כמה שאלות:

laufgas

New member
כמה שאלות:

ראיתי שישנם כמה סוגי מצבים כששחקן בועט את הכדור, ורציתי לשאול: -למה ומתי כשחקן בועט את הכדור אז לפעמים ממשיכים במשחק ולפעמים עוצרים? -אם הבעיטה של קבוצה א' מגיעה ל-EndZone של קבוצה ב', אז מה קורה? תודה

lirandr

New member
בעיטות.

הכדור נבעט במספר מצבים : 1. (הרחקה) PUNT- אחרי שההתקפה כשלה לעבור את היארדים שהיתה צריכה לעבור, בדאון הרביעי, יעדיפו לבעוט את הכדור כמה שיותר רחוק. 2. (שער שדה) field Goal - כאשר הקבוצה רחוקה מטאצ'דאון, הכדור ייבעט לכיוון השער של הקבוצה היריבה. 3. (נקודת בונוס) Extra Point - אחרי טאצ'דאון (6 נקודות), מקבלים הזדמנות להרוויח נקודה נוספת ע"י בעיטת הכדור לשער היריבה. ובקשר לשאלה השנייה, אם הכדור מגיע EndZone, אז זה נחשב לTouchback ומתחילים מקו ה20 יארד.

Yo-man

New member
ויש Kick Off ובעיטה אחרי סייפטי

שזו בעיטת פתיחה של כל מחצית והבעיטה אחרי הבקעה של TD או FG. הבעיטה יוצאת ממתקן T קטן שמחזיק את הכדור על קו 30 היארד. אם הכדור יוצא מהקווים הצדדיים של המגרש (נוחת בחוץ או מתגלגל החוצה בלי שנגעו בו) הקבוצה השניה מקבלת את הכדוד 30 יארד מהקו ממנו נבעט הכדור (קו ה-40 יארד שלהם, אלא אם היתה עבירה שמשנה את הקו ממנו נבעט הכדור). אם הכדור נכנס ל-EndZone, בין אם שחקן התבוצה התופסת תפס אותו והוריד ברך או שאף אחד לא נגע בכדור, או שהוא יצא מהצד האחורי של ה-EndZone - בכל המקרים האלה הקבוצה התופסת תקבל את הכדור בקו ה-20 יארד. ויש בעיטה אחרי סייפטי (יש לה שם שונה?). אם ההגנה הצליחה להפיל את נושא הכדור בתוך ה-Endzone שלו או שהכדור יוצא מהצד האחורי של ה-EZ בסנאפ, או נהדף אל מחוץ ל-EZ בכוונה ע"י שחקן התקפה - נשרק סייפטי, שמקנה 2 נקודות לקבוצה המגנה, והקבוצה שתקפה צריכה לבעוט את הכדור כמו בפאנט - ז"א ממצב שבו הבועט מחזיק את הכדור בידיו, רץ לכיוון קו ה-20 יארד, ומשם בועט את הכדור.

omrili77

New member
שני דברים

1. הבעיטה אחרי סייפטי נקראת "Safety Punt" 2. אני חושב שהשאלה בכלל הייתה על הפייר קאטץ', ויתקן אותי השואל אם לא הבנתי. השאלה הייתה למה לפעמים ממשיכים אחרי הבעיטה ולפעמים מפסיקים. התשובה די פשוטה, השחקן שמחכה לכדור יכול לבחור לבקש fair catch על ידי נפנוף היד באוויר לפני התפיסה. במקרה כזה אסור לגעת בו (אחרת זה "fair catch interference" ופנלטי נגד הקבוצה הבועטת), המשחק נעצר לאחר התפיסה (בהנחה שהשחקן לא דפקט טוטאלי ואכן תפס את הכדור), ומתחדש לאחר מכן מהנקודה שבה נתפס הכדור. אם לא ביקש פייר קאטץ', המשחק נמשך כרגיל לאחר התפיסה (כלומר עם return, ריצה חזרה) אוף, אני לא מאמין שאני שוב בארץ, סאמכ... טוב נו לפחות זכיתי לראות את ה-WS בשעות נורמליות...

ThEgReEnKiNg

New member
אני מוסיף כמה שלות משלי.

