כמה שאלות

fireman

New member
כמה שאלות

מה אומר התקן לגבי גובה מינימלי של שקע (רגיל\כוח) גובה של מפסק תאורה מפסק מחליף. שקע טלפון\TV וכו....?

asher40

New member
גבהים - תגובה

שלום לך , הדרישה לגבי שקע רגיל או כח היא גובה של לפחות 30 ס"מ. אם יש מגבלה כל שהיא ,ריהוט וכדומה ,אז כמובן הגובה משתנה בהתאם. בחדרי ילדים ,התקן מגביל גובה ל 1.60 מ' העיניין לא נאכף מכיוון שהשקעים כגון גוויס ודומיהם ,מוגנים להחדרת חפצים לתוכם. לגבי גובה מפסקים ,יש את המקובל והוא משתנה בהתאם לדרישת האדריכל/מעצב הפנים.כבר לא נהוג להתקין בגובה 1.40 כפי שהיה נהוג לפני שנים.כיום מומלץ להתקין בגובה 1.20 מ' או אפילו 80 ס"מ ,ע"מ לתת מרחב נקי בגובה עין.שקעי טלפון ותקשורת בכלל ,ברוב המקרים מותקנים בגובה 60 ס"מ והם מאחורי שולחן או מזנון וכו'. מקווה שעזרתי , שטרן אשר.

fireman

New member
רוב תודות אשר! עזרת לי מאוד!

חג שמח!

fireman

New member
ברשותך שאלה נוספת

לגבי גודל החיבור.... אני אמור לקבל חיבור תלת פאזי של 25 אמפר. ויש התלבטות אם לקחת חיבור של 25 אמפר או 40 אמפר (תלת פאזי כמובן) בבית מותקנים 4 מזגנים של 1 כ"ס לערך, מזגן מיני מרכזי, דוד שמש\חשמל ושאר מוצרי החשמל שיש בכל בית....תנור אפיה, מכונת כביסה, מדיח, מקרר, טלויזיות מחשבים, מכשירי וידאו, DVD וכו.... אז 25 או 40?

Yaara77

New member
Think as a woman

When I come home after work, I need cool air, hot water, cooking and washing and watching TV all at the same time. The answer is 3 x 40 - or your wife will be pissed off. Smiles Yaara

wil

New member
כל זה ביחד עדיין לא אמור לצרוך 3X25

מזגן מרכזי - אולי 8 אמפר בכל פאזה. דוד מים חמים - 8 אמפר. מכונת כביסה - 10 אמפר (בפאזה אחרת). תנור - 10 אמפר בפאזה השלישית. סיכום: בכל פאזה כ-16-18 אמפר. היתרה למכשירים קטנים, תאורה, טלויזיה וכו' - שצורכים מעט. זה כמובן תלוי בחלוקה נכונה בין הפאזות - כדאי לשבת ולחשוב מה השימושים ולעשות את החישובים.

asher40

New member
חיבור תלת פאזי - תגובה

קשה לאמר לך בוודאות האם 25*3 A ,יספיקו לך. היה עליך ,לדעתי האישית ,לתכנן זאת מראש ,ע"י חישוב הספקים כולל לכל המערכת ,בהנחה שאתה משתמש בכ 80% מהצרכנים וכך לקבוע את המפסק הראשי. במידה וזה מצב נתון והעבודה של הקו הראשי בוצעה ונפרס כבל של לפחות 10*4 ממ"ר ,אז תקבל את ההזמנה הנוכחית ולאחר מכן תבדוק (יותר נכון החשמלאי) את הצריכה בעומס!!! עם אמפרמטר.יש כאלה שבודקים מבלי להפעיל את הצרכנים המשמעותיים וטועים בכך. עליך להפעיל את כולם כולל כולם.במידה ויש צורך בהגדלה ויתכן מאוד שכן ,אז כל שיוותר לך לעשות הוא ,להזמין הגדלה ל 40*3 A וכמובן החלפת המאמ"ת הראשי והפחת . מקווה שעזרתי , תוכל להתייעץ איתי גם טלפונית אם תרצה , 052-3375940 אשר.

wil

New member
לגבי ה-80%

כבר קראתי את המספר הזה פה כמה פעמים. מי מפעיל באופן נורמלי 80% ממכשירי החשמל בבית שלו בו"ז? מזגן - בסדר, פועל הרבה שעות ברציפות חלק מהשנה. תאורה - בסדר, אם כי אנשים נורמליים לא מפעילים 80% מגופי התאורה בבית בד"כ. מכונת כביסה+מייבש - מה, מדובר במכבסה? שניהם עובדים ברציפות ובמקביל כל היום? קומקום חשמלי - מכה מים רותחים כבר בית אחד צריך? תנור אמבטיה - כמה זמן מקלחות כבר יש ביום? דוד מים חמים - מה, יותר משעתיים-שלוש ביום? מייבש שיער - כמה זמן כבר אפשר לייבש שיער ביום? וכו' וכו'. או שייתכן ולא הבנתי נכון והחישוב כולל רק חלק מהמכשירים? איזה?

fireman

New member
השאלה היא לא המצב התמידי

אלא מה יקרה אם ו....באמת צריך את הכל. תראה, אצלי בבית ביום שישי...כל הבית עובד כמעט... המכונת כביסה עובדת נונ-סטופ מצאת החמה ועד כניסת השבת, כך גם כמעט כל מכשירי החשמל שבמטבח.... כרגע יש לי בבית שאני גר בו חיבור של 25 אמפ' בפאזה יחידה.... כל המכשירים החשמליים שבמטבח והמכונת כביסה עובדים בלי בעיה....כשמוסיפים מזגן למשוואה נשארים עם "רזרבה" מאוד מאוד קטנה להערכתי אם כי נדיר מצב שבו המפסק נופל..... לגבי מה שיקרה בבית החדש, מדובר בארבעה מזגנים נוספים, אחד מהם כנראה מיני מרכזי תלת פאזי של 4.5\5 כ"ס ועוד 4 מזגנים קטנים, למכונת הכביסה כנראה יצטרף מייבש ועל הגג יעמדו 2 דודי מים ולא אחד.... ביום שישי הבית מאוד "חי" אצלנו מבחינת מכשירי החשמל...כמעט הכל עובד ובלי הפסקה. לגבי התאורה...אצלי בבית יש ילדה שלא מכירה את המושג לכבות את הכל אחריה....בבוקר אם היא האחרונה שיוצאת מהבית....היא תשאיר את הכל דלוק ועובד בלי שום בעיה כאילו יש עוד 8 אנשים בבית אחריה שיכבו את הכל... לצורך העניין אם אני מבצע חיבור של 25X3 זה יעלה לי 4739 ש"ח או 7529 ש"ח לחיבור 40X3...ז"א הפרש של 2790 ש"ח. אם אני מבצע הגדלה מ25X3 ל 40X3 המחיר קופץ ל 3916 ש"ח... חיסכון של בערך 1100 ש"ח בביצוע חיבור 40X3 באופן מיידי... נראה לי שאני אזמין 40X3 וזהו. תודה רבה לכולם על התגובות! ערב מצויין.

למעלה