כמה שאלות

mor romano

New member
כמה שאלות

שתי מתנדבים שעשו קורס יח"מ יכולים לפתוח נדיית סיור לבד בלי שיהיה איתם שוטר ולתפקד כשוטרי סיור ? עוד שאלה.. נאמר ומתנדב סיים פעילות והוא עדיין על מדים בדרך הביתה, והוא ניקלע לאירוע לא חריג במיוחד משהו כמו קטטה באוטובוס, או איזה עבירה שנעשתה מול עיניו וכו' יש לו סמכויות בכלל או שצריך עכשיו ללכת ולהסביר שהוא מתנדב ולא בתפקיד ..

עופר י.

New member
אז ככה

שני מתנדבים שעשו קורס יח"מ יוכלו לפתוח ניידת ללא שוטר, רק אם עשו "שלב ב'" , וגם אז לבט"ש בלבד!!!. ללא שלב ב' אין על מה לדבר. מתנדב על מדים/על אזרחי - מרגע שסיים פעילות - אין לו סמכויות שוטר כלל. לא חשוב במה הוא נתקל עופר

מתנדב

New member
עופר, התשובה שלך מדוייקת, אך יש בה

תיקון קל, כיום החוק מתיר לי כאזרח (לא בזמן ההתנדבות), לעכב אדם שביצע עבירה בפני עד לבואו של השוטר...

tapuach

New member
וניתן להפעיל כוח סביר, מבלי לפגוע

נניח רק לתפוס ... או "לשבת" עליו ...

עופר י.

New member
כן..אני יודע..אבל הדגשתי שאין לו

סמכויות שוטר... אבל מה יקרה אם כמו בדוגמא שהוא ציין - הבחור על מדים ומטפל באירוע.... עיכוב בידי אזרח זה רק על מס' מסויים של עבירות. וגם אין לו חסינות שיש לאיש משטרה (כולל מתנדב) עופר

La Gamba

New member
הבנתי שישנו סוג של ביטוח

שתקף כאשר אנו בפעילות משא"ז, הוא תקף כל הדרך עד שאנחנו חוזרים לביתנו, כך שנהוג לחתום ביומן את הזמן שבו סביר להניח תגיע הביתה (בהנחה שאתה חוזר ישירות לשם) לכן אני חושב שהשאלה נשאלה בנוגע לדרך חזרה.

עופר י.

New member
יש ביטוח - ויש סמכיות, לא אותו דבר!

אתה צודק בקשר לנושא הביטוח. אבל לגבי סמכויות - זה אך ורק מרגע יציאתך לפעילות , ועד סיומה. מרגע שיצאת הבייתה אתה אזרח.

למעלה