כמה שאלות

כמה שאלות

יש לי שלוש שאלות שהייתי מעוניינת לקבל עליהן תשובה 1.יש לי כלב בן חצי שנה ושמתי לב שבחורף הוא אוכל יותר ולכן רציתי לדעת האם זה נורמלי ואכן כלבים אוכלים בחורף יותר? 2. עד איזה גיל מומלץ לתת אוכל של גורים? 3. איך אפשר למנוע ריח רע מהפה של הכלב? תודה מראש.

stripes

New member
תשובות

1. אני לא חושב שיש קשר ישיר בין הכמות שהוא אמור לאכול ולמזג האוויר. יכול להיות שאולי יש לו רעב גדול יותר אבל את אמורה להקציב לו כמות אוכל ללא קשר לעונות השנה. 2. 15 חודש 3. יש עצמות וחבלים דנטליים ועוגיות מיוחדות להגיינית פה והסרת אבנית ומשחות שיניים וכמובן גם טיפולים להסרת אבנית אצל הוט' מה שלא אמור להיות רלוונטי בשבילך בשלב זה.

goongoon

New member
לגבי שאלה מס' 1

בחורף הכלבים זקוקים לכמות מזון גדולה יותר כדי להפיק אנרגיה ולשמור על חום גופם. טבעי שאוכלים יותר, לפעמים אפילו כפול מאשר בקיץ, מבלי להשמין.

stripes

New member
אתה בטוח???

מה שאתה אומר אולי קורה בטבע או אצל כלבים עזובים. בהנחה שהכלבים שלנו לא סובלים בחורף מקור לא נראה לי שצריך להיות הבדל בכמות האוכל.

מני בר

New member
כלבים אוכלים יותר בחורף

גם בני אדם
כלבים שגדלים בחצר הבית על אחת כמה וכמה

lilithmm

New member
תשובות

לגבי 1 - לא שמתי לב אבל מכוון שאת שואלת אני ממליצה לשים לב שהם לא יעלו במשקל. 2. תלוי בגודל של הגור. בעקרון אני ממליצה עד שהגור כמעט מסיים את הגדילה שלו. יכול להיות שמדובר בגור בעיתי שלא התפתח יפה או חלה הרבה ואז הייתי שואלת את הוטרינר המטפל להמלצתו. 3.ריח רע - צחצוח שיניים, עצמות לטיפול בשן, מזון מיוחד לניקוי השן. בנוסף, לתת לכלב לאכול פעמיים ביום בלבד במשך 10 דקות. אחרי 10 דקות להרחיק את האוכל. עוד טיפ, אם יש לכלב בעיה בעיכול רצוי לתת יוגורט ביאו עם האוכל. הכי חשוב הטיפ הקודם, להרחיק את האוכל.

gaia20

New member
אולי זה ככה גם אצל כלבים אבל

אצל אנשים יש מה שנקרא "מרכז הרעב והשובע" במוח והמקום הזה רגיש לטמפרטורה כשקר, נוטים לפתח תאבון ולאכול יותר לי אין בעיה שהכלבה עולה 2-3 קילו בחורף....זה לא כזה משמעותי, במיוחד שעוד מעט הקור הזה יגמר ונחזור לטיולים ארוכים יותר.

למעלה