כמה שאלות

Dror Bar

New member
כמה שאלות

1. איזה חיות דרואיד יכול לקבל בדרגה 1 ( חיפשתי בספר והיה כתוב זאב/ זאבון אני לא יודע אם יש עוד יצורים אשמח עם תענו ותתנו לי קישור עם היצורים/ החיות שהוא יכול לקבל). 2. אם איזה כלים טרובדור עושה את המופעים שלו ( בטח עם צגלינג כדורים וכו' , אבל אני רוצה תאור של הפריטים והאם יש אותם בספר). 99% שאני יכתוב עוד שאלות בזמן הקרוב אז בבקשה אנו לי בסדר שאני אבין.

DDN

New member
התגעגענו!

מזמן לא היו לך שאלות. 1. כעיקרון, אני לא חושב שהדרואיד פשוט "מופיע" עם החיות הללו. הדרואיד צריך לטייל ביער ולחפש אותן. תשאל את השה"מ. בהחלט יש עוד יצורים חוץ מזאב. הכל תלוי בשה"מ וביצירתיות. 2. אתה צריך להחליט איזה מופע הטרובדור עושה. אם זה ג'אגלינג, אז כדורים, אם זה משהו אחר, אז יש לו דברים אחרים. אם הוא מנגן, הוא צריך כלי נגינה. אם זה משהו אחר. . .. זה משתנה. ולא! אין את הציוד הזה בספר. אתה צריך להחליט מה הוא עושה ועם מה וללכת לחפש לקנות את הציוד הזה.

Nihau

New member
אני כשה"מ- לדרור (טעות במיקום-אופס)

1) אני כשה"מ לא איפשרתי לדרואידים בקבוצתי פשוט להופיע עם חיות אלא כאשר תיאמתי איתם מראש איזה חיות הם מעדיפים פתחתי עבורם אפשרות משחקית סיפורית ליצור את הקשר המיוחד הזה עם סוג החיה שהם חיפשו. הם עדיין היו צריכים לשחק משכנע מספיק כדי שאתיר להם לקבל את החיה כ"חיה של דרואיד" ולא כסתם חיה שמקבלת מהם ארוחות חינם ותנטוש אותם מתי שיהיה לה נוח. 2) יש מחירים של כל מיני כלי נגינה. במשחק שאני יצרתי בניתי גילדות שונות של זמרים נודדים כאשר כל גילדה מתמחה בסגנון אחר ופילוסופיה אחרת של דרך חיים. כל גילדה מספקת במחיר מוזל יותר לחבריה כלים וחומרים ואפילו משלמת משכורת כאשר הם עובדים דרכה בעיר או ממלאים עבורה משימות.

l o r e

New member
כמה תשובות

1. בספר השחקן גרסה 3.5 או במסמך ב-SRD בעמוד 9 תוכל למצוא רשימה של חיות מתאימות לדרגה 1 (וגם לדרגות גבוהות יותר). זאבון (Wolverine) אינו מתאים לדרגה 1. בגדול, אתה יכול לבחור בחיות קטנות או בינוניות, שאינן בעלות כוחות מיוחדים. כדי לזמן חיה, הדרואיד צריך לסור לאיזור טבעי ופתוח ולקיים טקס, שנמשך 24 שעות, כשבסופן מגיעה החיה. הטקס תלוי בשה"ם. 2. טרובדור יכול לעשות את המופע שלו עם כל כלי נגינה או אמנות בידור אחרת. טרובדור יכול לנגן בנבל, לשיר, לדקלם, לספר בדיחות, להקפיץ כדורים ואף לעשות מופע חרבות. כל עוד זו צורת אומנות של דמות (אחת או יותר מול קהל) הטרבדור יכול להשתמש בה עבור הכוחות המיוחדים. המיומנויות המתאימות הן perform (הופעה), Sleight of Hand (זריזות ידיים כמדומני) ו-Tumble (אקרובטיקה). כל רעיון אחר יכול להתקבל בברכה, למשל טרובדור שמשתמש במיומנות Handle Animal כדי להופיע עם חיות מאולפות. שים לב, שהספר שמצוי בידך (דהינו גרסה 3) אינו עדכני בנוגע לדרואידים וטרובדורים. תוכל למצוא את התוספות וההשלמות בעברית לגרסה 3.5 בקובץ העדכון.

