כמה שאלות

gedri

New member
כמה שאלות

בתי בת ה-4 מאובחנת כאפילפטית מגיל 2, טופלה עד היום בוולפורל ומאוזנת, בעקבות EEG לא תקין ותופעות נוספות הוחלט ע"י התייעצות עם הנירולוג להחליף לה את התרופה לטופמקס בהדרגתיות. בחיפוש שעשיתי בפורום וברשת בכלל קראתי על הרבה תופעות לוואי מזעזעות לתרופה. האם יש פה מישהו שנוטל את התרופה ולא סובל מתופעות לוואי? האם בעיות קשב וריכוז הן נגזרת של כל התרופות המטפלות באפילפסיה. אשמח אם תוכלו לענות לי.

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי טופמקס יש באמת הרבה דיווחים

א נעימים. ודאי שלא כל התרופות האנטיאפילפטיות גורמות לבעיות קשב וריכוז. אבל השפעות תרופות הן אינדיבידואליות. תרופה שמפריעה לאחד לא מפריעה לשני

בעיות אכילה בהתחלה

הכוונה היא להפסקת אכילה ולא עודף. אבל ברגע שהגוף התרגל הוא חזר לאכול רגיל. מעבר לזה, אצל הבן שלי לפחות, לא היו כל תופעות לוואי והוא נוטל את הכדור יותר משנה.

1Mao

New member
תשובה

בננו בן השלוש וחצי היה מטופל בתרופה הזאת במשך כמה חודשים. מאחר ולא היה שיפור במצבו הוחלט להפסיק לתת לו את הטופמקס. בכל מקרה כנסי ללינק הזה http://www.epilepsy.com/medications/b_topamax_side.html כל התופעות לוואי שרשומות שם היו לו במידה כזאת או אחרת אבל המורגשת ביותר היא חוסר היכולת לשלוף מילים ולהשלים משפטים. מילים שהוא כבר ידע כאילו נעלמו לו, הדוגמא הטובה ביותר היתה שהוא רצה לאכול שניצל וברחה לו המילה אז הוא אמר שהוא רוצה לאכול.......לא צ'יפס. שאר תופעות הלוואי נטמעו עם הזמן ויתכן שעל חלק מהם הוא לא יכל או ידע לספר לנו עליהם.

קשה

אני בן 27, ואני חולה מגיל 12(לא כמו הבת שלך), אבל אני מכיר מישהו שחלה בגיל הזה והיום הוא בן כמעט 40. אני מטופל בדפלפט וטופמקס ולא ידוע לי קשר בין הפרעות קשב/ריכוז למחלה. לי בנוסף למחלה יש גם קושי למידה קל. במידה ואת מחפשת תמיכה נוספת קיים ארגון בשם איי"ל(אגודה ישראלית לאפילפסיה), ושם אפשר לקבל מידע נוסף על התמודדות עם המחלה בילדים. וגם להתיעץ עם רופאים. יש גם אתר(נדמה לי שיש קישור בראש עמוד זה).

inbal88

New member
gedri

בהתחלה קיבלתי למיקטל ופיתחתי תגובה אלרגית לכן החליפו לי את השימוש לטופמקס. ובניגוד ללמיקטל טומקס לא גורם לי לשום תופעות לוואי (לפחות לא עד עכשיו...) בכל אופן שיהיה לכם רק טוב! ענבל.

למעלה