כמה שאלות...

יובי4

New member
כמה שאלות...

שלום חברים יקרים, קראתי על שיטת שלושת השכבות למצע אדמה לבונסאי הבעיה שאני לא ממש יודע לזהות ולמצוא את אותה אדמה רצויה ורציתי להתייעץ איתכם על רעיון שניסיתי. לקחתי חול משתלות רגיל ועשיתי הפרדה בין הטוף לחול, בשכבה הראשונה בה צריך גושי אדמה גדולים שפכתי מעט טוף (מה שניקרא ON THE ROCKS), שכבה שניה לקחתי את המיקס אדמה הראשוני (טוף+חול)ובשכבה האחרונה שפכתי רק מחול שהופרד מהטוף. האם החלוקה נשמעת הגיונית? האם יש לכם המלצות לגבי סוגי אדמה שונים ואם כן איפה אפשר להשיג אותם (אני מהגליל...) בנוסף רציתי לדעת האם אני יכול להעביר ערער שיש לי למצב יער (בלי לחתוך עדיין את השורשים המקוריים) לפני תחילת האביב (או ליתר דיוק בחורף הזה שבא עלינו לטובה)? יש לי כלי בונזאי סטנדרטי אבל שוליו העליוניים מקופלים כלפי פנים (בערך 1 ס"מ) האם זה יכול לפגוע בבונזאי בתחלופת האוויר או בכל דרך אחרת? תודה...

bekN

New member
שלום יובל

אני לא יודע איפה קראת על שיטת שלוש השכבות,בעברית? אני מכיר את החלוקה בין שכבת הניקוז,שכבת המצע עצמה,ושכבה נוספת עליונה ,שלעיתים יש לה בעיקר ערך אסטתי. צריך לזכור שרבים מהמאמרים באינטרנט,מתייחסים ,למינים,אקלים ,וגאולוגיה שלרוב לא מתקיימים בארץ. סוג המצא תלוי במין הצמח,באקלים באזור הגידול,ובהעדפת המגדל שהרבה פעמים מעדיף להכין בעצמו את התערובת. תערובת של חול וטוף גרוס דק יחסית היא תערובת טובה,אני מוסיף גם קצת תערובת שתיה רגילה,ולחלק מהמינים גם הפוך,כלומר תערובת שתילה,עם כמויות משתנות של חול וטוף,אבל כאמור זה תלוי מי,איפה,ומה.... את העניין עם הערער ותחלופת האויר לא ממש הבנתי... נעם

elonliberman

New member
שלום יובל

שלום המלצה שלי היא שתעזוב את כל רעיון שלושת השכבות. תערובת האדמה המומלצת לבונסאי היא: 50 אחוז טוף גרוס (0-8 או 2-4), 40 אחוז כבול,ו10 אחוז קומפוסט או הומוס או שילוב של השתיים. התערובת הזאת היא אידיאלית מבחינת הזנה, ניקוז והסתטיקה. אם אין לך את המוטיבציה להכין תערובת בעצמך תשתמש בתערוב שתילה מוכנה. בנוגע לשתילת הערער אם אתה לא פוגע בשורשים אז אפשר להעביר את הערער אכשיו או בכל עונה. אבל אם אתה פוגע בשורשים אז מומלץ שתעשה זאת באביב או בקיץ ולאחר השתילה מחדש אל תדשן למשך כחודש ותעביר את הצמח לצל לפחות לשבוע. בנוגע לעציץ הבונסאי ובו שולים הבולטים כלפי פנים העציץ זה לא יפגום בעץ או בתערובת האדמה בשום צורה למעט דבר אחד-כאשר תרצה להעביר את העץ לעציץ אחר הוא לא יצא מן העציץ בקלות ותאלץ או לשבור את העציץ או ליהיות אלים ולהוציא את הבונסאי בכוח. יום טוב

סן תאי

New member
שיטת השכבות

שלום יובל. טכניקות בניית מצע, מרכיבים ומינונים יש כמעט כמספר מגדלי הבונסאי. לאחר שנים בהם ניסיתי גם את שיטת השכבות במצע וגם מצע אחיד - אני יכול לאמר שלדעתי שיטת המצע האחיד טובה יותר. מה שכן, שימוש במצע גן הנמכר במשתלות טוב רק בשלב האימון כשהעצים מצויים בדליים עמוקים. המעבר לעציצי בונסאי מחייב מצע 'כבד' יותר. שילוב של טוף גרוס + כבול + מעט הומוס - יתאים לרוב העצים. מידת הטוף וההרכב המדוייק של המצע נגזרים כפי שכבר נאמר מזן העץ,גודלו, מיקומו,סוג וגודל הכלי וכו'. לגבי הערער אם אתה מתכוון ל- raft style' אז אין בעייה לבצע לקראת סוף פברואר הקרוב כמובן ללא חיתוך גוש השורשים המקורי. כלי בונסאי ששוליו 'מקופלים' פנימה לא יפגע בעץ בשום צורה, רק קח בחשבון שכשתרצה להעתיק את העץ לא תוכל לשלוף אותו מכלי - תאלץ לבצע חיתוך של המצע בכל ההיקף על מנת שהעץ יצא בלי לקרוע את גוש שורשים.

יובי4

New member
תודה

רבה לכם על כל המידע... לגבי דישון, כל הספרות מפנה לדישון שעשוי מ-50% נתרן, 20% אשלגן ו-30% זרחן,למרות הכל לא הצלחתי למצוא בכמה משתלות את הסוג המבוקש ואפילו שקרוב למציאות זו, מצאתי כמובן כל חומר בנפרד (מאין גבשישים כאלו...) אבל זה בטח דורש התעסקות יותר עדינה אשמח לשמוע המלצות על סוגי דשנים או אפילו דרך למדוד נכון את השימוש בחומרים הכימיים הנקיים משהו מכיר אולי דרכי דישון אורגניות שיעילות במקרים האלו (ירקות רקובים בתערובת חול, אבקת שורשים)? שוב תודה ושבוע טוב ופורח

erezbt

New member
"כל הספרות"....

אם כבר אתה מתייחס למה ש"רוב" הספרות בנושאי בונסאי ממליצה עליו אז המדובר הוא בדשן מאוזן N:p:K

סן תאי

New member
דישון אורגני

אני ממליץ לא להתעסק בהרכבים השונים של הדשנים. אותו הומוס שעליו המלצתי כמרכיב במצע הוא למעשה מדשן אורגני מצויין. כחלופה מומלץ להוסיף למצע גרגרי דשן בשיחרור איטי (אוסמוקוט).

למעלה