כמה שאלות...

«Jimmy Page»

New member
כמה שאלות...

האם קיים תיעוד ברשת לגבי נקודות לחץ שונות בגוף? נקודות תורפה וכו'? והאם ישנה דרך להמם יריב, בלי לעלף אותו? להביא אותו על סף עילפון, אך לא לגרום לאיבוד ההכרה. שחור בעיניים, סחרחורת וכו'... מכה כלשהי, בנקודה כלשהי, שתוציא את היריב משליטה לכמה שניות. ? תודה מראש.

../images/Emo18.gifרק אל תנסה את ב-../images/Emo82.gif

בלי השגחה של מורה כי זה עלול להיות מסוכן
. חומר כזה של נקודות לחץ הוא בדרך כלל חומר מתקדם, ולא משהו שלומדים בשיעורים הראשונים (לפחות לא נקודות לחץ שיש בהם סכנה). קח את המסמך הזה לידיעה כללית ולא כתורה שיש לנסותה, בלי קשר לזה שידע כזה שמופץ חופשי באינטרנט עלול להיות גם לא נכון, או חלקי. רן.

«Jimmy Page»

New member
ברור...

אני קורא את החומר הזה למטרות לימודיות... זה בעיקר מעניין אותי. ידע כללי זה דבר טוב.
ולbmt29, ישנה נקודה מתחת למפרק הכתף, מין בליטה שכזו, שכנראה שאתה מדבר עליה. עד כמה שידוע לי, יכולה לגרום לפריקת הכתף... וMidNight Flame, קיימות עשרות אופציות במצב כזה, כך שאני לא חושב שיש אופציה מומלצת על פני השנייה... זה עניין של מצב והעדפה...

«Jimmy Page»

New member
אבל, כל אחד...

צריך להתאים את האמנות בה הוא מתאמן לעצמו. כל אחד לומד את כל הטכניקות האפשריות, ובוחר מה לאמץ ומה להשאיר בגדר ידע בלבד... לכן, יש עניין של העדפה. אחד יעדיף להטות את הגוף ולהכות במפרק הכתף, האחר יעדיף להשתמש במגל לצלעות, ועוד אחד יחליט שהוא עושה בריח על היד הפשוטה של התוקף. אני חושב שיש מקום להעדפה... אני יודע שאני יכול לתקוף את צלעותיו עם אגרוף מגל, אך אני מעדיף ללכת על מפרק הכתף. לא?

MidNight Flame

New member
כמובן, ליתר דיוק...

אתה עושה מה שהאינסטינקט שלך תורגל לעשות, במצב כזה הזמן להעדפות או החלטות כמעט ולא קיים.

«Jimmy Page»

New member
לא אם עומדים מול אדם מיומן...

שפועל מהר. יצא לי, לצערי, להגיע לכמה מצבים מול אנשים מסויימים, מולם היה לי די והותר זמן להחליט ולהעדיף (וללכת לשתות כוס קפה, ולחזור). אם אעמוד מול אדם מהיר ומיומן, אתה צודק.

bmt29

New member
כן ולא,

אני מכיר את הנקודה שאתה מדבר עליה, אחלה מקום לפריקת כתף. אבל בדיון זה חופשו נקודות שלא מסיבות נזק, התכוונתי לנקודה שנמצאת קצת יותר פנימה אל תוך החזה, והיא גורמת לשוק רציני אבל לא לפציעה חמורה.

bmt29

New member
יש דבר אחד שאני זוכר...

מן משהו, כשבן אדם מנסה לאגרף אותך, נניח בסיגנון קארטה, אז קיימת שיטת התגוננות שבה אתה פונה אליו עם צד הגוף שלך, ושהאגרוף שלו נשלח אתה מושיט יד מאוגרפת לכיוון נקודת החיבור שלו בין החזה לכתף. כך יוצא שהוא בעצם "משפד" עצמו על האגרוף, ומניסיון זה מהמם! מביא אותך לשוק של כמה שניות...

MidNight Flame

New member
או שאתה פשוט,

קצת מסיט את עצמך באלכסון בשילוב כיפוף קל ומכניס מגל מאחורי הצלעות שלו.

broccoli

New member
דווקא לינק טוב, עם סרטים שווים

עם קישור לסרט הקלאסי על דימ מאק: http://www.bullshido.net/modules.php?name=Links&file=viewlinkinfo&id=122 (בונוס למי שיזהה את פורסט גריפין)

למעלה