1. איך הולך עניין הפליאוף מי נכנס ומי לא? הסבר מפורט יהיה נחמד. 2.איך לעזאזל קובעים את לוח המשחקים של כל קבוצה? היו לי עוד כמה אבל אני לא זוכר עכשיו , תודה לעונים.

ThEgReEnKiNg

New member
עוד שאלות

רנדי מוס וסנטנה מוס אחים? (אני דיי בטוח שלא אבל בכל זאת?) איזה עוד אחים יש בNFL חוץ מהאחים מאנינג מה הג'טס קיבלו בתמורה לסנטנה מוס או שאולי החוזה שלו נגמר? תודה.

Yo-man

New member
רנדי וסנטנה לא אחים

טיקי בארבר, הראנינג באק מהג'אינטס הוא אח של רונדה בארבר - הסייפטי של טמפה ביי. יש עוד אחים אבל אני לא זוכר אותם מהראש (ועייף מידי לחפש. 'צטער) וגם אין לי מושג מה איך ס. מוס הגיע לניו-יורק...

ofribecker

New member
בעוד שנתיים

יהיו ב NFL האחים מייקל ומרקוס ויק. מייקל היום באטלנטה לאחר שהגיע מוירג'יניה טק. אחיו מרקוס משחק היום באותה האוניברסיטה בדיוק ומגלה סגנון די דומה למייקל.

gilioz

New member
את לאוורניוב קולס

שהיה התופס הבכיר של וושינגטון - 90 תפיסות בעונה שעברה.

gilioz

New member
את לאוורניוב קולס

שהיה התופס הבכיר של וושינגטון - 90 תפיסות בעונה שעברה.

gadotmi

New member
להלן הסבר מפורט

ההסבר הארוך שלהלן היא תשובה מפורטת לשאלתך הראשונה. בעניין התשובה השניה זה קצת יורתר מורכב ורצוי קודם לעבור את המשוכה הראשונה לפני שמסתבכים בענינים כאלו. כידוע, ה NFL מורכב משתי conference. נקרא לזה בעברית "חטיבות": ה- AFC וה- NFC. בכל "חטיבה" יש ארבע division. נקרא לזה להלן "בית". יש 4 קבוצות בכל division (סה"כ 32 קבוצות, 16 ב AFC ו 16 ב NFC). לעומת העונה הרגילה, בה משחקות קבוצות של AFC גם מול קבוצות של NFC, הרי שמשחקי הפליאוף מתקיים בתוך כל חטיבה לחוד (מתחרות ביניהן קבוצות ששייכות לאותה חטיבה בלבד), כדי שבסיום הפליאוף (שנמשך 3 שבועות) תקבע אלופה לכל חטיבה. הסופרבול הוא המשחק בין אלופת ה AFC לאלופת ה NFC. לפליאוף בכל חטיבה עולות 6 קבוצות לפי השיטה המוסברת להלן: שתי הקבוצות בחטיבה שיש להן את המאזן הטוב ביותר בעונה הסדירה עולות לפליאוף ישירות ללא צורך להתחרות בשבוע של ה Wild card. קביעת ארבע הקבוצות האחרות שעולות לפליאוף נעשית כך: שתי אלופות הבתים שלא נכללות ברשימה של שתי הקבוצות שעלו אוטומטית + שתי הקבוצות הבאות בתור אחרי הארבע שלעיל בעלות המאזן הטוב ביותר. שימו לב לאנומליה הבאה: ראשית, יתכן מאוד מצב לפיו קבוצה זכתה להיות ראשונה בבית שלה למרות שהמאזן שלה אינו בין השש הטובות ביותר בחטיבה. שנית, אין כל מניעה שלפליאוף יעלו שלוש קבוצות באותו "בית": אחת כאלופה ועוד שתיים שהמאזן שלהן יותר טוב מאשר כל יתר הקבוצות שאינן אלופות בתים. האנומליה הזו ידועה ומוסכמת וככה זה עובד בלי שום בעיה. בשבוע הראשון של הפליאוף (אותו שבוע ששתי הראשונות זוכות לפטור ממנו) ארבע הקבוצות שמתוארות בפסקה האחרונה משחקות בשני משחקי wildcard. לא נכנס כאן לדקויות איך קובעים מי נגד מי. באופן עקרוני בעלת המאזן הטוב מבין הארבע מארחת את בעלת המאזן הפחות טוב (הרביעית) והשניה מארחת את השלישית. יחד עם זה, יש עדיפות לאלופות בתים ולכן העקרון הנ"ל יכול להתשנות לעיתים קרובות (וזה גם קורה בפועל לא מעט). שתי המנצחות במשחקי ה wildcard מתחרות בשלב הבא (שנקרא Divisional Playoff) מול שתי הקבוצות שזכו למנוחה בשבוע הקודם, כאשר העקרון הוא שבעלת המאזן הטוב מבין הארבע מארחת את בעלת המאזן הגרוע, והשניה הטיבה מארחת את השלישית 3. במונחים ישראליים ניתו לקרוא לשמחקים הללו "חצי הגמר" של ה-AFC וה-NFC. שתי המנצחות ב- Divisional Playoff מתחרות ביניהן במשחק על "אליפות החטיבה", והמנצחת מוכתרת כ Champion (כלומר, יש בכל שנה AFC Champion ו- NFC Champion). גם כאן, המארחת למשחק הזה היא הקבוצה בעלת המאזן הטוב יותר מבין השתיים. כמו שנאמר בפתיח, שתי האלופות הללו משחקות על "אפילות העולם", כלומר הספורבול. הספורבול מתקיים במגרש שנקבע מראש (יעני ניטרלי). יתכן שהסופרבול יתקיים במגרשה הביתי של אחת הקבוצות, ואין מניעה שיקרה מצב כזה. מקווה שעניתי לשאלתך.