Nihau

New member
אז אתה אומר שטרובדור יכול להופיע

עם שתי חרבות וכדור בדולח ולחולל את "מחול העננים והירח" מול קהל ובאותה מידה יכול להשתמש באותו מחול בשדה הקרב מול קהל שלא ידע את המופע מעולם ולזרוק perform במקום התקפה?

l o r e

New member
ממש לא

טרובדור יכול לחולל תוך כדי התקפה, אבל ההתקפה משתמשת בגלגול פגיעה רגיל. ההופעה משמשת רק לבידור או לכוחות המיוחדים של הטרובדור.

Nihau

New member
במה ההבדל מתבטא בהגיון העולם?

הבנתי את המכאניקה. התסביר גם איך זה משתלב בסיפוריות?

l o r e

New member
היגיון העולם?

אין הבדל, אלו פשוט צורות הופעה אחרות לטרובדור.

Nihau

New member
הרי חייב להיות הבדל

כי אחרת מה מונע מטרובדור גמיש וזריז המכיר מהלכי קרב מופלאים מיכולת ההופעה שלו (נזירי שאולין ראית?) מלהשתמש באותן הכיכולות בקרב אמיתי?

שתי תשובות

א) יש הבדל בין הסביבה הסטרילית של מופע, לבין מצב בו מישהו באמת מנסה להרוג אותך. ב) למען האמת - למה שלא יוכל? הדבר היחיד שמונע את זה היא הפרדה (די סינתטית ומיותרת) בין "מיומנויות קרב" ל"כל השאר". חוש חופשי להתעלם ממנה.

l o r e

New member
כמו שאמר הבלש...

ההבדל הוא שרירותי לחלוטין, ונועד רק למען איזון. אין ספק שיש הבדל בין תצוגה של לחימה ללחימה ממש, אבל סביר להניח שרקדן חרבות טוב, ידע גם להלחם בחרבות לא רע. הטיפול של מו"ד במקרים כאלה הוא ע"י יצירת מקצוע יוקרה של רקדן חרבות. לא הפיתרון הכי אידיאלי, אבל...

ננסק

New member
פתרון מספק לטעמי

ראשית, אני לא חושב שאדם שיודע להציג לחימה באופן משכנע יוכל גם להלחם באופן משכנע. אני בכלל לא בטוח שאם תמיד התאמנת בהנפת חרבות באוויר באופן מרשים, תדע מה לעשות ברגע שיעמוד מולך אויב - חמוש, משורין, מהיר וזועם. שנית, במדריך השלם ללוחמה יש התייחסות לתרגילים בנשק, והשימוש במיומנות הופעה בשביל להרשים אנשים עם יכולת הלחימה שלך. תוסף ההתקפה הבסיסי מתווסף לגלגול, כך שיש כאן תשובה מספקת בהחלט מהבחינה המכאנית.

פקק שעם

New member
משרשר שאלה נוספת - מחלות

שאלה טכנית לגבי חוקי המשחק. ב-SRD 3.5 כתוב תחת סעיף "מחלות" שהחוק שאומר שבכל יום הדמות מרפאת נק' אחת של תכונה מכל אחת מהתכונות שניזוקו לה, תקף גם כאשר הדמות חולה, ולפיכך היא יכולה, אם היא חולה במחלה קלה, לשרוד זמן רב (למשל, כי יום יום היא תאבד או לא תאבד 1 או 2 נק' תכונה, ובכל יום, גם אם היא מאבדת וגם אם לא, היא תרפא נק' תכונה). עם זאת, סביר להניח לדעתי, שדמות שמחלתה פעילה תעדיף לנוח במה שנקרא Full Bad Rest - ובחוק האמור מעלה במקרה זה קצב ריפוי התכונות שניזוקו הוא כפול, כלומר 2 נק' מכל תכונה כל יום. זה יוצר מצב קצת אבסורדי - אם אתה מאבד כתוצאה ממחלה 1ק3 זר ו-1ק3 כח בכל גלגול הצלה שנכשל, אבל מרפא 2 כל יום בכל מקרה, אז אפילו אם תיכשל בכל גלגולי ההצלה - בכולם - הסבירות אומרת שתישאר פחות-או-יותר ברמות התכונה המקוריות שלך - מכיוון שאם תאבד 1 או 2 נקודות הן יתרפאו מיד, ורק אם תאבד 3 - תחסר לך נקודה בסופו של דבר, שעלולה להתרפא ביום שלאחר מכן אם תוציא 1. הדבר לא ברור לי - מישהו חשב על זה?

