כמה שאלות...

כמה שאלות...

1: הרשומות אמרו יותר מפעם אחת שלבועות דרקון יש כוחות עצומים והם יודעות לאגן על עצמן...איך קנדר קטן ועלוב הצליח לשבור בועת דרקון? 2: איך אפשר להרוג (בעולם הרומך) רוחות רפאים? למה הרוחות הטובות (מהיער הקודר) לא עזרו במלחמת הרומך? למה ראש האדונים לא עזרה במלחמת הרומך? 3: למה קוראים לסדרה רומך הדרקון? הרומך הוא רק חלק ממש קטן ולא חשוב בעלילה... למה לא קראו לסדרה מלחמות הדרקונים או מלחמות קרין או דרקוני קרין או כל שם אחר... 4: למה קיטיארה (בדרקונים של אביב) לא שלחה את הרוח שלה להתנקש באריאס מהתחלה?

RoCKeR121

New member
כמה תשובות

1.נדמה לי שקנדרים לא כ"כ מושפעים מההשפעה של הבועות על אנשים ואני חושב שההשפעה היא יותר על קוסמים... וחוצמזה אתה שוכח שזה היה הקנדר האימתני "אימת אנסלון" כמו שמכנים אותו בהמשך... 2. הדרך להרוג רוחות בקריין היא בעזרת קמיעות או כוחות של כוהנים או קוסמים חזקים מאוד או ע"י האלים הרוחות ביער הקודר עזרו במלחמת הרומח למרות שזה לא כתוב בשומקום(כתוב על זה בדרקוני להבת קיץ או באגדות אני לא בטוח) גם ראש האדונים עזרה למרות שלא כתוב על זה כלום שידוע לי עליו 3.הרומח הוא מהות הסידרה... אם היית קורא חלק מהספרים שלא תורגמו היית מבין והחלק של הרומח ממש לא קטן, מדובר על נשק מיתי שאבד והוא הדרך היחידה שיהיה סיכוי להביס את שרי הדרקונים היא בעזרתו 4. אתה בטוח שקראת את כל הטרילוגיה? כי כתוב שם שאריאקס הוא המכשף העריק הכי חזק באותה תקופה ורק בעזרתו של רייסטלין תניס הצליח להרוג אותו וחוצמזה הוא גם היה מוגן ע"י טאקיזיס וע"י קמיעות וטבעות משלו...

python 4

New member
"דרקונים בשמי קרין"

פעם הצעתי שהיו צריכים לקרוא לסדרה ככה, ולא "רומח הדרקון".. אבל אז הייתי צריך להגיד שאני מנהל פורום "דרקונים בשמי קרין". מצד שני, טוב שלא קראו לסדרה הזו "סקס לנוער".

zmird

New member
נצל"ש: עוד כמה שאלות

כמה יבשות יש בקרין? אני יודע על עוד אחת חוץ מאנסלאון, אבל אין לי מושג איפה כתוב עליה. למה תרגמו רק את דשל"ק ככה? התרגום ממש גרוע וחסר, יש שם הרבה איזכורים לדברים לא ברורים(האחות של המגן, והקשר פאלין-גדיל-דוגאן-אבן אפורה) הבנתי שזה בגלל שלא תורגם "דה סקונג ג'נרישן", אם כן, אז למה? ומתי גדיל כונה אימת אנסלאון?

Armed Angel

New member
האם אני רואה פה את ד' האגדי?!?!??

O_O האם זה דודו דורוון ד' מהמוסד כאן? האם עיני מטעות אותי?!

strahd

New member
תשובות

בקרין יש עוד יבשת אחת גדולה, ולמען האמת היא יותר גדולה מאנסאלון. שם היבשת היא טאלאדס. היבשת הוזכרה פעם אחת בדשל"ק. בחודש הבא יוצאת טרילוגיית טאלאדס מאת כריס פירסון, ואני מאוד מצפה לקרוא אותה. הדברים ששונים ביבשת הזאת הוא שיש שם ליגת מינוטאורים (מה שמתחיל להיות גם בקרין) ואת הדרקונים הצבעוניים ששמרו על נייטרליות במהלך מלחמת הרומח ושלמו על כך מחיר כבד. היא נמצאת צפונית מזרחית לאנסאלון, אבל הכדור הוא עגול, כך שאם תסע מערבה גם תגיע אליה. בנוגע לדשל"ק, אין תשובה טובה. ככה זה היה. מדוע לא תורגם "הדור הבא", גם שאלה מצויינת. יש בעיה לתרגם ספרים של רומח הדרקון שלא נכתבו על ידי וייס והיקמן. זה נכון שרוב הסיפורים הקצרים של "הדור הבא" נכתבו על ידיהם, אבל באותה תקופה לא היה באופוס אדם היודע את רזי רומח הדרקון והספר הזה נבחר לתרגום. אני לא זוכר בדיוק היכן הוזכר האחות של המגן, אני חושב שזה מופיע רק בדשל"ק, אבל הקשר בין פאלין לדוגאן והאבן האפורה מופיע בסיפור "רוצה להתערב?" שהופיע גם בספר "גנומים, קנדרים וגמדי מחילות" וב"הדור הבא". גדיל כונה "אימת אנסאלון" ב"דרקונים של שמש גוועת", לאחר שהאמין שאיבד את הזיכרון והעובדה שג'רארד סחב אותו באזיקים הייתה בגלל שהוא רוצח ידוע לשמצה וברגע שאנשים רואים אותו הם מפחדים עד עמקי נשמתם והוא כינה את עצמו "אימת אנסאלון". אחד הקטעים היותר משעשעים של מלחמת הנשמות. בכלל, אני מת על גדילן.

