כמה שאלות.....

• פותח הנושא LiMat
  • פורסם בתאריך

LiMat

New member
כמה שאלות.....

היי לכולם ... יש לי כמה שאלות שאני ממש אשמח אם יתנו לי תשובות ... אם אני קונה בחו"ל מכשיר (לא דרך האינטרנט)יש צורך לשלם מכס ? מה ההבדל בין המכשיר הרגיל לבין המיני? וחוץ מזה אז קראתי באיזה מקום שצריך להחליף את הסוללה של המכשיר כל שמונה חודשים כי היא נשחקת, ורציתי לבדוק אם זה נכון...

smaly77

New member
בקשר למכס

אני אישית קיבלתי הודעה היום מהמכס לשלם 250 ש"ח על אייפוד שהזמנתי מחו"ל...

GoatGuy

New member
איזה אייפוד?

מאיפה הזמנת, איזו שיטת שילוח, כמה זמן לקח לו, כמה הוא עלה - ומה בדיוק היה כתוב במכתב? אתה אמור לשלוח את הכסף ואז ישלחו לך את המכשיר?

xslf

New member
בקשר לסוללה

האייפוד שלי (לא מיני) כבר בן שנה וחצי, בשימוש כבד מאוד, והסוללה עובדת נהדר.

benler

New member
תשובה

אם מחיר המכשיר לא עולה על 200$ (מיני, שאפל) - יש פטור ממיסים על פי החוק. רוב הסיכויים שגם אם המחיר גבוה יותר ותעבור/תעברי עם המכשיר במסלול הירוק לא תהיה בעייה - לא שמעתי מעולם על מישהו שעוכב בגלל מכשיר כזה. כמובן שהיפטרות מהקופסא תעזור. בן

באגיי

New member
ואם המכשיר עלי או על מישהו והקופסאה

בתיק? יש עם זה בעיה? או ללא הקופסאה רק המסמכים והציוד הנלווה בתיק והמכשיר על (או שוב על אדם שמגיע לארץ ועובר במסלול הירוק ומזמנים אותו לבדיקה ?

LinkTree

New member
הבהרה

המסלול הירוק אומר שאתה מצהיר שאין לך שום דבר לצהיר עליו. אם אתה עובר שם כאשר יש לך משהו להצהיר עליו (כמו IPOD ביותר מ 200$ - או יותר נכון סך כל המוצרים שאתה מביא מחול הם יותר מ 200$) ועוצרים אותך לבדיקה שיגרתית ותופסים אותך בדרכ כלל אוטומטית תשלם מכס כפול ואולי גם כנס. עכשיו בנוגע להברחה של המוצר במכס (כי בתכלס לעבור במסלול הפטור כאשר יש לך משהו שאתה אמור להצהיר עליו זה נקרא להבריח) זה אפשרי ויהיה קשה מאוד למישהו להוכיח שה IPOD שלך נקנה בארהב - אבל עדיף שתהיה מודע למה שאתה עושה.

באגיי

New member
אני מודע לעיניין ההברחה אבל אני גם

מודע לזה שאנחנו חיים במדינה שרק גונבת ככה שריגשי אשם לא יהיו לי אם זה יקרה . זה לא שקיימת אלטרנטיבה שפויה לרכוש בארץ מכשיר שמחירו 1500 שח (פוטו) עולה בארץ במקרה הכי טוב 2700 שח ???? וזה אחרי שמס הכנסה (איך לומר במילים עדינות ) מסרסים אותך ,כנ"ל הרבה משרדי ממשלה אחרים. אגב ההברחה לדעתי לא נוראה כמו למשלים מיסים על דלק או מכוניות או המחיר שאנו משלמים 3 שנים בצבא (ולא מקבלים כלום ) . אני לא ממש מעודד את עיניין ההברחות אבל יש דברים שאין להם פרופורציה. ולפי מה שאני יודע על מתנות לא אמורים לשלם מכס כלומר אם אני מצהיר שהמכשיר לא נקנה בידי וגם אינו חדש - כך שלי אין מושג כמה הוא עולה .

LinkTree

New member
חלילה

אני ממש לא מנסה לנגן לך על המצפון בעניין הזה וממש לא בקטע של האם נכון או לא לעשות כזה דבר (גם אני חטאתי לא פעם בלהביא דברים מחול במסלול הירוק) הערתי רק על מנת שלא יהיו פשוט אחרכך הפתעות למישהו אחר אם הוא ילך על ה"שיטה" הזו.

באגיי

New member
אה אוקיי אנחנו משדרים על אותו גל

בסדר גם אם כך אז תודה על הפניית תשומת הלב אני לא ממש בעיינין ולא ממש מעודד אבל מצין את הקיים שלפעמים בלתי נמנע

GremlinX

New member
אתה יודע כמה מכס משלמים?

קניתי Iriver h 320 שעלה לי 300 דולר בארה"ב...כמה אני אשלם במכס..? דרך אגב זה לא סך המוצרים שקנית ב 200 דולר, זה אם קנית מוצרים מסויימים שיש עליהם מכס וקנית מוצר במעל מ 200 דולר... מצלמות ( לא וידאו) אין עליהם מכס אז גם אם קנית ב 2000 דולר אתה יכול לעבור בירוק בלב שלם ונקי

TheRealDeal

New member
מעל 50$ ביבוא בדואר מחויב במכס..