Nihau

New member
כלומר תשאר במצב נק' מאוזן ומסכן

כלומר תשאר חולה למשך המון זמן במחלה בינונית. מחלה קשה הייתה פוגעת בדמות יותר מאשר יכולת הריפוי הטבעית בזמן מנוחה מלאה. מחלה קלה הייתה מתרפאת גם אם החולה היה ממשיך לפעול רגיל- רק לןקח קצת יותר זמן. מחלה בינונית תקערקע את הדמות למיטה עד שתצא סדרה של גלגולי בריאות טובה או שיתנו לה תרופה שתשפר את יכולת הריפוי שלה- ממרק עוף ועד שיקוי קסום כלשהו.

DIDGIN

New member
עד כמה שאני ידעתי

הדמות לא מרפאת נקודות תכונה כשהיא חולה, לפחות לא את אלו שנגרמו ע"י המחלה (למרות שאני מכיר רק את 3, לא את 3.5). זה נשמע לי יותר הגיוני, המחלה מחלישה אותך, ואחרי שנרפאת, אתה עדיין חלש וצריך עוד להחלים ולהתחזק.

תשובות- ואני לא מומחה...

1. יש הרבה חיות את רובם תוכל לראות במגדיר המפלצות וספר החוקים לשחקן (שניהם גרסה 3.5). 2. הפירוש של המילה טרובדור היא זמר/ נגן (אגב ידעתם שלפי הדת הדרואידית האמיתית הטרובדוריה(?) הוא מסדר דרואידי?) ככה שניתן לנחש עם מה הוא מופיע... את התיאור של רוב הפריטים תוכל למצוא בספר 'שיר ודממה' לטרובדורים ונוכלים. מקווה שעזרתי, אנטימודס.

הדת הדרואידית האמיתית?

המידע שיש לנו עליה חלקי עד שקרי, ככה שקשה לדעת מה באמת התרוצץ לסבאים לובשי הגלימות הלבנות בראש. מה שכן, זה נכון של"בארד" (טרובדור - תרגום מזעזע) היה תפקיד חברתי-דתי במסגרת הזו. בכל אופן, הפייטן (התרגום שאני מעדיף להשתמש בו) מבוסס לא רק על מנגני הנבל הקלטיים, אלא גם על הזמרים והמופיעים הנודדים מימי-הביניים. עם מה הם הופיעו? בגדים מוזרים, לא פעם בשני צבעים ועם מה שמכונה היום "כובע ליצן עם שתי אוזניים" כדי לתפוס את העין ולמשוך תשומת לב, עם כלי נגינה שונים וחיות מאולפות - החל בעז שיודעת לספור וכלה בקופיף שמתרוצץ בין הקהל ומפלח ארנקים.

כמה תשובות

1) הוא לא "מקבל" אותן, בדיוק כמו שאתה לא "מקבל" חברים ובנות זוג - הוא אמור לפגוש בהם, להתיידד איתם וכו'. עם איזה חיות הדרואיד יסתובב? זה כבר תלוי בסגנון ובאווירה. בזמנו, בחור ששיחק אצלי אנימיסט (כוהן טבע, לא בדיוק דרואיד) הסתובב עם עורב המכונה "רוח" ומוסטנג (סוס-פרא, לא המכונית) שענה לשם "ברק". למה? כי ככה נראה לו מתאים - בלי חישובי קב"פ בהתאם לדרגה ושאר שטויות-תוספים. 2) זה כבר תלוי בסוג המופע - די קשה לעשות רסיטל לפסנתר כשיש לך רק קונטרבס, וכדורי פינג-פונג יכולים להיות שימושיים להפליא למקצוע היוקרה "חשפנית תאילנדית".

Gabriel S

New member
כדורי פינג-פונג

ועכשיו לשאלה האמיתית - כמה נזק נגרם מכדור פינג-פונג שנורה מחשפנית תאילנדית? ;)

למעלה