כמה שאלות.....

• פותח הנושא LiMat
  • פורסם בתאריך

TheRealDeal

New member
משהו על קנייה דרך MUSTOP

MUSTOP הוא אתר שאליו אפשר לשלוח מוצרים שמזמינים והם ישלחו לארץ, על מוצרים שמזמינים מהם משלמים מכס ומע"מ, והחישוב שלהם נעשה ע"פ מחיר המוצר+משלוח בתוך ארה"ב+ ביטוח בתוך ארה"ב, על כל זה משלמים 35% מכס, ועוד כ20$ משלוח של MUSTOP לישראל, ואני לא זוכר אם הם גם לוקחים ביטוח לחבילה...

benler

New member
וואלה ?!

אתה גם בטח חושב שלמלא דלק במכונית פרטית בתחנת תדלוק צבאית זה לא נורא כי לא שלמו לך מספיק משכורת ? נכון שאתה גם חושב שלצרוב דיסקים זה בסדר גמור ? ואיפה עובר הגבול מבחינת הברחות ? האם להבריח מכולה עם 50000 פקטים של סיגריות בלי מיסים (כי יש יותר מידי) זה בסדר ? ו 500 ? ו 50 ? מדינה, כמו משפחה חייבת להתפרנס, אין מה לעשות - מיסים זו אחת הדרכים. רוצה להיות עבריין (כמו הרוב) - לבריאות, אבל למה להתגאות בזה ? בן

JustThomas

New member
אני בעד מה שאתה אומר,

אבל אתה לא יכול לדעת כמה מהמיסים והחובות האלה הולכים לכסף שהמדינה מאוד מאוד צריכה.

benler

New member
זה מה יש

תבחר באנשים ישרים לכנסת ולרשויות ותתרום לעמותות הנלחמות למען שלטון תקין. העובדה שהמצב לא מושלם, לא צריכה לתת לאנשים לגיטימצינ להפוך אותו ליותר גרוע. בן

באגיי

New member
אוקיי. ( חזרה אחרי תקופה של שנה )

ניסיתי לענו לא הלך (ההודעה לא נשלחה זה היה ארוך לא משנה ). בקצרה - לא גאה אבל יש דברים שעודים כמו ליסוע באיילון 110 שהחוק הוא 90. הנגן כניראה יגיע אם מישפחה של חברים שהיו בשליחות בארהב . מתוך סקרנות מעניין אותו מה החוק לגבי העיניין הזה ... אנשים חיו שם כנו להם בגדים מכשירי חשמל וכו והשתמשו בהם שם (וחלק נגיד והשתמשו) האם החוק שונה לגבי מקרים אלה או עדיין לאדם אסור לחזור לארץ עם שום דבר שעולה על 200 דולר??? שזה בערך 2 זוגות נעליים, והרי משפחה עם ילדים אז צעצועים ובגדים כי הם גדילים ודברים שהיו חסרים שם לחיי היום יום ... מה קורה במצב כזה?

benler

New member
התשובות באתר משרד האוצר/המכס

אני לא סגור על החוק, אבל למי שגר בחו"ל יש כמות מסויימת של ציוד שמותר ביבוא. תבדוק באתר של המכס (תיעזר בלינקים שצירפתי קודם) - שם יש את כל חוקי המכס. בן

באגיי

New member
יש לי חדשות (אני מרגיש חולה נפש)

אחרי סיור באתר ממשלתי הינה ציתות לגבי מכס 16.1. באוגוסט 2000 הופחתו מסי הקניה על מאות מוצרים ובוטלו המסים על מאות נוספים. כתוצאה מהמהלך ירד נטל המיסוי העקיף בישראל בכ- 1.3 מיליארד ש"ח. בין המוצרים עליהם בוטל המס בשנים האחרונות נמצאים תשומות לבניה כזכוכית, אבן, ברזל, קרמיקה, שיש וכן תשומות עסקיות כמכונות צילום, מגרסות וקופות רושמות. גם מוצרי חשמל ביתיים קטנים כמערבלי מזון, טוסטרים, מכונות קפה, קומקומים, מייבשי שיער זכו לפטור ממסים. כמו כן, בוטל המס על מוצרים "הנוחים להברחה" כמצלמות וידאו, שעונים ומכשירי ווקמן ודיסק מן.

benler

New member
בוטל המס - לא המכס

ו iPod מוגדר במכס (משום מה) כ"קומפקט דיסק) ועל זה מוטלים גם מיסי קניה. צר לי. בן

באגיי

New member
אם אני לוקח את זה למשפט

סתם ככה נומר לכיף(לא הבאתי כלום לא אני מביא ). אלא מבחינת עיקרון כי זה לא קומפקט דיסק הדבר היחיד המשותף זה שזה נייד . באיי פוד יש דיסק קשיח לא cd . ועם כבר אז דיסקמן או וולק מן או מיני דיסק אבל ממש לא קומפקט דיסק נייד. אני בשוק מהשטויות (נראה לי שכל מה שהם מחרימים שם הם גם מעשנים את הכל בכמויות). תמונה מצורפת של קומפקט דיסק נייד.

benler

New member
אתה צודק

אתה מוזמן לפתוח במלחמה מול רשויות המכס. אני אתן לך תמיכה מורלית אם תרצה. בן

LiMat

New member
בקשר לסוללה

עוד משהו... יש אפשרות לקנות סוללה חדשה לIPOD ?ואם כן מישהו אולי יודע טווח מחירים ?

benler

New member
אפשרי

אפשר לתת להחלפה בארץ ואפשר לקנות סוללה ולהחליף לבד - אם מזמינים מחו"ל זה גם זול יותר. כדאי שתספרי איזה iPod יש לך - זה משפיע על המבחר ועל המחיר של האופציות השונות. בן

LiMat

New member
תשובה

עוד לא קניתי ... אני עדיין מבררת פרטים (מחירים וכאלה) כרגע אני מתלבטת בין מיני אייפוד 6GB לבין האייפוד 20GB או 40GB . אני פשוט רוצה לדעת טווח מחירים של סוללות כדי לדעת אם זה משתלם או אם עוד שנתיים שלוש אני אצטרך לקנות מכשיר חדש... בגלל זה תמיד טוב לברר אצל אנשים עם נסיון...

למעלה