הא?!

האם עייני מטעות בי?!? הכיצד יכול הדבר להיות נכון?!?! כל מה שחונכתי עליו ירד לטמיון!!! סטראהד!! טעית!!!!!! גדיל כונה אימת אנסאלון כשג'רארד המציא סיפור לאבירי האופל שהוא גנב את המכשיר למסע בזמן מקוסמים אפורי גלימות, וביקש מגדיל להיראות אמין בקשר לסיפור הזה, ולכן גדיל עשה את עצמו מפחיד וזה, והמציא עוד מלאמלא סיפורים על עצמו וכינה את עצמו "אימת אנסאלון"... ככה זה לפחות לפי התרגום שלך...

et81

New member
תשובות..../images/Emo58.gif

1. לבועות יש באמת כוחות גדולים, אך לכל כלי קסם יש את המגבלות שלו (מטה מגיוס אף הוא יכול להיהרס על ידי להבת דרקון, והבועה של רייסט גם היא נהרסה לאחר שהשתמש בה בזמן מלחמות הגמדים, לאחר החורבן, מלחמת התאומים) המכשפים אכן נתנו לבועות כוחות עצומים, אך לא הוזכר באף מקום שהן בלתי פגיעות. רייסטלין עצמו אמר ששתי בועות הושמדו (דרקונים של ליל חורף, לאחר שהגריפונים של אלהנה הובילו אותם למבטחים), מחשש שההמון ישים את ידיו עליהן. 2.קוסם רב עצמה, כהן רב עצמה, דרקון, אחד האלים, או רוח רפאים אחר יכולים להרוס (השתמשתי במילה להרוס, מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להרוג מה שכבר מת), רוח רפאים. 3.קוראים לסידרה רומח הדרקון, מהסיבה הפשוטה שאגדת רומח הדרקון (הומה, והמלחמה בטקיזיס וכו'...) היא אגדת הפולקלור שמהווה את הבסיס העיקרי בהיסטוריה של קריין. כל מיני חלקים שלה שזורים עמוק עמוק (לפחות בשישיה הראשונה של הייז והיקמן). ובזכות הרומח, ניצחו את צבאותיה של טקיזיס 4.קיטיארה לא שלחה את סות' מכמה סיבות. -אריאקאס היה הכהן הראשי של טקיזיס, אם היא הייתה הורגת אותו באופן פתוח, בואו נגיד שזה לא היה צעד קריירה חכם מבחינתה. -הוא היה לוחם איתמני (אני זוכר שהוא בא להרוג את קיטיארה, בדרגארד קיפ, וסות תפס את ידו. איראקאס תיאר את עצמו כאיש יכול לחורר גוף של סוס עם חנית, ולשבור צוואר של בן אדם עם יד אחת בלבד, אבל הוא לא יכל לשחרר את אחיזתו של סות'[דרקונים של שחר האביב]), ואחד המכשפים החזקים ביותר בקריין. אני לא יודע אם הוא הסתמך של קמיעות וטבעות (מכשפים ברמתו ראו בזה כחולשה, להסתמך של פריטים קסומים להגנה) אבל אני חושב שהוא היה יכול לעמוד בפני מתקפה של סות'. על מנת להתנקש באריאקס, היה צורך בתכנית שמשלבת כאוס מוחלט, כמו שהיה בנראקה, ואסור לשכוח את האכסיומה: "Whoever Wears the Crown, Rules." מקווה שעזרתי, ET

et81

New member
הרוחות מיער האופל ../images/Emo58.gif

הרוחות כן עזרו במלחמת הרומח, הם מילאו את השבועה אותה קיימו לפני החורבן ולכן הם שוחררו ולכן היער אינו נקרא עוד יער האופל. קריסניה נתנה לגדיל את המידע הזה בעת התאומים, והיא גם נזפה בו על כך שגיבור הרומח אינו יודע מספיק היסטוריה. בברכה, ET

RoCKeR121

New member
אז זה משם...

כבר שחכתי מתי קריסניה אמרה לגדיל את זה.... אני חייב לקרוא את הסידרה שוב(פעם 20 בערך...חחחח)

למעלה