כמה שאלות

כמה שאלות

על הבגרות בספרות בפרק שירה, שירת המאה העשרים רשומים שירי חובה ושירים נוספים. זה אמור שכל שירי החובה בטוח יהיו במבחן או לא? עוד שאלה בפרק סיפור קצר, צריך לענות על שתי שאלות, מתוך שלוש. אחת תהיה על "מדירה לדירה" זה אומר שמספיק ללמוד את מדירה לדירה ועוד סיפור אחד? השאלה השניה תהיה מודולרית, יענו אפשר לענות על כל סיפור, שאלה כללית? אם זה ככה אז מספיק ללמוד את מדירה לדירה ועוד אחד מתון המבחר. יופי, תודה

Chen Kuki

New member
אני חושבת שרק "עוד חוזר הניגון"

ו"לתמונת אמא" הם השירי חובה שלנו... בקשר לסיפור הקצר.. לא ממש הבנתי את השאלה שלך, כשאתה אומר מתוך המבחר אתה מתכוון מסיפורי עגנון או מכל הסיפורים הקצרים בכלל!?

קודם כל

תודה חן על התגובה. אגב, מה את עושה ערה בשעות כאלה חיית לילה שכמותך? בשירים התכוונתי שאפשר ללמוד רק את, לדוגמא שירת ימי הביניים ועוד את שירי החובה מהמאה העשרים. אפשר לוותר בלי סיכון בכלל על השירים הנוספים. נכון? בקשר לסיפור קצר. אם השאלה מודולרית אפשר ללמוד רק את מדירה לדירה ואת יום נפלא לדגי הבננה לדוגמא. כמעט בלי סיכון. נכון?

Shuda

New member
לפי מה שאני הבנתי..

אתה צריך לענות על שאלה שנשאלת על אחד משירי החובה ולהדגים ע"י עוד שיר אחד מהשירים הנוספים

J U B

New member
למה לא היה ככה במתכונת?

והאם הבגרות תהיה שונה מהמתכונת מהבחינה של גודל הבחירה בין השירים?

Ziv009

New member
כן....תהיה פחות בחירה...

שרה השביט אמרה שהרטל נתן יותר מדי שירים לבחירה..... יהיו בערך 10 שאלות ... כאשר שאלה אחת כתובה בלי שיר...כלומר אתה צריך להדגים את התשובה באמצעות שיר...(לפי מה שאמרו לי...)

Chen Kuki

New member
חיית הלילה המפורסמת

נאלצה להתעורר בגלל התעטשויות בלתי פוסקות של כמה אנשי משפחה! אני לא יודעת כמה זה יכול לעזור לך עכשיו אבל בשירים אתה יכול לעשות את זה אבל בסיפורים ממש ממש לא כדאי... בכל אופן בהצלחה לכולם [:

Ziv009

New member
לא כל סיפור מתאים בדיוק לשאלה...

הייתי ממליץ ללמוד כמה סיפורים ולא להמר רק על אחד... מהסיבה הפשוטה שלא כל סיפור מצביע על אותה פואנטה,ואם תלמד כמה,אז בעיקרון,יהיה לך יותר קל לבחור מבין הסיפורים,בלי להמר על סיפור אחד ואז להיתקע איתו...(מה שכן,זה שאם אתה בוחר את השאלה על "מדירה לדירה",אז בעצם "בדמי ימיה" ו-"הרופא וגרושתו" ,לא חשובים כבר...) אגב, אם למדת את "סיפור בלי כתובת",אז לפי שרה השביט,כדאי לעבור עליו... בהצלחה !

למעלה