כמה שאלות

VoradoR

New member
כמה שאלות

אני וחברי יוצאים לשביל ישראל, לא לעשות את כולו אלא רק את החלק שמדן ועד טבריה. קנינו את הספר על שביל ישראל שיש בו את כל השביל עם ההסברים ורציתי לשאול האם כדאי גם לקנות את מפת סימון השבילים של כל האיזורים שבהם עובר השביל או שהספר יספיק. עוד רציתי לדעת איזה ציוד רצוי לקחת לדעתכם? האם אינפוזיה של 3 ליטר תספיק ליום הליכה אחד או ששווה לקנות של 5 ליטר? ועוד שאלה, במה שונה תיק שקונים לגיוס מתיק מטיילים? אמרו לי בחנות שאלה 2 דברים שונים לגמרי ותיק גיוס לא יתאים לטיולים.

ליאורט1

New member
בקשר לתיק

אני לא יודע לגבי השאלה הראשונה ולגבי השניה יש לי רק השערה, זה גם תלוי בתקופה שבה אתם הולכים לעשות את השביל, ככל שיותר חם צריך יותר מים. תיק גיוס שונה מתיק לטרקים בכך שהוא פשוט יותר, לתיק גיוס יש שתי מטרות: א. שיכנסו כמה שיותר דברים בפנים. ב. שיעלה על הגב. עם תיק שאתה לוקח לצבא אתה כמעט ולא מסתובב, כמה אתה כבר הולך? מהאוטובוס לאוטובוס הבא או מהאוטובוס לאוהל וכו בטח לא 20 ק"מ ביום. תיק לטרקים בנוי להליכה ממושכת עם התיק ולכן מערכת הגב שלו מתוחכמת יותר ויעילה יותר ותאפשר לך ללכת מרחק גדול יותר בפחות מאמץ(כאב). זה העיקר(לפי מה שאני יודע), עוד דבר שמשפיע פחות הוא שבתיקי טיולים בדר"כ יש יותר רצועות קשירה על גבי התיק שיאפשרו לך לחבר אליו דברים מבחוץ בכל מיני מקומות.

תשובות

אני לא מכיר כל כך את הספר, וגם לא את האיזור, אבל מפת סימון שבילים נותנת לך דרור. היא מאפשרת לך הרבה משחק וגמישות בניווט, כי אתה הרי לא חייב תמיד להישאר על שביל ישראל. ציוד - הכלל הוא מינימליזם: מעט ככל האפשר. בקיץ לא תזדקק לבגדים מלבד אלה שאתה לובש (אולי עוד חולצה לגיבוי). בחורף מומלץ להיות מגובה בבגד יבש וחם. לבישול אתה צריך רק סיר, גזיה, וכלי בישול ואוכל. את המזון עצמו אפשר לקנות כשעוברים במקומות ישוב ולקנות בהתאם למסלול. עוד אוהל קטן לשניים, שק"ש ו/או מחצלת וסמיכה (שוב תלוי בעונה). זה בערך השלד של הציוד שאתה צריך. מים - כמות המים שתצטרך לשאת תלויה בעונה ובמסלול. אני לא זוכר בדיוק את המשוואה של מים לקילומטר בעונה (היא בטוח כתובה איפשהו בספר שקיבלתם) אבל צריך להתייחס אליה במלוא הריצינות כי להיות בלי מים זו ממש מצוקה מפחידה. זה קרה לי פעם אחת וזה באמת היה אחד הדברים הנוראיים שקרו לי בטיול. נקודות שאפשר לשתות בהן בדרך כלל מסומנות במפה ואני מאמין שגם בספר שלך, אתה מאוד מהר תגלה שהנקודות האלה הן שיכתיבו באמת את הניווט. תמיד תיקח בחשבון שלא תמיד תוכל להפיק בהן מים משלל סיבות וכמעט תמיד (ביעקר באיזור שלך) תוכל למצוא משפחה מטיילת עם ג'יפ והרבה מאוד מים וגם הרבה מאוד אוכל טרי ואסור להתבייש כי מי שמתבייש מתייבש. כעיקרון אני לא הייתי ממליץ על אינפוזיה אלא על בקבוקים, הם מאוד זולים ומאוד אמינים. אם רק תצליח לחבר אותם בנוחות לתרמיל הם יהיו מושלמים. אני טיילתי חודש וחצי עם תיק שבעיקרון קניתי לצבא. התיק הזה מסב לי רק נחת. תיק מדגם גליל של חגור 45 ליטר. אתה לא זקוק ליותר, לא בצבא ולא בטיול. למרות שמפונקים יבקשו 65-75 ליטר, לא אני. בלב אכול קנאה אני מאחל לך כיף גדול בטיול.

למעלה