כמה שאלות

DIDGIN

New member
2

אי אפשר פשוט "לחלוב" את הרעל מן החיה וישר להשתמש בו. הוא בדרך כלל סוג של חלבון והוא יתפרק במהירות אחרי שהחיה מתה או מספיק זמן אחרי שהוא עזב אותה. עם זאת, ניתן לשמר ולזקק אותו, וכך בעצם "מייצרים" חלק מן הרעלים במדריך לשה"מ. לטעמי גם זה שכל אחד יכול לטבול חיצים ישר ברעל מהחיה זה חזק מדי ולא מאוזן.

l o r e

New member
סכנות ההרעלה

לאנשים שאינם מיומנים בשימוש ברעלים יש סיכוי של 5% להרעיל את עצמם. זה מאזן מרעילים סדרתיים יופי, היות ומתוך 20 הרעלות, הם ירעילו את עצמם פעם אחת.

למעשה

לרוב האנשים המתמחים בהרעלה יש את יכולת המקצוע "שימוש ברעל", אשר מונעת מהם להרעיל את עצמם בטעות.

Dror Bar

New member
עוד שאלות

1. האם טרובדור דומה לגנב בדברים שהוא יכול לעשות ( באופן כללי)? 2. האם כל אחד יכול לבחור את הדברים שגנב מתמחה בהם ( פתיחת מנעולים וכדומה)? 3. האעם כדי שיהיה גנב בכל קבוצה?

l o r e

New member
עוד תשובות

הרעיון מאחורי שיטת המיומנויות (Skills) מאפשר לך לתפור דמויות סביב רעיונות שונים. לדוגמא, תוכל למשל ליצור טרובאדור ונוכל (Rogue, גנב), שיתמחו ברמאות או פריצה ע"י לקיחת אותן מיומנויות. תמיד יהיה קיימים הבדלים קטנים, כמו העובדה שלנוכל יהיו בדרך כלל יותר נקודות מיומנות ולא יהיו לו את יכולות המוסיקה של הטרובדור. לגבי שאלתך השנייה. למעשה כל אחד יכול לקחת את כל המיומנויות, כאשר הוא ההבדל הוא בעלות המיומנויות (Class או Cross Class) לגבי כל מקצוע. תוכל למשל ליצור לוחם, שיודע לנוע לנוע בחרישיות ולכייס, אבל מחיר המיומנויות עבורו יהיה כפול מזה של הנוכל. הרעיון הוא לאפשר את הכל לכולם, אבל לגרום לכך שמקצועות מסויימים יתמחו במיומנויות מסויימות יותר. שאלת הכדאיות מתחלקת לשני פנים. בפן הקבוצה, ככל שמס' הכשרונות גדול יותר, כך הקבוצה מסוגלת לבצע דברים רבים יותר ובקלות רבה יותר. בפן השחקן, שכל שחקן יישחק מה הוא רוצה, בלי קשר לשאר הקבוצה.

Dror Bar

New member
תשובה

זאת אומרת שאני לא חייב ( לא כדאי) לצרף את הדב"ש שאני ויצר ( גנב) לחבורה שאני מכין איתה את ההרפתקה הם פשוט צריכים לשחק עם מה שהם בחרו ואני לא צריך לצרף את הגנב כדי שיהיה להם ויתר נוח נכון?

l o r e

New member
אתה בהחלט לא חייב

אין מניעה מדב"ש להצטרף לחבורה. פשוט לא כדאי לך כשה"מ לדחוף להם אותו. אם נראה לך שממש חשוב שהוא יצטרף, תן להם לפגוש אותו בסיטואציה כזאת או אחרת, או אפילו לחפש אחריו כדי לשכור אותו. הרעיון הוא שלא יווצר מצב, שבו אתה כשה"מ מוסיף דמות שאתה משחק כעזרה לחבורה, בלי שהחבורה יכולה להגיד משהו בנידון. אחת הדרכים הטובות ביותר להכניס סוג כזה של דב"ש הוא ליצור סיטואציה מתאימה. לדוגמא: החבורה מוצאת בדרכה תיבת מתכת קטנה ונעולה, שיש בתוכה דברים קטנים (עושים רעש כשמנענעים את התיבה). לשבור את התיבה עלול להרוס את הדברים, והחבורה צריכה פורץ...

l o r e

New member
לא בדיוק

כדאי שתעשה את זה חלק מהמשחק, ולא הצנחה חיצונית - בגלל שאין גנב בקבוצה.

אלרוס

New member
או יותר טוב

הפורץ נמצא בתוך התיבה (לאחר שכלאו אותו שם) והוא מנסה לתת להם הוראות איך לפרוץ את המנעול פורץ: תתארו לי את המנעול! חבורה: ירוק, גדול, חור מפתח עם שיניים היוצאות לצדדים, עם חור קטן מלמעלה, עוד משהו? פורץ: יש מאחורה חריטה כלשהי? חבורה: כן! כתובות אותיות גובליניות. פורץ: יופי, אז אם ככה, למשהו מכם יש קיסם עץ ונוצת אווז? (בשלב זה משתמשים בחפצים שיש להם במקום מה שכתוב) חבורה: כן פורץ: יופי, אז...

Dror Bar

New member
תשובה

אם הם רוצים / צריכים אותו שיחפשו אותו ויבקשו שיבוא איתם

DIDGIN

New member
../images/Emo45.gif

אני ממש אוהב את הרעיון הזה. אתה מאשר לי להשתמש בו במערכה שאני מרעץ?

אלרוס

New member
בטח!

חושבתי שכל הקטע של הפורום היא לחלוק רעיונות ולשפר את המשחקים של כולנו...

ogmios

New member
ומאידך

כמובן שאתה לא צריך סיטואציות שדורשות גנב רק כדי לצרף את אותו גנב שיצרת אם אין לו חשיבות עלילתית מסוימת...

ogmios

New member
הבדלים

לגבר יש כרומוזום Y, לאשה אין. או שזה להיפך? בקיצר - תוכל לחדד קצת את השאלה?

Dror Bar

New member
הבדלים בתכונות ובדרכי משחק...

לדוגמא : כוח פיזי, מיומנויות וכו'

למעלה