בייבוא אישי (כשחוזרים מחו"ל עם מוצרים עליכם) משלמים מכס רק מעל 200$, וכמו שרשמתי מעל 50$ כשמזמינים מאתרים והם שולחים בשירותים כמו FEDEX, UPS, USPS, כל מוצר שנכנס לארץ בקיצור, בדואר שליחים בסיכוי לשלם מכס הוא ודאי (UPS, FEDEX), בUSPS, דואר רשום, בדר"כ לא רשום השווי של המוצר על האריזה, וברוב המקרים לא משלמים כלום, ובדר"כ, USPS מגיע תוך שבוע-שבועיים.

GoatGuy

New member
יש יוצאים מן הכלל

מחשב כף היד שלי עלה מעל 400 דולר והגיע עם שליח עד הדלת ללא מכס, עם חותמת של "פטור ממס" של המכס.

benler

New member
סלט שלם כל השרשור הזה

אני אשתדל לעשות קצת סדר: באופן כללי: 1) על כל מוצר שמיובא לארץ מוטל מע"מ בשיעור 17% (פרט ליוצאי דופן בודדים שאינם מעניינו). 2) על מוצרים שונים מוטלים בנוסף מיסי קנייה ומכסים - למשל: - על iPod יש 18% (המכס מגדיר אותו כ "קומפקט דיסק נייד) - על מחשבים ומצלמות אין בכלל (מע"מ כמובן שיש !) מכאן ברור שעל פי החוק, על יבוא iPod יש לשלם מס של 35%. דרך אגב, המחיר שעל פיהו מחשבים את המס, הוא המחיר בחנויות/המחיר לצרכן. במכס יושבים אנשים שבודקים ב Froogle את המחירים אם יש להם כוח, כך שאין טעם לספר ש iPod חדש עלה 58$ לגבי יבוא בדואר 1) על פי החוק, יש פטור ממיסים אם ערכה של חבילה נמוך מ 50$ ותכולתה מיועדת לשימוש אישי/מתנה (בקיצור - אין כוונה למכור את התכולה). 2) בכל מקרה אחר, רשויות המכס אמורות לשחרר את החבילה רק אחרי גביית המיסים. במקרים רבים המוכסים לא עושים את זה, אבל הם רשאים. 3) הזמנת חבילה דרך שירותי דואר כגון Fedex, UPS וכדומה מעלה את הסיכוי שייגבו מיסים כי החברות הנ"ל בדרך כלל מדביקות חשבונית עם פירוט תכולה (ולעיתים גם מחיר) על החבילה, מה שעושה חיים קלים למוכסים. העברה ידנית ע"י חוזרים מחו"ל 1)במקרה זה, הכללים דומים לכללים מקודם, רק שסכום הפטור עולה ל 200$. 2) המסלול הירוק מיועד לאלה שאין להם פריטים הדורשים הצהרת מכס. 3) במקרה שאדם עוכב במסלול הירוק ונמצאו עליו פריטים הדורשים תשלום מס, רשאים המוכסים לגבות כפל מיסים. מותר להם לוותר וכך הם עושים במקרים רבים. 4) שמירה על הקופסא מגדילה משמעותית את הסיכוי שבבדיקה מקרית יגלו פריט חדש. קשה לדעת אם iPod שמונח בתיק ללא קופסא הוא חדש ויש סיכוי טוב לעבור בדיקה כזו בהצלחה. לנוחותכם, אני מצרף שני לינקים: הראשון - לאיתור המיסים על פריט ספציפי השני - איתור לפי קטגוריית מוצרים בהצלחה, בן

GremlinX

New member
מספר שאלות

ה IRIVER לא מופיע שם,אז אני משלם רק 17 אחוז...? ואיך הם יודעים כמה הוא עלה לי...? ובנוגע למצלמות ..הבנית שאין מס ומכס...זה נכון גם לדיגיטאליות...?..?

benler

New member
לא ממש הבנת

iRiver זה כמו iPod - יש סה"כ 35% מס. יכול מאד להיות שיוותרו/לא ישימו לב, אבל ייתכן שיתעקשו ויבדקו את מחיר המוצר באינטרנט. לגבי מצלמה - יש רק מע"מ (אין מכס). לא שמעלי מעולם על מישהו ששילם מס על מצלמה שהביא איתו. מומלץ להיפטר מהאריזה ליתר ביטחון. בן

GremlinX

New member
הבנתי

לגבי המצלמה וגם לגבי ה IRIVER ,נפטרנו מהאריזה...ונשים את הנגן עלינו ככה שיהיה פחות סיכוי שיבחינו בו... אבל ה IRIVER לא מופיע אצלם... טוב,נקווה שלא יעשו צרות... הבעייה שקנינו את ה IRIVER שעלה 300 דולר וקנינו Canon D20 שעלתה 2000 דולר בעיגול כלפי מעלה... טוב,נקווה שלא נשלם עליה 17 אחוז כי זה הרבה...

GremlinX

New member
עוד שאלה

זה 200 דולר לכל נוסע או 200 דולר לכל מוצר כי נגיד יש את הנגן והאוזניות שעלו עוד 50 דולר והמעביר לרדיו שעולה עוד 50...זה כבר 400 דולר עם הנגן והתוספות...

benler

New member
200 לנוסע

אבל אין צבירה ואין קיזוזים (ז"א, אם הבאת מוצרים ביותר מ 200$, אתה אמור לשלם על הכל). בכל מקרה, תעיף את הקופסאות. אם יש יותר מנוסע אחר, תחלקו את הדברים הגדולים. אוזניות ו iTrip זה שטויות - אף מוכס שפוי לא יתייחס לזה. בהצלחה, בן

למעלה