כמה שאלות....

ענבלית5

New member
כמה שאלות....

שלום! מספר שאלות לי אליכן אודה לכן על ההיענות. א. מה משמעות של השימוש ב"קיבועים" שאני כל הזמן שומעת בקליניקה? האם חוסר הפרדה זהו קיבוע? ב. מה ההשלכות של קיבועים? ג. מה המשמעות לכך שילד מפעיל את חגורת הכתפיים כאשר אינו אמור להפעילם לדוגמה במהלך כתיבה או גזירה? האם מסיקים מכך כי קיימת חולשה בכפות הידיים? האם זהו קיבוע? ד. מה הגורם לחוסר הפרדה בין מפרקים? תודה

קיבועים ...

מה משמעות של השימוש ב"קיבועים" שאני כל הזמן שומעת בקליניקה? האם חוסר הפרדה זהו קיבוע? - קיבוע, יכול להתפרש כ"תבנית תנועה פרימיטיבית יותר, מעין התקעות על שלב התפתחותי קודם", אבל התמונה המתקבלת היא של "יצוב יתר" או "שחרור יתר" ... של איבר דיסטלי או פרוקסימלי, בעת תנועה. כך נמצא קיבועים בחגורת כתפיים, קיבועים בצואר, בלשון. יש פעמים שנבקש את המטופל ליצר "קיבוע" איכותי יותר כדי להשיג תנועה יעילה יותר. ב. מה ההשלכות של קיבועים? - קיבוע, הוא בעצם הפעלה לא יעילה של קבוצות שרירים הנילוות לתנועה, בעצם מדובר בתנועה "בזבזנית" ולא חסכונית. תת סעיף אנרגיה בתפקוד מוטורי. ג. מה המשמעות לכך שילד מפעיל את חגורת הכתפיים כאשר אינו אמור להפעילם לדוגמה במהלך כתיבה או גזירה? - נוצרת תנועה גלובלית, והפעלת קבוצת שרירים גדולה יותר, מה שיכול לאפשר אובדן אנרגיה והתעייפות מהירה, וכן חוסר יכולת לייצר תנועה דיסטלית מדוייקת - נוכל לראות איכות קו ירודה, ריגידיות בתנועה כשמותח קו ... האם מסיקים מכך כי קיימת חולשה בכפות הידיים? - לא הבנתי. התכוונת שאם קיים קיבוע ניתן להסיק על חולשה בכפות ידיים ? לא ! קיימים ילדים המייצרים קיבועים בחגורת כתפיים ובכל משיגים ביומאכניקה מצויינת של כף היד. היצוב הפרוקסימלי האיכותי ( ההיפך מקיבוע ) הוא זה שמאפשר את התנועה הדיסטלית, מעין מנוף שמאפשר את התנועה. ד. מה הגורם לחוסר הפרדה בין מפרקים? - רפיון קבוצות שרירים, גמישות יתר לעיתים דורשת קיבועים, חוסר קואורדינציה בין קבוצות שרירים, ויסות חושי ( פרופריו ) לא איכותי. המון מרכיבים. מקווה שעזרתי קצת

ענבלית5

New member
תודה ובהמשך...

א.אני רוצה רק לחדד, אם כן כאשר אין הפרדת תנועה קיים קיבוע?? ב.מה יהיה הדגש בטיפול בילד עם קיבועים לדוג', ילד שעושה קיבועים בחגורת הכתפיים במהלך גזירה או כתיבה, מה עושים??? תודה מראש

הדרכה וירטואלית המשך ...

אני מרגישה שיש לך המון שאלות, ויכולתי להדריך אותך כאן, אבל לא מרגישה שזה מספק ... האם את מקבלת הדרכה במקום העבודה שלך ? זה חשוב מאוד ... חשוב שתדעי שיש צורך לדווח על שעות הדרכה, לקראת ההסמכות אליהן מתכוונים בעתיד. ולשאלתך ב"קטנה" ... חוסר הפרדת תנועה הוא סוג של קיבוע בהיבט של "דגם תנועה ראשוני יותר". חוסר הפרדת תנועה יכול לנבוע מיצוב יתר, משחרור יתר , מחוסר קואורדינציה... מכל מיני דברים. צריך לבודד את המרכיב הבעייתי ולחזקו. כשילד מקבע את חגורת הכתפיים, ברוב המקרים מדובר בקושי בביצוע קוקונטרקשין של קבוצות שרירים בחגורת הכתפיים ,בד"כ מחזקים את חגורת הכתפיים במקרים קיצוניים נדרשת התערבות פיזיותרפיה התפתחותית. במקרים קלים תרגול ספציפי של חגורת הכתפיים ( כמובן שתרגול במהלך 10 דקות מתוך טיפול של 45 דקות פעם בשבוע, לא יעשה את העבודה...נדרש תרגול זהה בבית !!!!!), אני מוסיפה גם מלל שמכוון את הילד לשפר את המודעות למנח הגפה ביחס לחפץ - מספריים ונייר. " תחזיק את הידיים קרוב לגוף כדי שלא יתעייפו" או " כשאתה מחזיק את הידיים באויר, הן נורא מתאמצות, נסה להצמיד אותן אל הגוף, או לייצב אותן על השולחן" ... כל ילד לגופו. אבל אני באמת חושבת שעל שאלה כזאת נדרשת הדרכה מסודרת, זה שלב מוקדם מדי להעזר ב"כתובים" ... צריך לראות את ה"מטופל" דרך איסוף הנתונים עליו, דרך ההכרות שלך עימו. ועוד ... בהצלחה לך

למעלה