כמה שאלות

Liorking

New member
כמה שאלות

1) בכמה אתרים (Progarchives, Allmusic) מוזכר קשר בין פרימוס ופרוג. רציתי לדעת מה אתם חושבים על האלבום החום, אם הוא טוב, דיסוננטי, פרוגי ועוד. 2) האם יש קשר כלשהו בין איירון מיידן ופרוג? 3) בכמה אתרים (Digitaldreamdoor, Allmusic) מוזכר קשר בין האלבום And Justice FOr All של מטאליקה לרוק מתקדם. האם זה באמת נכון? 4)להקת Tool - הקשר ביניהם לפרוג והאם הם דיסוננטיים? זה הכל, פשוט הצטברו אצלי הרבה שאלות וכבר הרבה זמן לא ביקרתי בפורום.

orbiti

New member
מטאליקה

הם לא הרכב רוק מתקדם, אבל באלבום המדובר, וגם קצת בזה שלפניו, הם שאבו כל מיני דברים מהז'אנר הזה. השימוש הכבד במשקלים א-סימטריים, למשל. הקטע One מהאלבום הזה, הוא לטעמי רוק מתקדם לחלוטין. הקטע הזה בנוי כמו יצירה סימפונית, עם כמה נושאים (שבאחד הקטעים האינסטרומנטלים מתחברים אחד לתוך השני), פיתוח כבד ומרתק של מוטיבים ריתמיים, מלודיות מודאליות עם השפעה כבדה של סטרווינסקי, ושימוש מאד מעניין במשקלים שונים ובפוליריתמיקה (בעיקר בתפקיד התופים). קירק האמט, כרגיל, קצת הורס את השמחה עם סולואי הגיטרה המעט יותר מדי רוקיים שלו, אבל זה עדיין אחד מהקטעים החכמים והמרתקים שנכתבו במטאל, לטעמי. איירון מיידן הוא לא הרכב פרוג. הם שאבו קצת השפעה מהז'אנר הזה, במיוחד את המבנים הרחבים והטקסטים האפיים, וגם חלק מקטעי הסולו שלהם, עם התרצות בין שתי הגיטרות, נתנו לפעמים את ההרגשה הסימפונית שיש בעיבוד לקלידים וגיטרה אצל להקות כמו קאמל. טול, לטעמי, הם הרכב רוק מודרני שמושפע מפרוג באופן כבד. הם משתמשים המון במשקלים א-סימטריים, וההרמוניה שלהם מאד לא סטנדרטית, אבל היא שואבת את ההשראה שלה בעיקר מרוק אלטרנטיבי, גראנג' וכד'. אסתטית זה נשמע מאד רחוק מפרוג, אבל יש משהו דומה בגישה וברעיונות (בעיקר בתחום הקצב, כאמור).

Liorking

New member
אני יודע

יש לי את Frizzle Fry, Sailing the Seas of Cheese וגם את Pork Soda. רציתי לדעת כמה האלבום החום דיסוננטי.

Liorking

New member
Frizzly Fry

אמנם התחלתי עם Sailing the Seas of Cheese וגם הוא מעולה, אבל Frizzle Fry יותר קליט ופחות דיסוננטי. יש בו יותר דיסטורשן.

JohnPaul

New member
תודה

שמעתי כבר את sailing the seas of cheese אבל לא התחברתי אליו בצורה יוצאת דופן, למרות שהרעיון של הלהקה הזאת מאוד הדליק אותי. פשוט השירים נשמעים לי מאוד ומדים אחד לשני. אני אתן לזה עוד שמיעה ואחליט.

Liorking

New member
תן לזה כמה האזנות

זה שווה את זה. הפילרים קצת מעצבנים ולא כל השירים טובים, אבל התיפוץ וביצוע הבס מפצים על הגיטרה הנוראה. אני ממליץ על Tommy the Cat, American Life, Sgt. Baker, Fish On.

JohnPaul

New member
שמעתי

אהבתי מאוד, והגיטרה בכלל לא נוראה, אפילו מעולה. אולי אני אקנה את זה בקרוב.

epitaph

New member
תשובה כללית...

אצל הרבה מוזיקאים מתחום המטאל אפשר לשמוע השפעה פרוגרסיבית כזו או אחרת, אחרי הכל הרבה גדלו על המוזיקה של שנות השבעים והושפעו ממנה, בין היתר גם מהפרוג, אפשר לשמוע את ההשפעות בבירור אבל קשה לקרוא ללהקות אלה פרוג. בקשר לפרימוס שהם יותר Fאנק מטאל שכזה, ידוע שיש השפעה ברורה של קרימזון ופינק פלויד על ההרכב מראיונות איתם שהתקיימו, למרות שלדעתי הם לא נשמעים דומה לאף אחת מהלהקות הנ"ל (פלוס כמה קאברים של לאס קלייפול לקרימזו של שנות השמונים ואלבומים שלמים של פינק פלויד בהרכב אחר). בקשר לטול, כמו שכבר אמרו כאן, הם היתכו לתוך המוזיקה שלהם הרבה מאוד זרמים שונים ברוק ולכן התוצאה רחוקה מהרוק למרות שמבחינה רעיונית יש דימיון, יש גם איזו הופעה שקרימזון חיממו אותם והם ניגנו כמה שירים ביחד אבל זה הקשר היחיד שידוע לי. (ייתכן ויש עוד, פשוט שלא ידועים לי).

The Cabana Boy

New member
אמ

אין קשר בין מטאליקה לפרוג. אין קשר בין איירון מיידן לפרוג, אבל היא מעולה בכל אופן. בפרוג ארקייובס רשום שטול הם פרוג מטאל, וזה בולשיט, אין להם שום קשר למטאל.

The Cabana Boy

New member
אגב,

איירון מיידן ממש ממש לא מושפעת מפרוג וכפי שאמרתי אין לה שום קשר עם הז'אנר הזה. זה שיש "מבנים הרחבים והטקסטים האפיים, וגם חלק מקטעי הסולו שלהם, עם התרצות בין שתי הגיטרות" לא אומר כלום, הם בחייהם לא הושפעו או לקחו משהו מהפרוג.

לא מסכים איתך

מיידן הם לא פרוגרסיב, נקודה. אבל להגיד שהם ממש ממש לא מושפעים בכלל מפרוגרסיב זה פשוט לא נכון.יש להם כמה יציאות פרוגיות (לא רעות בכלל), תקשיב בעיקר לאלבומים - SOMEWHERE IN TIME ו - SEVENTH SON, שלטעמי, דרך אגב, הם האלבומים גם הטובים ביותר שלהם, ותיווכח אחרת. חוץ מזה, להקה נהדרת בלי קשר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הדבר היחידי שיצא לי לשמוע ואהבתי

של פרימוס הוא הסולו באס של לס קלייפול, ההופעה הזו שמסתובבת בתוכנות שיתוף הקבצים. יצא לי גם להוריד קטע אחר שהיה ב-MTV האמריקני, נראה לי עם חזיר. מאוד הזוי...

XCLASS

New member
כנראה שאני כבר לא יבין את הקטע

עם הדיסוננטיים....

למעלה