ThEgReEnKiNg

New member
DAMN

גדול אתה , תודה רבה עכשיו הכול מובן , לא מספיק שהמשחק עצמו מסובך גם כל עניין הפליאוף מסובך . האמריקאים האלה שיהיו לי בריאים.

תאמין לי, לא מסובך. כנס קצת

לעניינים, תראה משחקים, תקשיב לפרשנים המקומיים. תוך כדי המשחק מראים גם את הטבלאות של הקבוצות המשחקות וזה עוזר. בפברואר תבוא איתנו לחגיגת הסופרבול ועד אז מבטיח לך שתהיה כבר בעסק.

ThEgReEnKiNg

New member
את המשחק אני מבין כבר פיקס

אבל אי אפשר לומר שהוא לא מוסבך למי שרק מתחיל לראות , לי כבר אין את הבעיה הזאת אני מבין את הרוב. בקשר לפליאוף גם את זה הבנתי פחות או יותר. תודה לכולם על התשובות.

מסובך, מורכב, איך שלא תקרא לזה.

זה מה שיפה במשחק הזה. זה הרבה יותר מ-22 שחקנים שהולכים מכות (כך זה נראה לי שלא מכיר את המשחק).

laufgas

New member
נכון, וגם אני בתור "צעיר" בתחום

אני חייב לציין שגם לי היה את המיתוס של 22 שחקנים שהולכים מכות, אבל כשהתחלתי לנסות להבין את המשחק לא מזמן, רק אז הבנתי עד כמה טעיתי. דבר ראשון הם בקושי מכים אחד את השני מכות עזות. זה נראה חזק, אבל פוטבול משחק אגרסיבי (כנראה). דבר שני, אני הופתעתי לראות את האהבה בין השחקנים. לא זכור לי איזה משחק אני ראיתי, אבח\ל כל הזמן כשהיה דאון ושני שחקנים מקבוצות יריבות נפלו, אז הם עזרו אחד לשני לקום, וזה מאוד יפה. בכל אופן, איפה חוגגים את משחק הסופרבול בישראל? אני מקווה שעד פברואר אני אהיה יותר בעניינים, ואז גם לי תהיה סיבה לבוא!

עדיין מוקדם אבל בשנתיים

האחרונות היינו המון חברה במקום שנקרא "פיצ'ר", שזה בהרצליה. רואים על מסך ענק. רבים מחברי הפורום הזה היו שם. הבעייה היא ששנה שעברה הם התירו כניסה מגיל 25 כך שהצעירים שכאן נאלצו לוותר.

למעלה