כמה שאלות

J e s p e r

New member
כמה שאלות

אז ככה: התגייסתי ביום שלישי האחרון למוד"ש כשהגעתי לשיחה עם קצין המיון הוא פתאום הודיע לי שמוד"ש החליטו (באמת נזכרו מתי...) שהם לא מקבלים יותר פרופיל 72 (הפרופיל שלי), ולכן אני צריך לבחור משהו אחר. אמרתי לו שנ"מ. החלטתי לנסות להעלות פרופיל, כי הורידו לי על קשקוש, אז הלכתי לרופא, ששלח אותי לרופא עיניים (הורידו לי על סעיף בעיניים), ששלח אותי לבדיקה בתל השומר מתישהו בשבוע הבא. בינתיים אני בפלוגה ה' (פלוגת החולים ואלו שמנסים להוריד פרופיל) בבקו"ם. המטרה שלי היא לשכנע את הוועדה הרפואית לתת לי דח"ש. קודם כל, זה קשה להוציא דח"ש מהוועדה הרפואית? כי המקרה שלי הוא לא מקרה קלאסי שנותנים בו דח"ש (למשל רגל שבורה, שתחלים כעבור פרק זמן). אני רוצה לבדוק את הסיפור הזה של העין טוב טוב באזרחות, נראה לכם שהם יסכימו לשמוע על זה? חוצמזה, הצטלמתי לחוגר לא מגולח. ביום חמישי לפני היציאה הביתה היה מסדר ועיכבו את מי שלא התגלח, אבל אמרתי למ"פ שהצטלמתי ככה לחוגר וחשבתי שאני צריך להישאר ככה והוא לא עיכב אותי. אני צריך להישאר לא מגולח או שמותר לי להתגלח? אני צריך להתייצב בבסיס ב-8. יש לי חברים שמתגייסים מחר לתותחנים. אני אוכל להתעכב קצת ולהגיע, נגיד, בחצי שעה איחור, או שגם על זה אני צפוי להיענש? בטח אח"כ יהיו לי עוד כמה שאלות...

עמית ו

New member
אז ככה:

א) המסלול החדש של מוד"ש (מאז נובמבר) הוא טירונות 04. זה לא מתאים לפרופיל 72. אז הצבא נזכר. ב) דח"ש? אולי. יש סיכוי. קלוש. ג) אל תתגלח, לך תוציא איזה אישור זקן מאיזה דוכן פלאפלים מתנייע. ד)אם אתה לא רוצה תותחנים\נ"מ - אל תתפנה ובקש קרבי שאתה כן רוצה - הם ייתנו לך אחרי קצת טרטורים. אולי אפילו מוד"ש (אבל זה יגרור עוד טרטוריםואולי תיכנס בתור "חריג").

J e s p e r

New member
ומה לגבי עניין השעה?

ולגבי מוד"ש, לא נראה לי שיתנו לי להיכנס לחריג בלי אישור חריג חי"ר. איך שהבנתי הם פשוט קיבלו החלטה שלא מקבלים יותר 72. ועוד 3 שאלות: כמה זמן זה טרום טירונות במוד"ש? אפשר לפנות לשם מישהו אחרי שכבר התחילה הטירונות ולצרף אותו? ויש למשקית ת"ש סמכות לתת דח"ש? ובסירוב פינוי מקרבי לקרבי, מקבלים מה שרוצים בד"כ כבר בטרום מעצר בקו"ם או רק אחרי מעצר? ובד"כ אחרי כמה זמן במעצר?

עמית ו

New member
תתעלם מהשעה, אף אחד לא ישים לב.

לגבי מוד"ש - אולי יתנו לך חריג חי"ר בבקו"ם, אולי לא. שווה לך לנסות אם זה מה שאתה רוצה. טרום טירונות זה דבר משתנה. זה תלוי מתי הגעת לבט"ר, מתי מסתיימת הכשרת הסגל, איך בנוי המסלול. בין שלושה שבועות לכלום נראה לי סביר. נניח ששבוע זה זמן הגיוני. למש"קית ת"ש יש סמכות אחת בלבד - להעביר הלאה בעיות ומסמכים ולדאוג שיטפלו בזה. בסירוב פינוי מקרבי לקרבי לרוב מטרטרים אותך פחות מאשר בסירוב מקרבי לג'ובניק, זה עלול לכלול בין לילה לשבוע במעצר (במקרים חריגים מאוד - יותר) אבל אם אין בעייה חריגה (או מזל נאחס במיוחד) אל תצפה לבלות יותר מלילה או שניים במעצר. עם קצת מזל (ואם ינסו להעלות אותך מוקדם על האוטובוס) לא תבלה אפילו לילה במעצר, רק תשמור על פרחים שיצמחו ועל עמודים שלא יברחו.

J e s p e r

New member
עד כמה אפשר להתעלם מהשעה?

אני בטוח שאם אני יגיע ב-12 כנראה שלא יהיה טוב... עד איפה סביר שאני אמתח את זה? 9? 10? ולגבי המשקית ת"ש, למי היא מעבירה את העניינים הלאה?

liorp1000

New member
אני מניח שאתה אמור להתייצב

ב"פרגולה" של פלוגה א'? אם כן, בדרך כלל עד שכולם מגיעים מתחילים ב-9:00-9:30 אם אני זוכר נכון. למרות שזה הבקו"ם, לא כדאי לשחק עם שעת ההגעה. ראיתי אחד שנאמר לו שיישפט על כך שאיחר (אינני יודע אם זה נעשה בפועל). מש"קית ת"ש, במקרים חריגים של בעיות ת"ש, יכולה לעזור לך למלא בקשה ולתת המלצה לדחיית שירות על מנת לטפל בהן.

למעלה