כמה שאלות

ARIK667

New member
כמה שאלות

אהלן! השאלות? אם אני עושה רשיון על גיר רגיל? אז מותר לי לנהוג על גיר אוטמט מבלי שאף פעם לא נהגתי על אוטמט? בתקופת המלווה...הבנתי שעד 3 חודש אסור לנהוג בלי מלווה ויש הגבלה של 2 נוסעים כולל מלווה...השאלה היא אחרי סיום תקופת המלווה עדיין מותר לי להסיע רק 2 נוסעים כולשהם או מותר לי כמה שבא לי?

8-AN

New member
כל מה שאמרת נכון....

חוץ מהקטע שאת תוכלי רק שניים לאחר סיום המלווה, אלא אם יש איזה מישהו שעומד בהגדרה של מלווה שיושב לידך, גם אם נגמר לך המלווה.

ARIK667

New member
אז

אם לאחר תקופת המלווה יש מישהו לידי שיכול לשמש כמלווה, אז אני יכול להסיע כמה שבא לי?

be_roo

New member
לגבי המעבר מהילוכים לאוטומט

רבים מוציאים רשיון על הילוכים ונוהגים לאחר מכן ברכב אוטומטי. חשוב לזכור שאם הם הרשיון מתיר לעשות זאת, ישנם הבדלים בין נהיגה עם הילוכים לעומת רכב אוטומטי לא רק מבחינת תפעול הרכב. ולכן כמו בכל מקרה שבו נוהגים על רכב חדש צריך לקחת את הזמן ולתרגל, ללמוד ממישהו מנוסה ולא לחשוב שרק בגלל שאין קלאץ' אז המעבר הוא קל. כבר ארעו תאונות חמורות במקרים כאלה.

recoil

New member
המעבר קל ביותר

זה סתם דבר מוזר שנוהגים לומר על המעבר בין גיר רגיל לאוטומט... יש גז ויש ברקס, זה הכל... אחרי חצי דקה של רק התבוננות על 2 הדוושות אפשר ליסוע בלי בעיה... אנלא מבין למה תמיד אומרים שיש בעיות בקטע הזה.. זה מוזר מאוד..

המעבר אכן קל במיוחד ובעיקר לאלו

שלא יודעים מה עושים עם שאר ההילוכים בידית ההילוכים ומתי משתמשים בהם. ובכלל, אין שום בעיה חוץ מזה שאנשים שלא יודעים חושבים שבכל רמזור מעבירים מדרייב לניוטרל וככה רק מקצרים את חיי הגיר. ואין שום בעיה חוץ מזה ששמעתי השבוע על מישהי שחשבה שבאוטומט נוהגים עם שני הרגליים, אחת לברקס ואחת לגז - כי מוזר לה שרגל אחת חופשית. ובכלל, אני לא מבין מה הבעיה בכלל בלעבור מרכב לרכב, שהרי, בכולם מדליקים את אורות הערפל באותה הדרך וכך גם את מפשירי האדים. הכל קל כשיודעים - אבל מסתבר ששום דבר לא ברור מאליו.

recoil

New member
כל מה שכתבת

רק טיפשים עושים את זה, יכלת לתת דוגמאות טובות יותר... אם תמצא..

d@r121

New member
יציאה ממש אינטילגנטית

(אתה יודע מה זה אינטילגנטית, אתה לא טיפש). בפעם הראשונה שנהגתי על אוטומט אחרי שלמדתי על הילוכים, לא הבנתי לאן נעלם הקלאץ'. עד היום כשאני נוסע באוטומט והרכב מתחיל להשמיע נהמות אני בטוח שצריך להחליף הילוך. לחלק זה ישמע טיפשי, אבל זה פשוט הרגל.

recoil

New member
אוקי.. צודק

אולי מה שכתבתי היה לא במקום, אבל אולי בגלל שלי באופן אישי לא היו אף פעם בעיות.. אז אני לא אבין את הבעיות של אחרים.. מה אני יעשה.

flutter girl

New member
תאמין לי,

שיש אנשים שמסתבכים עם זה, אבל זה פשוט מתוך הרגל. יש לי כמה חברות שנוסעות באופן קבוע על הילוכים, ולפעמים כשהן נוהגות באוטו שלי (באישור ההורים כמובן
), זה מרגיש להן מוזר ולכן הנהיגה שלהן פחות בטוחה. זה לא שאי אפשר לנהוג, או ש"מתסבכים", פשוט לא רגילים לזה. אבל לא יודעת כמה זה קריטי- הרי גם במעבר מאוטומט לאוטומט (רכבים שונים) וכנ"ל מהילוכים להילוכים, התחושה מוזרה רק מתוך זה שצריך להתרגל לזמן תגובה וחוזק בלמים שונה. בכ"מ, זאת לא בעיה... עברנו דברים קשים יותר.

M o l

New member
לגיר אוטומטי יש הילוכים מעבר ל

D R N P. יש עוד כמה פונקציות. אנשים נוטים לחשוב שהגיר יעשה הכל לבד אבל זה לא תמיד נכון, יש מצבים שבהם יש להתשמש ידנית בגיר. הקטע שהאוטו מתגלגל קדימה כשההילוך משולב ל-D יכול להיות מוזר ואף מסוכן. הדברים נראים פשוטים אך הם לא תמיד כ"כ טריוויאלים.

wil

New member
ספר את זה לחברה של חבר שלי.

נהגת לא רעה בדרך כלל. בלי עבר של תאונות רציניות. לא מופרעת. לא לוקחת סיכונים מיותרים. בת 25. רשיון (לגיר רגיל) לפחות איזה 4 שנים, לא בטוח בדיוק. נוהגת על הסיוויק האוטומטית שלה כבר כמה שנים טובות. לפני חודש היא חלמה בהקיץ ברמזור, אחרי שכבר עצרה עצירה מוחלטת, שחררה את דוושת הבלם בלי לשים לב, ונכנסה ברכב שלפניה. גם תאונות כאלו קורות.

be_roo

New member
אין בעיות, יש הבדלים שצריך להכיר

כמו זה שהאוטו מתחיל לנסוע קדימה בעזיבה של הברקס, גם אם לא תיתן גז, וכבר היו אנשים שנפגעו במקרה כזה. זו אולי פגיעה קלה אבל לא ממש נעים להפיל הולך רגל שחוצה לפניך ברמזור. או אנשים שלא הורידו להילוך נמוך בירידה תלולה וארוכה, וחיממו את הבלמים משימוש מוגזם עד שהם כבר לא עבדו ולא עצרו את הרכב בעיקול הבא. הם חשבו שיש להם רכב אוטומטי אז לא מזיזים את ידית ההילוכים בשום מקרה.... או זה ש"נתקע" בלי יכולת להניע את האוטו במשך שעה כי הוא לא ידע שהידית חייבת להיות ב-P כדי להניע. או שצריך ללחוץ על הברקס בעת סיבוב המפתח. שלא לדבר עם מישהי שדרסה למוות את אחותה כי היא בטעות שילבה ל-D ולא ל-R. אז מה אם היא מעולם לא נהגה על רכב אוטומטי, זה לא הפריע לה להתיישב מאחורי ההגה ולחשוב ש"המעבר קל ביותר".

gilgula

New member
לא הבנתי משהו

בתקופת המלווה אני לא יכולה להסיע אוטו מלא? מה השטות הזו?!

למעלה