והם יתרבו יהיו להם ולדות ארנבונים מוטציות או שמא יש סיכוי כי יצא האחד ראש אריה והשני ראש רגיל...?

A l a n i s

New member
אמ.. ../images/Emo41.gif

תראי, אם תשימי אותם בבית לא תוכלי לשים כלוב גדול.. חוץ מזה, במקום סגור זה עושה המון ריח.. והם גם מעיפים נסורת החוצה.. לטעמי מאוד לא מתאים לגדל ארנבונים בתוך הבית.. אבל זה שיקול שלך. בחורף בימים גשומים אפשר לכסות את הכלוב עם ניילון, בקיץ אני הייתי מקפיאה בקבוקים עם מים, ושמה להם בתוך הכלוב.. הם היו משחקים עם זה ונשענים על זה וזה היה מקרר אותם :) בהצלחה

fasterNY

New member
אנחנו מגדלים בבית...

ובינתיים אין לנו בעיות עם זה... התחלנו עם כלוב קטן של 60 ס"מ אני חושב... בתור משהו זמני... ואז עברנו לכלוב של מטר... והוא ממש מרווח בשבילם. חשוב לציין שהם ארנבונים ננסיים... ואז כלוב שכזה יכול להתאים להם. ברמת העקרון... עדיף כלוב של מטר עשרים... אבל הוא לא היה מצליח להכנס אלינו הביתה. אצלנו בבית אנחנו נוהגים לשחרר את הארנבונים... ככה שכל זמן שאנחנו בבית... הם מסתובבים... ורק בזמן שאנחנו בעבודה... הם בכלוב שלהם. לא נראה לי שיש להם בעיה כלשהי עם זה... והם תמיד נראים מאושרים

ורד 86

New member
וכשהם כן בתוך הכלוב.....

הם לא מפזרים הרבה נסורת? או מסריחים.... איפה בבית אתם מגדלים? זה יהיה נוח אם הם יהיו בתוך החדר שלי?

לגבי השאלות : הם מפזרים נסורת

אבל, יש גם את סוג המצע הנוסף (מ מ מ, שכחתי לרגע את השם של זה) זה לא מפזר ולא עושה לכלוך. בהתחלה, הארנבת שלנו למשל, היתה בחדר של הקטנה שלי ליד חלון. היא היתה דופקת בשיניה בדלת הכלוב לעיתים קרובות, ניראה, שמשהו לא מצא חן בעיניה. העברנו אותה לחדר עבודה שלנו איפוא שאני נמצאת רוב הזמן, לא יודעת אם יש לזה קשר, היא הפסיקה לדפוק בשיניה בדלת הכלוב. היא לא נמצאת שם ליד חלון. יש לה כלוב גדול יחסית, אני חושבת, שניתן לראות את זה בתמונה ששלחתי. גם אנחנו נוהגים לשחרר אותה כשאנחנו נמצאים בבית. מכניסים אותה לכלוב כשאנחנו לא בבית ואין מי שישגיח. מה עוד שיש לנו כלב באופן עקרוני, הוא לא מעולל לה דבר אבל, למען הביטחון. לגביי ריח : אם את מתכוונת מבחינת צרכים : צריך לנקות את הכלוב לפחות פעמיים בשבוע ואז אין ריח של צרכים. הארנבת שלנו, למשל, לא מפיצה ריח אולי, זה תלוי בסוג, אני לא יודעת. אבל, זאת חיה מקסימה !!! מאוד נקשרת לבעלי הבית !!! אגב, מאוד ידידות גם עם אחרים, אפילו עושה כל מיניי אטרקציות בכדיי, שמישהו בא, ישים אליה את ליבו. גם אצלכם זה כך ???

fasterNY

New member
קאטס בסט

זה הנשורת הכי טובה בשבילם. הם לא מפזרים את זה בכלל, וזה סופח את הריחות. הנשורת הזאת סופגת את כל השטן והמים שמטפטפים מדי פעם מהבקבוק שלהם, שלא כמו נסורת רגילה. אין שום ריח, רק אם לא תחליפי להם את הנסורת במשך זמן רב. רן

ורד 86

New member
בקשר לקאטס בסט..

זה ניתן להשגה בחנויות?? ז"א, אם אני אגיד למוכר בחנות את השם קאטס בסט ידעו למה אני מתכוונת? (אני מתארת לעצמי שכן, אבל ליתר ביטחון....)

Sweet Fantasy

New member
לא בדיוק אבל בערך

בים בם בום נסורת זאת נסורת, זה השאריות וגילופי העץ.. שבבי עץ זה עץ דחוס אולי הוא גם עשוי משאריות אבל ההבדל עצום כמו שבטח אתה יודע..

fasterNY

New member
כשה"עץ הדחוס" נרטב...

אני רואה אותו הופך לאבקה... בגלל זה אני אומר שזו נסורת דחוסה.. ולא שבבי עץ דחוסים. תעשי ניסוי
קחי אחד... שימי בכוס מים... וחכי 10 דקות... תגידי לי אם יש לך אבקה בתחתית הכוס... או שיש לך שבבים

Sweet Fantasy

New member
אתה לא הבנת את הפואנטה

שבבי עץ ונסורת יתכן שהם מאותו חומר, אבל לקורא להן אותו דבר זה לא בסדר. זה כמו שתגיד שענן וגשם זה אותו דבר, כי מהעננים בא הגשם (איזה הסבר מפגר לא היה לי משהו אחר להגיד) נסורת דחוסה היא לא עץ דחוס, כי נסורת דחוסה זה בעצם נסורת בואקום.. שבבי עץ לעומת זאת זה - נסורת וקאטס באסט בעצם, כי שניהם מיוצרים משבבים של הם (לפני דחיסה) אבל שבבי עץ דחוסים הם רק הקאטס באסט ונסורת דחוסה היא נסורת שמגיעה דחוסה
מקווה שהבנת, ואם לא לא נורא לא הצלחתי למצוא דרך אחרת להסביר את עצמי.

למעלה